עדכונים שוטפים
הצג מהחדש לישן
הצג מהישן לחדש
18.7.24
, 14:43

הכרעה עדיין אין, הצדדים יצליחו להגיע לפשרה? סיכום הדיון בבג"ץ

גלעד מורג
  • בג"ץ דן בהרכב של שלושה שופטים בעתירה שדורשת לחייב את שר המשפטים יריב לוין למנות נשיא קבוע ושופטים לבית המשפט העליון. הדיון נמשך כשלוש שעות, שבמהלכן טענו הצדדים בסוגייה, בצל אי-הסכמות מתמשכות בוועדה לבחירת שופטים על זהות נשיא העליון הבא - כתשעה חודשים אחרי פרישת נשיאת העליון בדימוס אסתר חיות - ופחות משלושה חודשים לפני פרישתו הקרבה של ממלא מקומה הזמני עוזי פוגלמן.
  • בסיום הדיון השופטים יצאו להתייעצות - בחרו שלא להכריע בסוגייה עדיין - ונתנו ארכה של שלושה שבועות במטרה להגיע להסכמות, עד 8 באוגוסט. השופט אלכס שטיין חתם את הדיון במשפט: "לפעמים פשרה רעה עדיפה על פסק דין טוב. וזה המקרה".
השופטים, בסיום הדיון: "פשרה רעה עדיפה על פסק דין טוב"
(צילום: דוברות הרשות השופטת)
חצאים יעל וילנר ויריב לויןחצאים יעל וילנר ויריב לוין
(צילום: אלכס קולומויסקי)
  • עוד קודם לכן, נציגו של שר המשפטים יריב לוין, עורך דין ציון אמיר, התעקש במהלך טיעוניו כי הפתרון היחיד הוא לא לקבל את העתירות - מכיוון שזה לא מה שיפתור את הבעיה. "קבלת העתירה לא תביא לכלום", טען. הוא גם הוסיף כי עד כה כל נשיאי ונשיאות העליון נבחרו פה אחד - וכך צריך להיות גם הפעם, בצל המחלוקות. עם זאת, השופטים לא הקלו עליו ואמרו כי העובדה שנשיאי עליון נבחרו עד כה פה אחד - היא "בגלל שיטת הסניוריטי", שלה מתנגד לוין. כשנשאל מה יקרה אחרי פרישת פוגלמן, עם הגיעו לגיל 70 ב-6 באוקטובר, אמר: "אז יהיה מ"מ למ"מ. נתקן את זה בחקיקה".
  • עו"ד ענר הלמן, נציג היועמ"שית, שאפשרה ייצוג נפרד ללוין בעתירה מכיוון שלא התכוונה להגן על עמדתו, הזהיר את בית המשפט לקראת פרישתו של פוגלמן - ואמר כי "אנחנו במצב היסטורי. תשעה חודשים אין נשיא לבית המשפט. צריך לפעול במהירות ראויה, והיא כבר מזמן עברה. לוין פועל בחוסר סבירות קיצוני. בוודאי". הוא ביקש מבית המשפט להזדרז עם פרסום פסק הדין, בגלל לוח הזמנים הקצר עד פרישת פוגלמן.
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
"קבלת העתירות לא תביא לכלום". עו"ד ציון אמיר, ייצג את לוין
(צילום: אלכס קולומויסקי)
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
"מצב היסטורי". עו"ד הלמן, נציג היועמ"שית
(צילום: אלכס קולומויסקי)
  • עו"ד תומר נאור, שייצג את העותרת התנועה לאיכות השלטון, התייחס לדברי נציגו של לוין. "אין בעיה שרשות תכהן תחת ממלא מקום? זה משפט שאני חייב להתעכב עליו", אמר בסיכום טיעוניו, "מדובר ברשות מתוך שלוש הרשויות המרכיבות את מארג הבלמים והאיזונים של מדינת ישראל. לבוא ולומר שאין שום בעיה - אני חושב שזה משפט שלא היינו מוכנים לקבל ציבורית. נשיא העליון הוא ראש הרשות השופטת - אחד משלושה ראשי רשויות". הוא הוסיף: "לא היינו מקבלים אמירה כזו על יו"ר הכנסת או על ראש ממשלה".
להמשך קריאה
18.7.24
, 14:33

