חבר קבינט המלחמה, השר גדי איזנקוט, תקף הערב (יום ג') בחריפות את השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, שלדבריו, "מפעילים ביממה האחרונה סחיטה באיומים פוליטיים". בהמשך, סמוטריץ' השיב לו: "אולי התרגלת לחבורת הקונספציה שבה כולם חושבים אותו דבר, אך מותר גם לחשוב אחרת".
איזנקוט כתב בחשבון הפייסבוק שלו: "הקבינט הגדיר לפני חצי שנה את מטרות המלחמה. שני חברי קבינט מפעילים ביממה האחרונה סחיטה באיומים פוליטיים. זו תופעה חמורה שפוגעת בביטחון הלאומי של ישראל. אהיה שותף רק בממשלה שמקבלת החלטות משיקולי האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל, ולא משיקולים פוליטיים".
שר האוצר השיב לו, וכתב בחשבון ה-X שלו: "גדי, אתה יודע את הערכתי הרבה אליך, אבל קצת צניעות. זו חובתי לפעול נגד עסקה רעה שתסכן את ביטחון אזרחי ישראל. אולי התרגלת לחבורת הקונספציה שבה כולם חושבים אותו דבר, אך מותר גם לחשוב אחרת. זו לא סחיטה, זו דעה לגיטימית של מיליוני ישראלים שדואגים לעתיד המדינה לא פחות ממך".
בצל המגעים לעסקה מול חמאס, סמוטריץ' שב ואיים בצהריים כי ללא פעולה "מיידית" ברפיח - לממשלת נתניהו לא תהיה "זכות קיום". במקביל לישיבת הממשלה שממנה נעדר, כינס סמוטריץ' ישיבה של סיעת הציונות הדתית בכנסת, ובסיומה שב על התנגדותו העיקשת לעסקה מול חמאס: "קבלת העסקה שמונחת על הפרק פירושה החד-משמעי הוא הרמת דגל לבן וניצחון לחמאס", אמר.
סמוטריץ', שכבר הציב שלשום לנתניהו אולטימטום בדרישה להיכנס לרפיח (במקביל לאולטימטום נגדי שהציב השר בני גנץ בדרישה להסכים ל"מתווה אחראי" לעסקה), האשים כעת שקבינט המלחמה הסכים במגעים לעסקה ל"וויתורים אסטרטגיים שמסכנים את קיומה של מדינת ישראל". בפנייה לנתניהו אמר: "אל תניף דגל לבן, אל תיתן לסינוואר להשפיל אותנו שוב".
במקביל, הבוקר נפגש ראש הממשלה נתניהו עם יו"ר עוצמה יהודית, השר איתמר בן גביר, שהשמיע גם הוא איומים רבים בנוגע לפרישה מהממשלה אם לא יתקיים מבצע כניסה לרפיח.
בתום הפגישה, אמר בן גביר: "הזהרתי את ראש הממשלה אם חלילה ישראל לא תיכנס לרפיח, אם חלילה נסיים את המלחמה, אם חלילה תהיה עסקה מופקרת. ראש הממשלה שמע את הדברים, הבטיח שישראל נכנסת לרפיח, הבטיח שלא מסיימים את המלחמה והבטיח שלא תהיה עסקה מופקרת. אני מברך על הדברים הללו. אני חושב שראש הממשלה מבין היטב מה תהיה המשמעות אם הדברים האלה לא יתקיימו".
שרת ההתיישבות אורית סטרוק הגיבה על דברי איזנקוט. "מציעה לו לעיין במטרות המלחמה, שגם הוא חתום עליהן. כתוב שם: לייצר תנאים להשבת החטופים. כשעוצרים ולא נכנסים לרפיח - לא מייצרים תנאים להשבת החטופים. וגם לא מפרקים את חמאס. וגם לא מסירים כל איום מעזה כלפי ישראל לאורך זמן. בשם המטרות האלה שלחנו חיילים לעזה. חייבים לעמוד בהן", אמרה.
המתיחות בממשלה הולכת וגואה - כשהן במחנה הממלכתי והן ובאגף הימני בה מסמנים את הקווים האדומים, על רקע ההצעה המצרית החדשה לעסקת חטופים ולהפסקת אש - והאפשרות לדחיית פעולה ברפיח. "הכניסה לרפיח חשובה במאבק הארוך נגד חמאס. השבת חטופינו, שהופקרו על ידי ממשלת ה-7/10, דחופה ובעלת חשיבות עליונה הרבה יותר", אמר יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ.
הוא הבהיר אומנם כי הוא מתנגד לסיום המלחמה, אבל לצד זאת מסר למעשה אולטימטום שלפיו דחיית "מתווה אחראי" כלשונו תוביל לעזיבתו את הממשלה: "אם יושג מתווה אחראי להשבת החטופים בגיבוי כל מערכת הביטחון, שאינו כרוך בסיום המלחמה, והשרים שהובילו את הממשלה ב-7/10 ימנעו אותו - לא תהיה לממשלה זכות להמשיך להתקיים ולהוביל את המערכה".
השר יריב לוין אמר בישיבה: "אם יש דבר אחד שהשולחן הזה יכול להועיל זה שפשוט נגבה אותך - בלי לאיים, בלי אולטימטום - הממשלה חייבת לדבר בקול אחד. הכיוון הוא ברור, המטרות ברורות לחלוטין והנחישות מוחלטת".
השר דוד אמסלם הוסיף: "אנחנו קיבלנו בקבינט החלטות ושום דבר לא השתנה - אז אני לא רואה שום סיבה לצייץ ולהגיד שיוצאים נגד. אם יש שינוי במטרות המלחמה הם ידעו על זה מהקבינט".