עבור הציבור הכללי הוא נחשב דמות אנונימית, אולם במערכת הפוליטית נחשב שרוליק איינהורן, יועצו לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לדמות מוכרת בעלת קשרים עם דמויות מרכזיות בישראל ובעולם.
שמו של איינהורן עלה בימים האחרונים באשר לפרשת ההדלפות הקשורה ללשכת ראש הממשלה. על-פי החשד עד כה בפרשה, איש מהעצורים, בהם אלי פלדשטיין ודובר נוסף בלשכת ראש הממשלה, לא מסר את המסמך בפועל לעיתון הבילד הגרמני.
בית משפט השלום בראשון לציון התיר אחר הצהריים (ראשון) לפרסום חלק מפרטי הפרשה, וציין כי פלדשטיין "נעזר בגורם נוסף לטובת פרסום הידיעה בכלי תקשורת זר"
איינהורן, שמתגורר בסרביה ומשמש שם כיועץ לנשיא, בלט לראשונה במערכת הבחירות של שנת 2019, אז ייעץ לנתניהו במסגרת קמפיין הליכוד ובילה שעות ארוכות בבלפור ובקרבה לראש הממשלה. לאורך מערכות הבחירות שבהן עבד עם נתניהו, איינהורן היה מהדמויות הבולטות בקמפיין, אולם דאג תמיד להישאר מאחורי הקלעים וסירב להיות בקדמת הבמה.
איינהורן (45) הוא בנה של פרופ׳ טליה איינהורן, משפטנית בעלת דעות ימניות מובהקות ונחשבת מבקרת חריפה של שיטת המשפט הישראלית ובפרט של הליכי בג״ץ בבית המשפט העליון.
יחד עם צוות מצומצם מאוד הוא היה זה שתרגם את האסטרטגיה של נתניהו והליכוד למסרים קליטים ופשוטים. מתוך רבים שעבדו בקמפיין הליכוד, איינהורן נחשב למי שיכול היה להיכנס ולצאת מלשכת נתניהו בחופשיות. לעיתים היה זה נתניהו שקרא אליו את איינהורן להתייעץ, בעיקר בסוגיות גדולות הקשורות באסטרטגיה. לדברי גורמים שמכירים את איינהורן מקרוב, יחסיו עם הצוות הקרוב של ראש הממשלה הם טובים ומוגדרים חבריים.
מי שעבדו עם איינהורן בצמוד מספרים על אדם צנוע ומנומס. לא אחד שנחשב ככזה שמותח גבולות או מייצר רעיונות שנויים במחלוקת, כפי שכבר קרה בסביבת ראש הממשלה. ״הוא אף פעם לא היה שייך לאגף שחולל בלגן בצוות של נתניהו ועשה זאת במודע״, סיפר גורם שמכיר אותו מקרוב.
לדברי יועצים בכירים שעבדו איתו, הוא היה אמנם יועץ לעניינים מיוחדים עבור נתניהו, אך עבד בתחום גם עם מנהיגים נוספים ברחבי העולם. הוא ידוע מזה שנים בקשריו הטובים עם תקשורת זרה, כתבים ועורכים - וגם ביחסי חברות עם עורך הבילד הגרמני. ״הוא עובד בצורה מאוד מסודרת ונקייה״, סיפר גורם קרוב. ״הוא לא אחד שמשחק עם החוק, אפילו לא קרוב לזה. מעולם לא הסתבך. זה לא האופי שלו״.