שופטי בג"ץ קראו ללוין להגיע להסכמות על מינוי נשיא לעליון, ונתנו ארכה: "פשרה רעה עדיפה על פסק דין טוב"

גלעד מורג
שלושת שופטי ההרכב הקריאו החלטה לאחר הדיון בבג"ץ ואמרו כי הם קוראים להגיע להסכמות על מינוי נשיא לבית המשפט העליון. השופטים לא הכריעו בינתיים בעתירה ונתנו ארכה עד 8 באוגוסט. "נוכח החשיבות הרבה שאנו מייחסים להידברות והסמכות, בשים לב לרגישות והמורכבות, צריך לתת הזדמנות למציאת פתרונות מוסכמים טרם הכרעה".
לפי ההחלטה, על שר המשפטים לוין לעדכן את בית המשפט בנושא תוך שלושה שבועות. "זו סוגייה רגישה, כולנו בדעה שהסכמות רחבות הן דבר חיובי - ואפשר לעשות מאמצים", אמרה השופטת וילנר בשם השופטים.
השופט אלכס שטיין הוסיף בסוף דבריה כי "לפעמים פשרה רעה עדיפה על פסק דין טוב. וזה המקרה".
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
השופטת וילנר
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 14:20

השופטים יוצאים להתייעצות עם תום הדיון. וילנר: "לא להתפזר"

גלעד מורג
שלושת שופטי ההרכב שדנים בדרישה לחייב את השר לוין למנות נשיא ושופטי עליון יצאו להתייעצות עם תום הדיון. השופטת יעל וילנר ביקשה מהנוכחים "לא להתפזר".
18.7.24
, 14:17

השופט גרוסקופף: "חושבים שחשוב שיהיה נשיא נבחר"

גלעד מורג
שופט העליון עופר גרוסקופף, אמר כי "אנחנו חושבים שכדי שהמערכת תתפקד - חשוב שיהיה נשיא נבחר". עו"ד ציון אמיר, נציגו של יריב לוין, הבהיר כי אם יקבלו את העתירה - זה לא יגרום לכך. "אתם רוצים שיהיה נשיא מהסיבות הנכונות", אמר לשופטים, "אבל אם תקבלו את העתירה לא יהיו הסכמות, לא יהיה כלום".
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 13:55

נציג התנועה לאיכות השלטון: "לא יכול לקבל את טענת לוין ש'אין בעיה' שרשות תכהן תחת מ"מ"

גלעד מורג
עו"ד תומר נאור, נציג התנועה לאיכות השלטון, שעתרה נגד השר לוין, התייחס לדברי נציגו עו"ד ציון אמיר שאמר כי "אין בעיה שרשות תכהן תחת ממלא מקום". "זה משפט שאני חייב להתעכב עליו", אמר בסיכום טיעוניו, "מדובר ברשות מתוך שלוש הרשויות המרכיבות את מארג הבלמים והאיזונים של מדינת ישראל. לבוא ולומר שאין שום בעיה - אני חושב שזה משפט שלא היינו מוכנים לקבל ציבורית. נשיא העליון הוא ראש הרשות השופטת - אחד משלושה ראשי רשויות". הוא הוסיף: "לא היינו מקבלים אמירה כזו על יו"ר הכנסת או על ראש ממשלה".
18.7.24
, 13:39

העותרת: "לוין שם את הרשות המבצעת מעל יתר הרשויות שמרכיבות את הוועדה"

