בשבועות האחרונים ערכה רכבת ישראל, באמצעות חברה חיצונית, חקירה לגבי מספר עובדים בגין חשד לזיוף מסמכי סיום העסקה פיקטיביים, כדי לפדות את כספי הפנסיה שחסכו בשלב מוקדם – פעולה שלא ניתן לעשות כל עוד מועסקים במקום העבודה. כך נודע ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet.
לדברי בכירים ברכבת, אחד מהחשודים אף הודה במעשה, אם כי עובדים אחרים דחו את החשדות וטענו כי נפלו בעצמם קורבן לתרמית על-ידי חברה חיצונית שפנתה אליהם בהצעה למשוך את הכספים בתמורה לעמלה וזייפה ביוזמתה את מסמכי סיום ההעסקה. יתרה מכך, לפחות שניים מאותם עובדים אף פנו למשטרה בחודש שעבר והגישו תלונה בגין אותו מסמך שלכאורה זויף בשמם, אולם המשטרה סגרה את התלונה כשבועיים לאחר הגשתה.
יש לציין כי למרות התקופה הארוכה שבה עלה חשד למעשים פליליים על-ידי מספר עובדים בחברה הממשלתית, עד היום ברכבת לא מצאו לנכון לפנות למשטרה או לדווח לרשות החברות הממשלתית – כפי שנהוג לעשות בחברות ממשלתיות במקרים שכאלה.
ברכבת סבורים כי פעלו כשורה כשהשעו באופן מיידי את עובדי החברה לאחר שהתגלה המסמך המזויף, וטענו כי "ככל שתעלה התנהלות פלילית כלשהי מצד עובדי החברה, היא תטופל במלוא חומרת הדין, בשיתוף עם כלל גורמי האכיפה הרלוונטיים". מנגד, חלק מהעובדים החשודים טענו כי אין בכוחה של הרכבת לקבוע האם הם אכן קורבנות או עשו מעשה פלילי, וכי כל יום שהרכבת לא פונה למשטרה ומותירה אותם בחזקת חשודים, בסטטוס מושעים ופוגעת בזכאותם לקבל יותר מ-50% ממשכורתם – זה הוא מצב לא תקין.
ברכבת ישראל טענו כי "בשל צנעת הפרט, אין ביכולתנו להתייחס בתקשורת לפרטים רגישים הנוגעים לעובדי החברה, ואשר מצויים תחת הליכי שימוע. עוד אנו מדגישים כי עניין החשד לזיוף מסמכים עדיין נמצא בהליכי בירור, וכי הליכי השימוע לעובדים טרם יצאו לדרך ולא נשמעו דברי העובדים במסגרתם כפי שהחברה מחויבת". אולם, כל אותם עובדים נקראו כאמור לשימוע ראשוני, וטענותיהם מוכרות לרכבת ישראל.
באשר לטענה כי בתור חברה ממשלתית נדרש דיווח על החשדות גם לרשות החברות, נטען כי "הנהלת החברה עומדת בקשר רציף עם דירקטוריון הרכבת ומעדכנת בכל נושא את יו"ר החברה, כפי שנעשה גם במקרים אלה. החקירה והליכי הבירור והשימוע אל מול העובדים בעניין עדיין מתנהלים, כאמור. עם התקדמות ההליכים הרכבת תנקוט בכל צעד נדרש, לרבות דיווח לרשות החברות ולגורמים נדרשים אחרים".
פורסם לראשונה: 00:00, 30.07.24