העיתון האוסטרי "וינר צייטונג" הדפיס ביום שישי את מהדרותו האחרונה אחרי 320 שנה. "116,840 ימים, 320 שנים, 12 נשיאים אוסטרים, 10 קיסרים, שתי רפובליקות ועיתון אחד", נכתב על שער הגיליון. פעילות העיתון תימשך ברשת, והמערכת שואפת להדפיס בעתיד גיליון אחד מדי חודש.
"וינר צייטונג" הוא מהעיתונים הוותיקים בעולם, והיחיד מביניהם שהיה עיתון יומי בתפוצה ארצית. המהדורה הראשונה של העיתון, שבראשיתו נקרא "וינרישס דיאריום", הייתה ב-8 באוגוסט 1703.
לצד חדשות פנים וחוץ סיקר העיתון גם תחומים אחרים, כולל תרבות: ב-1768 סיפר העיתון לקוראיו על קונצרט בכיכובו של "כישרון יוצא דופן בן 12". אותו כישרון היה וולפגנג אמדאוס מוצרט. בגיליון האחרון פורסם ראיון עם אחד האוסטרים המוכרים בעולם, ארנולד שוורצנגר.
משנת 1857 נמצא "וינר צייטונג" בבעלות ממשלת אוסטריה. עורכיו קיבלו במשך השנים חופש עריכתי, אך מקור ההכנסה העיקרי של העיתון נבע מכך שהוא שימש "עלון רשמי" של הממשלה.
הפסקת ההוצאה לאור הייתה בעקבות חוק שאושר באוסטריה באפריל, שביטל את הדרישה מהמפרסמים לשלם על מודעות בעיתון. בעקבות הירידה החדה בהכנסות נאלץ העיתון לפטר 63 עובדים ולצמצם בשני-שלישים את מספר העורכים והכתבים שלו, מ-55 ל-20.
במאמר המערכת של הגיליון האחרון ציינו העורכים כי החוק שאושר באפריל הוא הסיבה להפסקת המהדורה המודפסת. "אלה ימים סוערים לעיתונות האיכותית. בעוד ועוד פלטפורמות, תוכן איכותי מתחרה על תשומת הלב עם 'פייק ניוז', סרטונים של חתולים ותיאוריית קונספירציה", נכתב במאמר.