עד להדחת אסד, מצרים תמכה בנשיאותו. לא בשל חיבה למשטר הרצחני שזכה לשלל קללות בערוצי הטלוויזיה בקהיר, אלא בשל היותו משטר נבחר. רק כשאנשיו של אל-ג'ולאני עמדו בשערי דמשק, ואסד ברח מהארמון, מצרים שינתה את טון הדיבור, וא-סיסי קבע ש"נבחן את סוריה החדשה לפי מעשיה".
למרות האיסור על הפגנות בכיכרות ובאוניברסיטאות, במפעלים וברחובות הערים, השלטון המצרי חושש מהתפרצות של הפגנות המוניות. סיבות למחאה לא חסרות, בהן האבטלה והעוני למול הארמונות שנבנו עבור א-סיסי בקהיר ובאל-עלמיין שבמערב אלכסנדרייה והיקף הרכישות בצבא המצרי, שמדאיגות את ישראל.
האמירה כיום בקהיר היא כי "לפני שמושיטים יד (לאל-ג'ולאני ולמשטר ההפיכה) צריך לבדוק". מצרים, טוענים מקורבי אל-ג'ולאני, לא הסכימה להנפת דגל האופוזיציה הסורית על בניין השגרירות בקהיר. מנהל חברת התעופה המצרית הודיע שאזרחי סוריה המבקשים לבקר במצרים, יידרשו לעבור בדיקה מיוחדת אצל "שלטונות הביטחון", והמליץ לבעלי דרכונים סוריים לא להגיע למדינה.
רק שלושה ימים אחרי ש"הייאת תחריר א-שאם" בהנהגת אל-ג'ולאני תפסה את השלטון בדמשק, הגיע הטלפון משר החוץ המצרי למקבילו הסורי. במקביל, הובא ציטוט מהודעת נשיא מצרים א-סיסי ש"השלטון החדש בסוריה, או שיבנה או שיהרוס את המדינה". מיד לאחר מכן, נעצרו בקהיר 30 אזרחים סורים שחגגו את נפילת אסד ושלושה מהם נשלחו מיד בחזרה לסוריה. למחרת הוקרן בטלוויזיה המצרית סרטון שבו נראה השליט הסורי החדש ביחד עם מוחמד פתחי, פעיל "האחים המוסלמים", התנועה שהוצאה אל מחוץ לחוק במצרים.
מצרים דורשת עכשיו מלבנון להסגיר את עבד אל-רחמן קרדאווי, בנו של המטיף המצרי אחמד קרדאווי, שהלך לעולמו לפני שנתיים. האחים המוסלמים תובעים להעבירו לידיהם, אך מצרים מעוניינת שהוא יעמוד למשפט שיסתיים במאסר ממושך. עורך הדין הלבנוני מוחמד סבלוח ממליץ להמתין עם ההחלטה עד ל-9 בינואר, המועד שנקבע לבחירת נשיא לבנון בפעם המי יודע כמה.
לו היו נערכות שיחות התייעצות בין א-סיסי לנתניהו, היה מתברר לאחרון שמצרים לא נותנת אפילו גרם אחד של אמון במשטר הסורי החדש, ונזהרת שהעימותים יגיעו לשעריה. אל-ג'ולאני מטעה את המנסים להתחקות על מהלכיו האמיתיים: מחד, החליף את הגלבייה ואת מדי החאקי בחליפה כהה ועניבה. מאידך, שתי הנשים שנבחרו לתפקידי מפתח, הממונה על ענייני הנשים ונגידת הבנק המרכזי, עטויות ברעלות מחמירות. "הייאת תחריר א-שאם", הארגון שהעלה אותו לשלטון, צפוי להתפרק לפי ההבטחות, אך אנשיו מפעילים כוח במבצע איסוף הנשק. זה מזכיר לא-סיסי ולראשי המנגנונים במצרים את כנופיות האחים המוסלמים ברחובות קהיר וערי התעלה.
וחוץ מהאחים המוסלמים מבית, יש למצרים גם צרות עם החות'ים, המאיימים על נתיבי השיט הבינלאומיים. אתמול הכחישו גורמים מצריים רשמיים את הפרסומים על כך שקהיר נערכת לקראת מהלך צבאי אווירי נגד החות'ים בתימן.