גלעד מורג
עו"ד תומר נאור, נציג התנועה לאיכות השלטון, התייחס להתנהלות שר המשפטים יריב לוין בשנה החולפת, עוד טרם המלחמה ואמר כי "שחקן בוועדה, שר נכבד ככל שיהיה, לא יכול שתהיה לו זכות וטו. לוין והרשות המבצעת מרוקנים מתוכן את התכלית שלשמה הוקמה הוועדה - ומפרק אותה. הוא שם את עצמו - כרשות המבצעת - מעל יתר הרשויות שמרכיבות את הוועדה".
עוד הוא הוסיף: "בא השר, כנציג הרשות המבצעת, ואומר 'שוברים את הכלים ולא משחקים עד שאני אהיה מרוצה'. לנבחרי הציבור האחרים בוועדה אין משקל?".
עוזי פוגלמן, שמחה רוטמן, יריב לויןעוזי פוגלמן, שמחה רוטמן, יריב לוין
(צילום: אתר בתי המשפט, דוברות הכנסת)
18.7.24
, 13:23

נציג התנועה לאיכות השלטון, שעתרה נגד אי-מינוי השופטים: "המהירות הראויה? עוד לפני פרישת חיות"

גלעד מורג
עו"ד תומר נאום, שמייצג את העותרת התנועה לאיכות השלטון, טען כי אין לשר המשפטים יריב לוין באשר למינויי שופטים לבית המשפט העליון והוסיף: "איוש תפקיד הנשיא ידוע מראש, אנחנו מדברים על תשעה חודשים אבל הוועדה בכלל הייתה צריכה להתכנס עוד קודם. הרי הנשיא נבחר רק ממעגל מאוד מצומצם (שופטי העליון - ג"מ)". הוא התייחס לדברי ענר הלמן, נציג היועמ"שית, שדיבר על הצורך הדחוף לפעול במהירות ראויה - ואמר כי "המהירות הראוייה הייתה טרם פרישת חיות וברון (הנשיאה בדימוס אסתר חיות והשופטת בדימוס ענת ברון - ג"מ)".
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 13:13

עו"ד הלמן מבקש מהשופטים להזדרז עם פסק הדין | זה ההסבר שנתן

גלעד מורג
עו"ד ענר הלמן, נציג היועמ"שית, ביקש משלושת שופטי ההרכב לפרסם פסק דין במהירות. "אנחנו 80 ימים מפרישת פוגלמן, 45 מתוכם חייבים לפרסם את השמות (של המועמדים לנשיא העליון - ג"מ) ברשומות". "לכן", אמר לשופטים, "בית המשפט הנכבד אם יקבל את עמדתנו - צריך להינתן פסק דין במהירות".
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 12:57

נציג היועמ"שית מזהיר: "פוגלמן פורש עוד 80 יום. לוין פועל בחוסר סבירות קיצוני"

גלעד מורג
נציג היועמ"שית בבג"ץ, עו"ד ענר הלמן, התייחס לפרישתו הקרבה של מ"מ נשיא העליון עוזי פוגלמן - ואמר כי הוא צפוי לפרוש בעוד 80 יום. השופט עופר גרוסקופף שאל: "השר נוהג בחוסר סבירות?", הלמן השיב: "בוודאי. השר פועל במהירות לא ראויה. נקודה. בלתי-סביר בצורה קיצונית, עוד חודשיים גם ממלא מקום פורש". השופט שטיין העיר: "ציון אמיר אמר את זה - המטרה של ההסדר הזה היא ליצור בכוונת מכוון שיתוק במערך של קבלת ההחלטות, לא רק בהקשר של מינוי שופט".
18.7.24
, 12:49

נציג היועמ"שית: "אנחנו במצב היסטורי. מעולם לא היה במדינה דבר כזה. צריך לפעול"

גלעד מורג
עו"ד ענר הלמן, נציג משרד המשפטים, טוען בשם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כי "מלחמה מעצימה את הרצון להגיע להסכמות, אבל בסוף זה רק שיקול אחד. מה שהיה יכול להיות יפה בחודש או חודשיים הראשונים של המלחמה. כעת אנחנו במצב היסטורי. מעולם לא היה במדינה מצב כזה, ש-9 חודשים אין נשיא לבית המשפט העליון".
הוא הסביר עד כמה קריטי למנות נשיא, לעומת שופטים אחרים, והבהיר כי אינו מזלזל בחשיבותם: "נשיא עליון הוא ראש הרשות השופטת, אחד מסמלי השלטון, הוא לא עוד שופט או נשיא שלום או מחוזי". עוד הוא הוסיף כי "בסופו של יום הדברים מכורעים בשאלה 'האם לא עברנו את הצורך לפעול במהירות ראויה', ועברנו אותו לפני זמן לא קצר".
(צילום: דוברות הרשות השופטת)
18.7.24
, 12:46

