הכנסת ה-25 והממשלה ה-37 יושבעו בקרוב, ועשרות חברי כנסת ושרים ימצאו את עצמם מחוץ למשחק הפוליטי - כמה מהם היו דמויות בולטות במיוחד בשנה וחצי האחרונות. כך למשל, מדובר בכל אנשי מרצ, שמפלגתם הייתה קרובה לאחוז החסימה מלמטה - וגם בראש הממשלה החליפי נפתלי בנט ושרת הפנים איילת שקד, שעברו יחד כברת דרך בפוליטיקה הישראלית.
בין הח"כים שלא יושבעו אמונים ב-15 בנובמבר נמנים גם אנשי הליכוד קטי שיטרית, קרן ברק, פטין מולא, גדי יברקן, אתי עטיה, טלי פלוסקוב ואורלי לוי-אבקסיס - שרצה בשנים האחרונות במספר גדול של מפלגות מכל קצוות הקשת הפוליטית, עד שנחלה מפלה בפריימריז האחרונים בליכוד. לוי-אבקסיס, נזכיר, החלה את דרכה בישראל ביתנו, פרשה, הקימה את "גשר", לא עברה את אחוז החסימה, חברה לעבודה ובהמשך גם למרצ, ושוריינה בליכוד בתמורה לכך שסירבה להיכנס לממשלת שמאל-מרכז בתמיכת מפלגות ערביות. נציין גם כי בעקבות החוק הנורבגי עשויה עטיה (מקום 35) להיכנס בכל זאת. אחרי 23 שנה, גם השר לשעבר יובל שטייניץ בחר לא להתמודד.
ביש עתיד, נירה שפק וענבר בזק בחרו בהחלטה משותפת עם יו"ר המפלגה שלא להמשיך לכנסת הבאה. במפלגת כחול לבן, שבבחירות הנוכחיות רצה יחד עם גדי איזנקוט ואנשי תקווה חדשה של גדעון סער, המכה קשה עוד יותר: יו"ר סיעת כחול לבן בכנסת הנוכחית איתן גינזבורג יישאר מחוץ לכנסת ה-25, וכך גם מופיד מרעי, רות וסרמן לנדה, אלון טל ויעל רון בן משה.
מאוכזבת נוספת בבחירות היא ישראל ביתנו, שממנה ייפלטו החוצה אלינה ברדץ'-יאלוב, אלכס קושניר, יוסי שיין, לימור מגן תלם ושרון רופא אופיר. אגב, השר חמד עאמר, שמשמש כשר במשרד האוצר וממוקם במקום השישי ברשימת ישראל ביתנו, נכנס לכנסת ה-25 לקראת סיום ספירת המעטפות הכפולות.
ממפלגת העבודה נפלטו השר לביטחון פנים עמר בר לב וחברי הכנסת רם שפע, אמילי מואטי ואבתיסאם מראענה. שפע, אגב, דווקא הוצב במקום החמישי ברשימה, שנחשב לפני הבחירות לריאלי ביותר - ויישאר בחוץ בעקבות המפלה שנחלה המפלגה.
בנוסף לכך, גם כל חברי מפלגת מרצ, ששלחה לכנסת האחרונה שישה נציגים וארבעה מחבריה כיהנו בממשלה, יישארו בחוץ - דווקא אחרי שנכנסו לקואליציה לראשונה זה 20 שנה. מדובר בשר הבריאות ניצן הורוביץ, שהיה יו"ר המפלגה ונחל מפלה בפריימריז - וכך גם סגן שרת הכלכלה יאיר גולן, השר לשיתוף פעולה אזורי עיסאווי פריג, השרה לאיכות הסביבה תמר זנדברג וחברי הכנסת גבי לסקי, עלי סלאלחה, מיכל רוזין, מוסי רז וג'ידא רינאוי זועבי - שאחראית במידה רבה לפירוק הקואליציה שבה הייתה חברה מפלגתה.
ממפלגת ימינה שהתפוררה אחרי פירוק הכנסת מצאו את עצמם בחוץ ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט, שלא התמודד בבחירות, ושרת הפנים איילת שקד, שהבית היהודי בראשותה לא עבר את אחוז החסימה. השניים נכנסו לחיים הפוליטיים אחרי כהונה סוערת בלשכתו של נתניהו, שבמהלכה הסתכסכו עם רעייתו שרה - וב-2013 הביאו את הבית היהודי להישג מרשים בבחירות. מאז כיהנו בתפקידים שונים, הקימו מפלגות ורשימות, הספיקו לא לעבור את אחוז החסימה ולחזור בסערה עד לקואליציה הנוכחית - וכעת ייפרדו מהחיים הפוליטיים, לפחות לזמן הקרוב.
גם אביר קארה (רץ עצמאית), יום טוב חי כלפון (הבית היהודי), וגם אורנה שטרקמן - שכיהנה כח"כית מאז ספטמבר, אחרי התפטרות עידית סילמן. גם ניר אורבך שהודיע על פרישה ושירלי פינטו שהספיקה לעבור למחנה הממלכתי לא ייכנסו לכנסת הבאה. פינטו, חברת הכנסת החירשת הראשונה, ריגשה רבים במליאה בנאומה הראשון בשפת הסימנים, וזכתה למחיאות כפיים סוערות מכל חלקי הבית. מאז היא הספיקה לריב עם אנשי האופוזיציה לא פעם ולא פעמיים, וכעת תמצא עצמה שוב מחוץ למשחק הפוליטי.
בכנסת הבאה לא יכהנו גם צביקה האוזר ויועז הנדל, שמאז הבחירות הראשונות ב-2020 הצליחו לחולל לא מעט סערות, והעדיפו הפעם לא להתמודד. נזכיר כי בשנתיים וחצי הספיקו השניים, בין היתר, לסכל ממשלה בראשות בני גנץ, לחבור לגדעון סער, לכהן בשתי ממשלות אחדות, להצטרף לאיילת שקד, להיפרד ממנה ולהודיע על פרישה. גם סגן שרת החינוך, מאיר יצחק הלוי מתקווה חדשה, הודיע על פרישה ולא יהיה בכנסת ה-25.
חבר הכנסת מאזן גנאים מרע"מ, אחראי בולט נוסף לפירוק הממשלה, לא יהיה בכנסת ה-25. בתע"ל לא נראה את אוסאמה סעדי, ומבל"ד שלא עברה את אחוז החסימה לא נראה את סאמי אבו שחאדה.