כששופט בית המשפט העליון יוסף אלרון קבע דיון בהול וחריג במוצאי שבת בנוגע לערר הפרקליטות על שחרורם ממעצר של החשודים בפרשת ההדלפות, רבים סברו כי הם יבלו את הלילה בחיק משפחותיהם. אלרון פתח את הדיון בהטחת שאלות בפרקליטה עדי ארד, ואף הזהיר אותה כי "לא בנקל ייכנס בית משפט זה בנעליהם של קודמיו" (השלום והמחוזי, שקבעו כי יש לשחרר את העצורים), וכי על הפרקליטות "לעבור משוכה גבוהה מאוד".
אלא שלאחר דיון חסוי בדלתיים סגורות, שהתקיים במעמד צד אחד, הדברים לפתע נראו אחרת. השופט אלרון אמר: "האמת שקיבלתי תשובות לא רעות". הוא קיבל את ערר הפרקליטות והותיר את הנאשמים במעצר.
אל"ם ג', בכיר באגף המודיעין בצה"ל, הוא זה ששיכנע את בית המשפט להאריך את מעצרם של אלי פלדשטיין, אחד מדוברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושל הנגד במילואים שלפי החשד סיפק לו את המסמכים המסווגים שנלקחו מאמ"ן. הוא מפקדם הישיר של הנגד העצור ושל שני מעורבים נוספים בפרשה - קצין במילואים שנמצא במעצר ונגד בקבע שנמצא במעצר בית. מהיחידה שלו דלפו המסמכים.
אל"ם ג' הגיש לשופט אלרון חוות דעת שכתב, שמתמקדת בטענה כי השחרור יוביל לסיכון מקורות מידע של אמ"ן. לאחר שקרא את חוות הדעת ניסה השופט אלרון להקשות עליו בשאלות, אך בסופו של הדיון, שארך כשעה, השתכנע. "הוצג מידע רלוונטי ביותר בדבר אופי הפעולה של העצורים, כנטען בשלב זה, השלכות מעשיהם, ובהתאם החשש הנובע משחרורם ממעצר, אף לפרק זמן קצר", כתב השופט. "המידע היה מלווה בפרטים קונקרטיים המקנים נופך משמעותי לחששות שהוצגו על-ידי המבקשת. אין מדובר בתרחישים תיאורטיים ביחס לחששות דחוקים, אלא בנתונים מפורטים וספציפיים ביותר".
ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" נודע כי חוות הדעת של אל"ם ג' עסקה לא רק במסמך שנלקח מאמ”ן והודלף לעיתון הגרמני "בילד", אלא גם למסמך נוסף שהועבר לפלדשטיין וכל שניתן לומר לגביו הוא שהכיל מידע על פעולות חריגות מצד שחקנים באזור בתקופת המלחמה בעזה, ואפשר לחשוד שכוונו כלפי ישראל.
לאחר הפרסום ב"בילד", מונו אל"ם ג' ויחידתו לבדוק את ההדלפה. משהתחילו להתברר ממדי האירוע הועברה החקירה לשב"כ בהחלטה של הרמטכ"ל עצמו, רא"ל הרצי הלוי.
שלשום האריך בית משפט השלום בראשון לציון בחמישה ימים את מעצרם של פלדשטיין ושל נגד המילואים שמעורב בפרשה. הפרקליטות הגישה הצהרת תובע לפני הגשת כתב אישום נגד השניים, לצד בקשה להשאירם במעצר עד תום ההליכים.
לפי הפרטים החדשים שהותרו לפרסום, פלדשטיין, הדובר לעניינים ביטחוניים בלשכת ראש הממשלה, חשוד כי ניסה להשפיע על עסקת חטופים ולעקוף את הצנזורה על-ידי פרסום "מסמך חמאס" מיד לאחר רצח ששת החטופים במנהרה ברפיח. העצור השני הוא זה שמסר לו את המסמכים.
ב-6 בספטמבר, נזכיר, פורסמה הכתבה בעיתון "בילד" שעסקה בעמדות חמאס למשא ומתן לשחרור החטופים, וכללה שימוש בחומרים ובמסמכים מסווגים שנלקחו שלא כדין מתוך מערכות המודיעין של צה"ל. לאחר בחינה שנערכה בצה"ל התברר כי מדובר בהדלפה שעלולה לפגוע לא רק בשחרור החטופים, אלא גם בפעילות האופרטיבית של צה"ל ושב"כ נגד חמאס ברצועת עזה, ובהקשרים נוספים.
תגובת דובר צה"ל: "מתוקף תפקידו וכפי שנעשה בתיקים רבים הנוגעים בהוצאת מידע מסווג, הקצין הבכיר מסר חוות דעת מקצועית שקשורה בחומרת הנזק בביצוע העבירות האמורות".
פורסם לראשונה: 00:00, 19.11.24