עו"ד אמיר סיכם את טיעוניו בשם לוין: "יש דברים שלא ראוי להביא להכרעה"

גלעד מורג
עו"ד ציון אמיר סיכם את טיעונים ואמר כי "אתם השופטים יושבים ומשחקים על המגרש, מישהו לא מוצא חן בעיניו של הד"ר אליעד שרגא, שהוא כועס תמידי, אז הוא יגיש עתירה - יוצאים מהוועדה לבחירת שופטים, שמים גלימה, נכנסים לאולם - זה המשמעות של ניגוד עניינים מוסדי".
השופטת יעל וילנר העירה: "אין הבדל בין שופטים שמכהנים כחברי הוועדה לכאלו שלא?"
אמיר השיב לה: "זו מראית עין, אני מאמין בתום ליבם של השופטים כאן לקבל הכרעה נכונה וצודקת זה חשוב לי כמי שחי במדינה הזו. יש דברים שלא ראוי להביא להכרעה. רות רונן כתבה את זה בפסק הדין הנוגע לעילת הסבירות".
18.7.24
, 12:28

עו"ד אמיר: בחירת נשיא עליון לא בהסכמה רחבה? "אמון הציבור ייפגע"

גלעד מורג
עו"ד ציון אמיר, שמייצג את לוין יחד עם ינון סרטל וניר לזר, טען כי נשיא לבית המשפט העליון צריך להיבחר בהסכמה רחבה. "אמון הציבור יפגע במינוי ברוב זעום", טען. לדבריו, "אם נשיא ייבחר ברוב כזה, זה ישליך על מעמדו". השופט עופר גרוסקופף השיב: "גם אנחנו חושבים שרצוי מאוד מאוד שנשיא ייבחר פה אחד, בהסכמה רחבה". עוד קודם לכן הבהיר השופט כי "הצורך במינוי נשיא ברור ומוחשי".
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 12:19

נציגו של לוין היתמם: "כל הנשיאים מונו עד כה פה אחד". השופטת השיבה: "כן, בגלל הסניוריטי"

גלעד מורג
עורך דין ציון אמיר התייחס לעובדה שמקום המדינה כל נשיאי ונשיאות העליון נבחרו פה אחד בוועדה לבחירת שופטים, אך התעלם מהעובדה שהם נבחרו לתפקיד על פי שיטת הסניוריטי שהייתה נהוגה עד כניסתו של יריב לוין למשרד המשפטים.
"אנחנו למדים גם מההיסטוריה, ההיסטוריה, אם אני לא טועה - מאז השופט זמורה ב-1948 ועד היום כל הנשיאים נבחרו פה אחד", אמר. השופטת וילנר השיבה: "מדוע? בגלל שיטת הסניוריטי אדוני".
יצחק עמית, יריב לויןיצחק עמית, יריב לוין
עמית אמור היה להתמנות עפ"י שיטת הסניוריטי. לוין לא מאפשר - ונציגו מיתמם
(צילום: אתר בתי המשפט, אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 12:10

השופט גרוסקופף: צריך למנות נשיא לעליון. הצורך הופך מוחשי. עו"ד אמיר: "אז יהיה מ"מ למ"מ"

