"הורסים את הבסיס בנחל עוז בלי לדבר איתנו, כאילו אנחנו אוויר. איבדנו את הילדים שלנו - אני בטוחה שמעלימים את הראיות". כך תיארה הבוקר (רביעי) בכאב עדנה מור, אמה של שיראל מור ז"ל שנהרגה ב-7 באוקטובר, את התחושות לאחר הריסת מבני החיילות בבסיס. לדבריה, "לפני כמה חודשים נפגשנו עם ראש הממשלה ועם גל הירש, הם רשמו - 'לא להרוס, שהמקום הזה יישמר' - ופתאום אנחנו מגלים שבאו להרוס.
"54 חברה צעירים נהרגו שם", הוסיפה האם. "כל חצי מטר זה ראיה - יש שם המון ראיות שהיה שם טבח. אני תמיד אומרת שבסיס נחל עוז, זה לא בסיס או מוצב צבאי - זה מחנה השמדה. אני קיבלתי מהילדה שלי שרשרת ודיסקית שרופה. לזה אני קוראת חפצים מטרבלינקה". בריאיון הציגה את הדיסקית השרופה.
עדנה מור הוסיפה כי אמרו לבתה ולאלו ששירתו איתה כי "תהיה מלחמה בחגים - אבל לא עשו בשביל זה כלום". לדבריה, "האחראים על הדרג הצבאי שלנו נרדמו בשמירה, אז עוד פעם ממשיכים עם הבגידה שלהם. אנחנו בחודש ספטמבר רצינו ללכת לשם, להצטלם ולהוציא כתבה. להראות את גודל האירוע שהיה שם, האכזריות, הטבח הזה - והם הורסים. לא נותנים לנו".
היא התייחסה גם לבקשת ההורים לקבל את הקלטות המשמרת האחרונה של התצפיתניות, והוסיפה: "לא נותנים לנו קלטות של משמרות של הבנות שלנו, הבת שלי הייתה במשמרת עד שמונה בבוקר". על כך שטרם התפרסם תחקיר, אמרה: "נתנו את הילדים שלנו למדינה - והיא לא שמרה עליהם או על הגבולות. עכשיו הם ממשיכים עם הבגידה. בסיס נחל עוז הוא מחנה השמדה, איזה שיפוץ רוצים לעשות שם? הבסיס צריך להפסיק להתקיים".
על טקס החלפת ראש אמ"ן שנערך לאחרונה, הוסיפה כי זה כמו לערוך "משתה בזמן מגפה". לדבריה, "הרמטכ"ל אומר 'טעינו, כולם טועים'. אני לא מקבלת סליחה, הטעויות שלי לא גרמו לאף אחד מוות ורצח - ואף אחד מטעות שלי לא נלקח לשבי. צריך להגיד את המילים הנכונות. עשיתי פשע ואני אכנס לכלא על זה. התפטרות זה לא עונש. אמרתי גם לנתניהו, אם אף אחד לא ישב בכלא על הפשע המדיני הזה - אין למדינה עתיד. זה לא מחדל, זה לא הפקרות - זה פשע".
הריסת המבנים בבסיס נחל עוז התגלתה אתמול, כאשר ארז, אביה של נועה פרייס ז"ל, הגיע לבסיס שבו נפלה בתו יחד עם עשרות חיילות וחיילים ב-7 באוקטובר. הוא נחרד לגלות גלי הריסות סביב החמ"ל שהפך למלכודת מוות. להפתעתו, צה"ל הרס את המבנים והמתקנים שהיו מרכז חייהן של התצפיתניות והסמב"ציות על-ידי דחפורים שהביא, מבלי לעדכן את המשפחות השכולות או להתייעץ איתן.
לדברי פרייס, "את כל האזור שהבנות חיו בו, מהמיגונית ועד החמ"ל, המטבחונים, המקומות בהם הן רקדו ושרו, את הכול הרסו". זאת, לדבריו, לאחר שהובטח למשפחות שהמבנים יישמרו ויוסבו לאתר מורשת, שבו ישתמש צה"ל להדרכות בקורס קצינים. עוד הוסיף: "עשו הכול בגניבה. עדכנתי את המשפחות והן יושבות שם עכשיו ובוכות. למה גם את זה לקחו לנו?".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "עבודות התשתית בנחל עוז הופסקו עד להמשך שיח עם המשפחות השכולות. העבודות אינן נוגעות לחמ"ל התצפיות והמיגונית בהתאם להנחיית הרמטכ"ל בנושא. צה"ל משתתף בצערן של המשפחות השכולות, ומשפחותיהם של החטופות והחטופים וימשיך ללוותן".
בסיס נחל עוז שבעוטף עזה היה לאחד ממוקדי הקרבות הקטלניים ביותר ב-7 באוקטובר. בבוקר אותו יום חדרו אליו עשרות מחבלים וגבו את חייהם של 54 חיילות וחיילים, בהם לוחמים של חטיבת גולני, שריון, איסוף קרבי, תצפיתניות וסמב"ציות. בנוסף, 10 חיילים נחטפו מהבסיס לרצועת עזה, בהם תצפיתניות ולוחמי שריון. הורי החיילים מהבסיס קראו לאחרונה לפתיחת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את הכשלים שהובילו לאובדן יקיריהם.