אחרי ההתכתשויות העצימות עם חמאס בעזה וחיזבאללה בלבנון, נשארנו (רק) עם ארגון טרור עקשן ובלתי מוכנע, בינתיים. החות'ים בתימן, שמביעים הזדהות עם חמאס וממשיכים לקונן על נסראללה, לא מוכנים לוותר.
ארצות הברית ומדינות הקואליציה המיוחדת שהוקמה נגד החות'ים ממשיכות להפציץ בתימן, אבל לא נראה שהפעילות מזיזה את החות'ים מדעתם, או מסכלת את תוכניותיהם. כך גם העובדה שישראל הכתה בחות'ים בתימן לפחות שלוש פעמים, וששר הביטחון ישראל כ"ץ נשבע להגיע עד למנהיג עבד אל-מלכ אל-חות'י.
חשוב להבין: למרות שהחות'ים פועלים נגד ספינות מסחר במצרי באב אל-מנדב ושולחים טילים וכטב"מים לישראל מאזור הנמל הימי, הם לא יושבים באזורי התקיפה. אפילו מצבת כוחותיהם לא ברורה – 250-150 אלף בסך הכל, בתוך אוכלוסייה תימנית של 34.5 מיליון. כולם – החות'ים, השיעים והתימנים הסונים, ידועים כשונאי ישראל.
החות'ים מתמחים בפעולה מרחוק באמצעות טילים מתוצרת איראן, וכטב"מים חדישים. מעניין לגלות שקצינים בכירים בחיל האוויר בישראל קיבלו המלצות "להתעסק עם החות'ים כמה שפחות", ולהניח לאמריקנים ולקואליציה לעשות את העבודה. מדוע? החות'ים נחשפים יותר ויותר כארגון טרור שונה ובלתי שגרתי. הטילים מגיעים עכשיו רק מכיוונו. אין חמאס ואין חיזבאללה, וסוריה החדשה טרם חשפה את פניה האמיתיות.
התקיפות של החות'ים על ישראל נראות, לפי שעה, כמתוכננות להגיע לעיתים קרובות יותר
התקיפות של החות'ים על ישראל נראות, לפי שעה, כמתוכננות להגיע לעיתים קרובות יותר. רק מראשית דצמבר שיגרו החות'ים טילים או כטב"מים לפחות שמונה פעמים. ישראל הזדרזה להגיב בתקיפת יעדים מדויקים בעיר הבירה צנעא, וארה"ב תקפה במקביל. אלא שמה קרה בצד השני? החות'ים נשבעו דווקא להמשיך לתקוף, עד שישראל תעצור את הלחימה בעזה.
תימן היא המדינה הענייה ביותר במדינות המזרח התיכון. התמונות של אוכלוסייה רעבה, ושל ילדים גוססים ממחלות מידבקות (בראשן, דבר ושיתוק ילדים) – מצמררות. הסיוע מגיע דרך הים לעיתים רחוקות. גם בבתי החולים נגמר מלאי התרופות, ואזרחים תימנים נאלצים להסתייע בשירותי מתנדבים במרפאות.
עד עכשיו התקיפות הישראליות על יעדים ועל בסיסי צבא באזורי החות'ים בתימן לא הצליחו להנחיל כישלונות אמיתיים להנהגה החות'ית. המפקד, עבד אל-מלכ, והדובר החות'י יחיא סריע, בהופעותיהם המוזרות ומלאות הפאתוס ממשיכים לאיים במילים הכי ברורות על ארצות הברית, על בריטניה, ובעיקר על ישראל.
עד שלא תושג הפסקת אש מלאה בעזה האיראנים ימשיכו לצייד את הנהגת החות'ים לא רק בנשק ובציוד צבאי, אלא בעיקר בהנחיות לא להפסיק, ולהמשיך לתקוף את ישראל.
צריך להזכיר אלמנט נוסף: החות'ים הרבה יותר רחוקים מישראל לעומת חמאס בעזה או חיזבאללה בלבנון – כ-1,500 קילומטרים. תימן, בניגוד ללבנון או לעזה, גם משתרעת על פני שטח עצום, ומעולם לא היה לנו ניסיון באזורי המפרץ בהתמודדות ממושכת עם זמן טיסה ארוך ועם שטח חדש ולא מוכר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשבע בשבוע שעבר שהחות'ים ישלמו מחיר כבד על תקיפותיהם. שר הביטחון, כ"ץ, הלך עוד יותר קדימה באיומיו. אלא שעבד אל-מלכ, המפקד החות'י הבכיר, לא נראה מבוהל.
עכשיו מחכים – גם אצלנו, גם באיראן וגם בצנעא – לכניסתו של הנשיא דונלד טראמפ לבית הלבן. אפשר להניח שהבכירים האמריקנים החדשים כבר גוחנים על מפות המפרץ
עכשיו מחכים – גם אצלנו, גם באיראן וגם בצנעא – לכניסתו של הנשיא דונלד טראמפ לבית הלבן. אפשר להניח שהבכירים האמריקנים החדשים כבר גוחנים על מפות המפרץ, מתכננים מתקפה קשה על החות'ים, עם רמז גדול לאיראן ותמיכה גלויה בישראל.
החות'ים, כמו שלומדים מבין השורות בהצהרות שלהם, מתכוננים, מגייסים ולא מורתעים. אליזבט קנדל, ה-מומחית האמריקנית לענייני תימן, הגדירה את המצב במילים הכי פשוטות: "זה נראה בלתי אפשרי להשפיע על החות'ים בלי לחץ צבאי מסיבי, אבל באותה המידה קשה לראות איך לחץ מסיבי יעבוד בכלל על החות'ים".
פורסם לראשונה: 00:00, 25.12.24