גלעד מורג
השופט עופר גרוסקופף פנה לנציגו של יריב לוין, עורך דין ציון אמיר, ואמר כי "צריך למנות נשיא לעליון - הצורך הפוך יותר מוחשי. בעוד שלושה חודשים גם לא יהיה ממלא מקום נשיא". הוא הוסיף: "אין מ"מ למ"מ". עו"ד אמיר השיב: "אז נתקן את זה בחוק. אני לא רואה קושי שמערכת תתפקד עם ממלא מקום לממלא מקום או מחליף לממלא מקום". גרוסקופף תהה: "מי יהיה ממלא המקום?", ונציגו של לוין השיב כי "מ-6 באוקטובר, (תאריך פרישתו של פוגלמן) אז ותיק השופטים יהיה הנשיא, כלומר יצחק עמית. זה החוק".
(צילום: דוברות הרשות השופטת)
18.7.24
, 12:04

חברת הוועדה לבחירת שופטים בבג"ץ: "גם במלחמה, לוין לא השכיל לבחור בטובת הציבור"

גלעד מורג
חברת הוועדה לבחירת שופטים, חברת הכנסת קארין אלהרר מיש עתיד, הגיעה הבוקר לדיון בבג"ץ ואמרה כי "השר לוין הביא אותנו לרגע הזה. גם במלחמה הוא לא השכיל לבחור בטובת הציבור, אלא בדרך ההתנגחות במערכת המשפט ובכללים הקיימים", אמרה, "כבר 9 חודשים שהוא מסרב למנות נשיא קבוע לעליון על פי השיטה הנהוגה מקום המדינה".
לדבריה, "הבוקר מתקיים דיון בבג"ץ, שדן גם באי-מינוי שני שופטי עליון. כחברה בוועדה לבחירת שופטים אני עדה לכיפוף החוק בכוחניות עי השר ככה שיתאים לאג'נדה הפוליטית שלו. לוין, עוד לא מאוחר להתעשת לטובת הציבור הישראלי שמאס בניסיונות ההפיכה המשטרית שלך, קח אחריות".
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
אלהרר בבג"ץ, הבוקר
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 11:57

השופט גרוסקופף הזהיר ממצב שבו לא יהיה גם מ"מ נשיא, לקראת פרישתו המתקרבת של פוגלמן

גלעד מורג
השופט גרוסקופף הזהיר ממצב שבו לא יהיה לבית המשפט העליון אפילו נשיא ממלא מקום, לקראת פרישתו המתקרבת של מ"מ הנשיא עוזי פוגלמן - שיעזוב באוקטובר, עם הגיעו לגיל 70. "היום יש ממלא מקום, אבל אין נשיא קבוע. האם שר המשפטים לא רואה שיש למנות נשיא לעליון?", תהה השופט.
השופטת יעל וילנר התייחסה עוד קודם לכן לעמדת שר המשפטים, לכך שנשיא העליון צריך להתמנות בהסכמה מלאה של כל חברי הוועדה. עורך הדין ציון אמיר השיב: "כן, זו עמדתו".
18.7.24
, 11:52

עורך דינו של לוין התייחס לפרסום ב-ynet: "יש הצעות, יש דברים שאתם לא יודעים"

גלעד מורג
עורך הדין ציון אמיר התייחס לפרסום אמש ב-ynet, ולפיו מ"מ הנשיא, השופט פוגלמן, הציע לשר לוין לצרף לעליון את בני שגיא, שופט המחוזי - כדי לקדם מינוי שופטים לעליון וכן מינוי נשיא קבוע. "אין טעם לברוח מהמציאות הזו, מתקיים שיח ודיון. מתקיימים מפגשים. יש הצעות, יש דברים שאתם לא יודעים", אמר אמיר לשופטים.
דיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטיםדיון בעתירה שעניינה כינוס הוועדה לבחירת שופטים
(צילום: אלכס קולומויסקי)
18.7.24
, 11:43

נציגו של לוין: "אין מה לכנס את הוועדה אם אין הסכמות"; השופטת העירה: "לא כך לגבי מינוי נשיא"

