איריס אלוביץ', הנאשמת בתיק 4000 לצד בעלה שאול אלוביץ' שהינו הבעלים לשעבר של וואלה ובזק, הגישה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה לביטול כתב האישום נגדה – בטענה לאכיפה בררנית. סנגוריה של אלוביץ', עורכי הדין ז'ק חן ונעה פירר, טענו כי יש לבטל את כתב האישום בשל אכיפה בררנית על כך שאלוביץ' הואשמה במתן שוחד, שיבוש הליכי משפט והדחה בחקירה, ואילו שרה נתניהו ואילן ישועה – שלטענתם נסיבותיהם דומות לשל אלוביץ' – לא הועמדו לדין.
לפי כתב האישום, אלוביץ' השתתפה ב"שיעבוד" אתר וואלה לנתניהו. סנגוריה הראו קווים מקבילים בינה לבין מנכ"ל האתר דאז אילן ישועה שלקח את החלק המרכזי ביותר בשיעבוד הנטען של וואלה עבור נתניהו, אולם הוא חמק מכתב אישום כיוון שסיפק חומרים מפלילים לפרקליטות, וזאת מבלי להגדירו כעד מדינה באופן רשמי.
"המסקנה היחידה המתבקשת מהחלטה זו היא שהמשיבה (הפרקליטות – נ"ב) עצמה סבורה שבמעשיו של ישועה, כמו במעשיה של המבקשת (איריס אלוביץ' – נ"ב), לא דבק רבב פלילי". הסנגורים טוענים להפלייתה של אלוביץ' לא רק בעבירת מתן השוחד אלא גם בעבירת שיבוש הליכי משפט, שכן במהלך החקירה הנגדית של ישועה עלה כי בדומה לאלוביץ' גם ממכשירו הסלולרי נמחקו חומרים.
בנוגע לשרה נתניהו טוענים סנגורי אלוביץ' כי הפרקליטות נמנעה מהעמדתה לדין בשל "היותה אשת ראש הממשלה". בחומר הראיות יש לפי הבקשה שהוגשה היום ראיות רבות על מעורבותה של שרה נתניהו במתן הוראות לאתר וואלה בנוגע לסיקורה האישי, של משפחתה ושל בעלה ראש הממשלה, באופן הדומה לכאורה לפעולותיה של איריס אלוביץ'.
"מצטיירת תמונה המלמדת על מעורבות גדולה יותר של הגברת נתניהו מאשר של איריס אלוביץ', ביחס לכל אחת מהנקודות המרכזיות שבכתב האישום: הן בנוכחות בארוחת הערב (בה לפי כתב האישום תואמה עסקת השוחד הנטענת – נ"ב) והיותה צד להבנה הפסולה הנטענת (לעסקת שוחד – נ"ב) והמוכחשת; והן במעורבות אינטנסיבית ומשמעותית בפניות הסיקור לאורך כל התקופה הרלבנטית לאישום", כתבו הסנגורים בבקשה.
הסנגורים טענו כי ישנו צבר טענות שעליו להביא לביטול כתב האישום, כמו למשל, מעורבותה הנמוכה של אלוביץ' במסכת העבירות הנטענות והיעדר העמדה לדין של גורמים מעורבים נוספים ש"שווים" לה. "העמדתה לדין של המבקשת לצד בעלה משמעותה המטת חורבן על כל מסגרות חייהם, מקום שלא מתחייב לעשות כן – נדמה שגם השיקול הפסול ששימש בחקירה, הפעלת מנוף לחץ באמצעות העמדתה לדין על בעלה על מנת להביא לשבירתו ולהודאה שתפליל אותו ואת ראש הממשלה, הביא להעמדתה של המבקשת לדין", נכתב.
הגשת הבקשה התאפשרה כעת, יותר מארבע שנים אחרי תחילת המשפט, עם סיום פרשת התביעה ואחרי שנשמעו כל הראיות שלה. המשפט נמצא בימים אלו בהפסקה ארוכה, עד 2 בדצמבר, אז תתחיל פרשת ההגנה, שתעלה עדים מטעמה במטרה להציג את עמדתה כלפי סעיפי האישום השונים.
בתיק "וואלה-בזק" נאשם ראש הממשלה נתניהו בשוחד, מרמה והפרת אמונים, ובני הזוג שאול ואיריס אלוביץ' נאשמים בשוחד ועבירות נוספות. על פי הנטען התקיימו בין ראש הממשלה לבין בעל השליטה לשעבר בבזק יחסי שוחד: היענות חריגה לדרישות סיקור של בני משפחת נתניהו באתר וואלה, תמורת פעולות של נתניהו הקשורות לתפקידו הציבורי, כולל קידום צעדים שהניבו לאלוביץ' הון עתק, בהם עסקת בזק-יס.
משיחה שהודלפה ביוני 2023 עלה שהשופטים סבורים כי "קיימים קשיים בביסוס עבירות השוחד באישום בתיק 4000. על רקע זה הוצע כי המדינה תשקול לחזור בה מעבירות השוחד". זהו נתון בסיסי: תיק השוחד במצב קשה מאוד ומדובר בהישג גדול להגנה. מנגד, בפרקליטות סבורים שבאותה עת לא כל חומר הראיות היה גלוי בפני השופטים (הכוונה למסמכים והקלטות, מה גם ששני הנאשמים הראשיים הרי טרם עלו לדוכן וכמוהם גם עדים אחרים), ועל כן יש להמתין לחקירות הנגדיות בפרשת ההגנה ולשלב הסיכומים.