עוד ועוד סניפי דואר ישראל נסגרים בכל הארץ, והאוכלוסיות הזקוקות לשירותי הדואר נאלצות להתמודד לעיתים עם הגעה לסניף מרוחק, ללא חניה או גישה נוחה, שהעומסים בו רק הולכים וגדלים. בצהריים דיווחנו כי מתוך 160 סניפי דואר שמופעלים על ידי עובדי החברה, יותר מ-60 ייסגרו, ובסך הכול מדובר בסגירה המונית של 133 סניפי דואר בשנתיים. הכתבה שפורסמה אתמול ב-ynet הובילה למשלוח עשרות רבות של מיילים אדומים, שבהם התלוננו האזרחים כי גם הסניף הסמוך לביתם כבר אינו פתוח.
"סניפי הדואר במרכז המסחרי בסטלה מאריס, יחידות הדואר בהרצל, קלר והסניף בקריית שפרינצק נסגרים. כל כך הרבה סניפים נסגרים ולאיש לא ממש אכפת", מחתה דרורה לוי מחיפה. "זה הגיוני שיתייחסו ככה לאזרחים? הולכים להפרטה, סוגרים עוד ועוד סניפים, ופוגעים באזרחים - מדינה מתקדמת הייתה צריכה לסייע לנו. זה פשוט לא הגיוני", הוסיפה.
ראשי רשויות ניסו להחזיר לפעילות סניפים שנסגרו או ייסגרו, ובשלב זה מאבקם לא נחל הצלחה. כך למשל, סניף המייסדים בפרדס חנה-כרכור נסגר והותיר סניף דואר אחד ביישוב של 50 אלף תושבים. גם ברמת השרון, לאחר שנסגר סניף הדואר בריינס, התושבים נותרו עם סניף דואר בודד. פה, כמו בערים נוספות, הפעילות מועברת לסניף מרכזי בעיר, והעומס עליו גדל. גם ראש עיריית קריית מוצקין חיים צורי פנה למנכ"ל הדואר דוד לרון כדי למנוע את סגירת הסניף במתחם הרבמ"ד בעיר, אך ללא הועיל.
"הגיוני שפרדס חנה-כרכור, מושבה שרק גדלה ושכונות חדשות מוקמות בה, תישאר עם סניף דואר אחד? זה פשוט לא ייאמן, ואת מי זה בכלל מעניין? זה פשוט בושה איך מתייחסים, או בעצם לא מתייחסים, לאזרחים במדינה", הוסיף רון אליהו, תושב פרדס חנה-כרכור.
בירושלים, עיר בה מתגוררים כמעט מיליון בני אדם, נסגרו 11 סניפים מתוך 39 יחידות (סניפים וסוכנויות) בעיר. אחד הסניפים שנסגר ממוקם במושבה הגרמנית, שכונה שבהם גרים 800 תושבים מעל גיל 60, וביניהם יותר מ-100 תושבים בני יותר מ-85. רמי, תושב השכונה, בן 74, ממשתמשי סניף הדואר שנסגר, אמר: "לסניף שנסגר אפשר היה להגיע ברגל. עכשיו נצטרך לקחת רכב ושם יהיה גם עומס. מסבכים אותנו". יצחק, תושב ויליד ירושלים, השתמש בשירותי הסניף עוד מגיל 16. "זה לא ייתכן, אמר". "לי זה לא יהיה פשוט, אפילו קשה מאוד לעשות שינוי כזה. רצו להרחיב את הסניף, ופתאום הודיעו על סגירה".
גם בקצה הצפוני של ירושלים, שכונת נווה יעקב איבדה את סניף הדואר שלה. לפי נתוני מכון ירושלים למחקרי מדיניות, כ-72 אחוזים מהשכונה הם חרדים, והסניף שירת גם את בית חנינא הסמוכה. מוסא, תושב בית חנינא, בהגיע לפני שהסניף נסגר כדי לשלם את חשבון הארנונה. "אני לא יודע איך לשלם באינטרנט. אני עוד צעיר, איך יסתדרו אנשים מבוגרים ממני? הסניף בבית חנינא מלא ממילא ואנשים הגיעו לכאן בגלל זה. מה יהיה שם עכשיו?", הלין.