תקיפה חריגה מיוחסת לישראל על אדמת סוריה נגד תשתיות שהקימה איראן, שמטרתן להאיץ את חימוש חזבאללה. כדי להמחיש זאת בצורה הטובה ביותר, ניתן להקביל את היעדים לתעשיות הביטחוניות הישראליות לייצור אמצעי לחימה מתקדמים כטילים ארוכים ורקטות. הרעיון של הקמת המפעל בסוריה, הוא לקצר את הטווח בין איראן ללבנון ובכך גם לצמצם את המרחב שבו ישראל יכולה לסכל את אמצעי הלחימה במסדרון היבשתי בין עיראק לסוריה, כפי שעשתה מספר פעמים.
זו לא הפעם הראשונה שבה ישראל, לפי פרסומים זרים, תוקפת במרחבים הללו פרויקטי התעצמות של איראן. במסגרת המערכה שבין המלחמות עשו זאת מטוסי חיל האוויר יותר מפעם אחת בין השנים 2017 ל-2018, ומאז נמשכו תקיפות בסוריה.
אם יש אמת בפרסומים, זו התקיפה המשמעותית ביותר על אדמת סוריה מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל. בכלי תקשורת ערביים דווח כי בוצעו שלושה סבבי תקיפות נגד חמישה אתרים של המיליציות הפרו-איראניות באזור הכפרי של חמה. לפי חלק מהדיווחים, התקיפות גרמו בין היתר נזק כבד ל"מכון מחקר מדעי", שנפגע מכמה טילים - לצד אתר נוסף. בנוסף דווח כי הותקפו גם מוצבים צבאיים. לפי המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה למשטר אסד הפועל מלונדון, 18 נהרגו בתקיפות ועשרות נפצעו. זהו מספר גבוה באופן יחסי לתקיפות, דבר שמלמד שמבחינת מי שתקף מדובר היה ביעד חיוני וקריטי. בעבר פורסם שייחודו הוא בייצור טילים מדויקים עבור חזבאללה, אמל"ח שהוא מנסה להצטייד בו בשנים האחרונות. לפי הפרסומים, מדובר בגלי תקיפה משמעותיים של מטוסי קרב, ואם כך הדבר סביר שהיה כאן ניסיון לפגוע באמצעי הלחימה. איראן הרשמית לא הגיבה לתקיפה של מה שמוגדר "המרכז המדעי".
המערכה שבין המלחמות שנמשכה מאז 2013 ניסתה לקזז יכולות לחיזבאללה. אולי היא יצרה רושם שכזה, אבל זו הייתה טיפה בים
המערכה שבין המלחמות שנמשכה מאז 2013 ניסתה לקזז יכולות לחיזבאללה. אולי היא יצרה רושם שכזה, אבל זו הייתה טיפה בים. חיזבאללה התעצם, ובישראל הייתה אשליה כאילו כלום לא באמת קרה. אבל בפועל, הועבר אמל"ח רב במסדרון היבשתי, והציר הזה בגבול לבנון-סוריה, "ציר פילדלפי של החזית הצפונית", חייב להיסגר בסוף המלחמה הזו. נכון, אין כמובן כוונה להכניס כוחות ישראליים לפעולה שם, אבל במסגרת הסכם סיום המלחמה צריך להכניס את סגירת הציר, ואם לא - אז להגביר את פעילות חיל האוויר שתמנע מחדש את התעצמות הארגון. תקיפות הבוטיק שבוצעו כל השנים בסוריה אולי צימצמו במקצת את יכולות חיזבאללה, אבל לא מעבר לזה.
ובינתיים, ההתכתשות בין חיזבאללה לישראל נמשכת, ואחרי תקיפות חיל האוויר של משגרי הרקטות חיזבאללה שיגר כטב"מים לגליל המערבי ופגע באופן ישיר בבניין בעיר נהריה, שאותה הקפיד להשאיר מחוץ למשוואה. האירוע הזה הכניס 80 אלף תושבים למרחבים מוגנים ועורר בהלה וחרדה, גם אם הסתיים ללא נפגעים פיזית. תקרית כזו עלולה לגרום לתושבים שעד כה גילו עמידה ואיתנות, לעזוב את העיר, ולכן גם האירוע הזה יצריך תגובה ישראלית, אבל נכון לרגע זה אין כוונה לשבור את הכלים. לישראל הייתה הזדמנות מצוינת לפני שבועיים להגיב בעוצמה מול המתקפה של חיזבאללה, אבל היא השאירה את המצב על כנו וממשיכה לשחק לידי איראן. איראן, שמיישמת את מדיניותה להתיש את ישראל לאורך זמן ולמשוך את המלחמה כמה שיותר, ובכך לפגוע גם בכלכלה הישראלית ובחוסן החברתי.
המערכה שבין המלחמות ניסתה לקזז יכולות לחיזבאללה. אולי היא יצרה רושם שכזה, אבל זו הייתה טיפה בים. חיזבאללה התעצם, ובישראל הייתה אשליה כאילו כלום לא באמת קרה
פורסם לראשונה: 00:00, 10.09.24