באו לחזק, אחרי הפיטורים: יממה אחרי שראש הממשלה פיטר אותו במהלך הישיבה השבועית בעקבות פסק הדין של בג"ץ, נציגי סיעות הקואליציה - ובהם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו - הגיעו בצהריים (שני) לישיבת סיעת ש"ס במטרה לחזק פומבית את יו"ר ש"ס אריה דרעי. נתניהו אמר כי החזרה של דרעי לשולחן הממשלה היא "צורך לאומי", ויו"ר ש"ס אמר מצידו כי אף אחד לא הזהיר את ראש הממשלה לפני שמינה אותו. "אם מישהו חושב שיעשה הפיכה שלטונית בהחלטות מנהליות או שיפוטיות - הוא ימצא מולו קואליציה יצוקה כברזל", הוסיף דרעי.
נתניהו התייחס בדבריו בישיבה למהפכה המשפטית שלו ושל שר המשפטים יריב לוין, ואמר כי "אנחנו נתונים בשיטפון של תעמולה שהרוב המנחה שלה הוא הקץ לדמוקרטיה. אנחנו באנו לעשות תיקון לדמוקרטיה". נתניהו הוסיף: "מהי דמוקרטיה? שלטון הרוב וכיבוד זכויות הפרט. יש זכויות יסוד. איך מבטיחים שלטון רוב? שלא יהיה מיעוט שמשתלט על הרוב. אנחנו באים להחזיר את זה. חוסר האיזון הזה בא לידי ביטוי בהחלטה שגויה שאריה דרעי לא יכהן כשר".
נתניהו אמר כי הוא לא מתכוון לוותר על שירותו של דרעי. "קודם כל כי זה לא צודק ונכון. אין אחד שהצביע ולא ראה אותו בתפקיד בכיר בממשלה בראשותי", הדגיש ראש הממשלה. "הייתה פגיעה בעיקרון של זכויות הרוב, ואנחנו חייבים לתקן את זה. התרומה של אריה לביטחון הלאומי ושיקול הדעת שלנו היא אמיתית. החזרה שלו לשירות בהנהגת המדינה היא צורך לאומי עם הרבה היבטים אחרים".
השר המפוטר דרעי אמר בדברים שנשא בישיבת הסיעה אחרי מכתב הפיטורים ופסילת כהונתו כשר בבג"ץ כי "אני מתנצל שראש הממשלה בנימין נתניהו, שציפו ממנו שיתחמק ויעשה תרגילים, עשה את זה ופיטר. הקואליציה ממשיכה והממשלה ממשיכה. הכול יבוא על מקומו בשלום. אנחנו פועלים כחוק ולא אנרכיה. לא ניתן לישראל ליפול לאנרכיסטים".
דרעי התייחס לפסק הדין בבג"ץ, ואמר כי יש לו "כמה הערות": "הכנסת מינתה אותי. איפה חוסר הסבירות הקיצונית? איפה 64 חברי כנסת? האם ל-11 שופטים יש יותר סבירות מחברי כנסת שנבחרו על ידי העם? איך אפשר להגיד שראש הממשלה פועל בחוסר סבירות? האם מישהו מכשיל אותו בכוונה? אף אחד לא הזהיר אותו. אנחנו לא נשתוק. נדאג שהכוח יחזור בחזרה לציבור. שיטת מינוי השופטים והסבירות פסולה. אדוני ראש הממשלה, אמרתי - עם כל הכאב, נבצע את פסק הדין. אם מישהו חושב שיעשה הפיכה שלטונית בהחלטות מנהליות או שיפוטיות - הוא ימצא מולו קואליציה יצוקה כברזל".
שר המשפטים יריב לוין שנאם לפני נתניהו ודרעי אמר כי פסיקת בג"ץ היא "לא דמוקרטיה", כלשונו. "בדמוקרטיה מי שבוחר וקובע מי תהיה הממשלה ומי יהיו השרים ומי יהיו חברי כנסת זה הציבור, זה העם. מקום שבו השופט קובע מי נאה בעיניו להיות שר, על פי אמות מידה שהוא ממציא, זה דבר שאפשר לקרוא לו בהרבה מאוד שמות - דמוקרטיה זה לא. יושבים אנשים ומשתמשים בכוח עצום שנמצא בידם כדי להחליף את רצון העם ולכפות על העם ערכים או מי ישב בממשלה - זה דבר שאי אפשר לקבל. אנחנו נחושים ולא נוותר עד שהדמוקרטיה תשוב".
שר החינוך יואב קיש, שנאם גם הוא בישיבה, אמר כי "אם דרעי היה מחליט ללכת לממשלת השינוי - ברגע זה הוא היה שר בכיר בממשלה. אנחנו רואים בהחלטה הזו של בית המשפט לא החלטה אישית נגד אריה דרעי. זה עניין אידיאולוגי מהותי". דברים דומים השמיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
יו"ר ועדת הכספים משה גפני אמר בישיבה כי "בוויכוח האם מדינת ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית, הרב דרעי היה בריח תיכון. הציר המרכזי. הם לא מתביישים. הרב דרעי, אתה נשאר כאן. אנחנו איתך - גם אם לא תרצה אתה תישאר".
אחר כך נאם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, שהאשים את שופטי בג"ץ ב"התנשאות, יהירות ותחושת עליונות", כלשונו. "יש פה רמיסה של רצון הציבור. הרשות השופטת החליטה להסתער ולהסיג גבול, ולא התחשבה ברצון העם. דבר לא נסתר מעיני הציבור. נוכחתי לראות את היכולות של הרב דרעי, מעומק התפיסה שלך ושיקול הדעת שלך. כל אלו יישללו מהציבור לזמן מה בלבד. הרשות המחוקקת תגשים את רצון הציבור ותאמר את דברה".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר בעקבות דברי נתניהו ודרעי כי "בעולמם של נתניהו ודרעי כולם אשמים חוץ ממי שעבר על החוק". גם ח"כ גדעון סער התייחס למה שהתרחש בישיבת הסיעה בצהריים: "יום אחרי פיטורי דרעי מהממשלה הפכה ישיבת סיעת ש"ס למופע מביך ומביש של דה-לגיטימציה לפסק הדין של בית-המשפט העליון. על הפרק: קומבינה חדשה שתנסה להפר את פסק הדין ולמנות את דרעי. וזו בדיוק מהות 'רפורמת' נתניהו-דרעי: שינוי שיטת המשטר לטובת האינטרסים האישיים שלהם".
לישיבת ש"ס הגיעו גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', השרות גלית דיסטל אטבריאן ועידית סילמן, סגן השר אבי מעוז ואחרים. בנאומיהם התחייבו בכירי הקואליציה בזה אחר זה לעשות הכול כדי להכשיר את דרעי.