הרחוב שבו קרסה האדמה בהוד השרון
(צילום: דוברות עיריית הוד השרון, מאור כחלון)

שני בניינים בהוד השרון פונו בעקבות קריסת אדמה באתר עבודות סמוך: בעיריית הוד השרון אמרו כי בעקבות קריסת אדמה באתר תמ"א ברחוב הצנחנים בעיר, ובהתאם להנחיות כיבוי אש, הוחלט על פינוי זמני של שני בניינים סמוכים. הפינוי, אמרו, נעשה כאמצעי בטיחות עד גמר טיפול ראשוני וקבלת החלטות להמשך. זמן קצר לאחר ההודעה על פינוי שני הבניינים, צוותי הכבאות עדכנו כי בניין נוסף, סמוך, מפונה אף הוא מחשש לפגיעה בו. בסך הכול פונו 53 דירות משלושת הבניינים.
4 צפייה בגלריה
הפיר של החניון בהוד השרון
הפיר של החניון בהוד השרון
שלושה בניינים סמוכים פונו
(צילום: דוברות עיריית הוד השרון)
4 צפייה בגלריה
הפיר של החניון בהוד השרון
הפיר של החניון בהוד השרון
הפיר של החניון בהוד השרון
(צילום: דוברות עיריית הוד השרון)
4 צפייה בגלריה
הפיר של החניון בהוד השרון
הפיר של החניון בהוד השרון
(צילום: דוברות כבאות והצלה)
בעירייה ציינו כי מבדיקה ראשונית עולה שזליגת האדמה התרחשה בחניון רובוטי שנחפר באתר וקיימת סכנה לתזוזת הפיגומים בבניין. בנוסף, בשל זליגת הקרקע נסגר קטע כביש עד לבדיקת ההשפעה ופונה כאמור בניין נוסף עד לבדיקת הקונסטרוקציה.
ראש העיר אמיר כוכבי וצוותי ההנדסה העירוניים נמצאים במקום, יחד עם כוחות ביטחון, קונסטרוקטור מטעם החברה הקבלנית ומתכנן השלד. הכניסה לרחוב הצנחנים חסומה לכלי רכב, עד להודעה חדשה. בעירייה אמרו כי "דיירי הבניינים מקבלים את כל הסיוע הנדרש ומוזמנים לפנות בכל דבר ועניין למוקד העירוני".
(צילום: רענן בן צור )

אחד הדיירים סיפר כי "רכשנו דירה בפרויקט תמ"א בבניין, שהעבודות בו אמורות להסתיים בחודש יוני. גילינו היום בתקשורת על מה שקרה, ואנחנו מחכים לשמוע מהחברה מה קורה עכשיו, וכמובן מה המשמעויות של מה שהתרחש על המשך הפרויקט".
ביום שבת בשבוע שעבר, באירוע חריג נוסף בעיר, מכונית שנסעה ברחוב הגנים נפלה לתוך בולען, ולמרבה המזל איש לא נפגע. במשטרה אמרו כי הבולען נפער בשל תקלה בצינור מים תת קרקעי, וגורמי הנדסה ועירייה ערכו סריקות באזור.
אמיר כוכבי, ראש עיריית הוד השרון, מסר אז: "צוותים משולבים של הביטחון העירוני, מנהל הנדסה, תאגיד המים והמשטרה מטפלים באירוע קריסת הכביש ברחוב הגנים. האירוע יתוחקר במלואו כדי לראות מה ניתן ללמוד ממנו". הוא הוסיף: "כרגע נראה כי פיצוץ צינור מים בקוטר 12 אינץ' מתחת לכביש הביא לתזוזות של המצעים הכבושים מתחת לאספלט ושל האדמה תחתם וכתוצאה מכך לקריסה של האספלט".
4 צפייה בגלריה
הבולען שנפער בהוד השרון
הבולען שנפער בהוד השרון
"תזוזות של המצעים מתחת לאספלט". הבולען שנפער בהוד השרון בשבוע שעבר
(צילום: דוברות המשטרה)
חודשיים לפני כן נפער בולען נוסף, בחניון בניין מגורים ברחוב סמטת הדרור, ככל הנראה כתוצאה מעבודות שהתקיימו בסמוך. לאחר בדיקה ראשונית של המבנה התגלה שהוסרו כמה קורות שמחזיקות את המבנה ועלה חשש לקריסתו. בעקבות זאת פונו דיירי הבניין, אך בהמשך הותר להם לחזור לדירותיהם. הם התלוננו שהתריעו על הסכנה במקום וכי נאמר להם ש"יהיה בסדר".
בשנה שעברה אירעו כמה וכמה תקריות שבהן נפערו בולענים בכבישים ברחבי הארץ - או שהכביש שקע - כשהמקרה הזכור ביותר הוא זה שבו נפער בור באיילון דרום, ביציאה למחלף השלום. המילה "בולען" אף נבחרה למילת השנה, בתחרות שנערכה בהזמנתה של האקדמיה ללשון העברית לקראת סוף השנה האזרחית.
ד"ר בני ברוש, מנהל אגף הבניין במכון התקנים הישראלי, מסר: "בשלב הזה של האירוע ישנן שתי סכנות עיקריות - הראשונה, שייפערו בולענים חדשים באזור שהוכח כמועד לפורענות, והשנייה, שהבולענים הקיימים עצמם לא יצליחו להחזיק את הקרקע שסביבם. מקרה זה רק מדגיש את הצורך לבנות ולבצע עבודות עפר לפי התקנים המחייבים. טרם תחילת העבודות ותכנונן, יש לחקור את הקרקע הקיימת בעזרת קידוחי סקר קרקע, לעבוד עם חומרים תקניים בלבד, להקפיד על הידוק נכון ולערוך בדיקות שוטפות לכל אורך תהליך ביצוע העבודה. בכל הקשור לעולם הבנייה, החובה היא לעשות את העבודה בבטיחות המרבית - הן של העובדים והן של משתמשי המבנה - ולבצע את כל הבדיקות המקיפות לפני ותוך כדי העבודות, כדי שבראש ובראשונה לא תהיה פגיעה בחיי אדם או ברכוש, והשימוש במבנה יהיה בתנאי מִחיה סבירים וללא סכנות יום-יומיות".