גלעד מורג
עורך הדין ציון אמיר, שמייצג את שר המשפטים יריב לוין, אמר בפתח הדיון בבג"ץ כי גם היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, מסכימה ש"אין תוכלת להטיל חובה נוקשה לכנס את הוועדה (לבחירת שופטים) שאתה יודע מראש שאין הסכמות. שאי-אפשר להשיג רוב". השופטת יעל וילנר העירה לו: "יכול להיות אז לשיטתה שאין טעם לכנס את הוועדה, אך לא כך הדבר על מינוי נשיא".
נסביר, עבור מינוי נשיא לבית המשפט העליון דרוש רוב רגיל בוועדה לבחירת שופטים, רוב שקיים בוועדה לכאורה עבור מינוי השופט יצחק עמית על פי שיטת הסניוריטי.
18.7.24
, 11:36

לשכת עורכי הדין ביקשה להצטרף להליך כ"ידידת בית משפט", עורך דינו של לוין מתנגד

גלעד מורג
עם תחילת הדיון לשכת עורכי הדין, שנציגיה חברים בוועדה לבחירת שופטים, ביקשה להצטרף להליך כ"ידידת בית משפט". עו"ד ציון אמיר, שמייצג את שר המשפטים יריב לוין, התנגד לכך. "האמת הפשוטה ש'ידיד בית המשפט' זה מסווה לצד בהליך. הלשכה צד ממש בהליך, ולכן אי-אפשר לקרוא לזה 'ידיד בית משפט' שבא לסייע, אלא לתמוך בעתירה. זה לא תפקידו של המוסד הזה".
18.7.24
, 11:33

הדיון בבג"ץ על הדרישה למנות נשיא קבוע לעליון: כל מה שצריך לדעת

גלעד מורג
  • בג"ץ ידון הבוקר בהרכב של שלושה שופטים בעתירות הדורשות משר המשפטים יריב לוין והוועדה לבחירות שופטים למנות שופטים לעליון ונשיא קבוע - תשעה חודשים לאחר פרישת הנשיאה בדימוס אסתר חיות.
  • העתירה שבה ידון בג"ץ דורשת מהשר והוועדה למנות שני שופטים חדשים לעליון, מאחר שכעת מכהנים 13 שופטים בלבד - במקום 15. בחודש אוקטובר פרשה כאמור חיות, וכך גם השופטת לשעבר ענת ברון.
  • פרישתן הותירה את בית המשפט העליון בחוסר של שני שופטים ושל נשיא, אך שר המשפטים סירב להעלות את עניין הנשיא להצבעה בוועדה מאחר שאין לו רוב - מה שאומר שהוא צפוי להפסיד בהצבעה על זהות השופטים הבאים בעליון.
  • מי שאמור היה להתמנות לנשיא העליון, על פי שיטת הסניוריטי, שלה כידוע מתנגד לוין, הוא השופט יצחק עמית - הוותיק בהיכל מבין שופטי העליון.
  • בשנה שקדמה למלחמה, נזכיר, ניסו לוין וראש הממשלה בנימין נתניהו לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים במסגרת המהפכה המשפטית. החוק לא עבר באופן סופי בכנסת, ועל כן החוק הקיים הוא החוק התקף. מאחר שאין הסכמות בין הצדדים - גם מינוי שופטים לעליון לא עלה בוועדה.
  • את העתירה לבג"ץ הגישה התנועה לאיכות השלטון בפברואר האחרון, באמצעות עורכי הדין אליעד שרגא, תומר נאור והידי נגב, כארבעה חודשים לאחר פרישתה של הנשיאה לשעבר חיות. התנועה ביקשה להוציא נגד השר לוין צו על תנאי, שיורה לו לנמק מדוע אינו מכנס את הוועדה
  • "לוין מפר את חובתו המעוגנת בחוק. לנוכח החשש הכבד שאי-הצבעה מקורה בחוסר תום לב ובשיקולים זרים, החלטת שר המשפטים פוגעת בעצמאות הוועדה לבחירות שופטים ובעקרון הפרדת הרשויות. ההחלטה פוגעת באמון הציבור ברשויות", נטען.
עוזי פוגלמן, שמחה רוטמן, יריב לויןעוזי פוגלמן, שמחה רוטמן, יריב לוין
(צילום: אתר בתי המשפט, אלכס קולומויסקי)
להמשך קריאה
פורסם לראשונה: 09:21, 18.07.24