קן הצרעות של עזה
התקרית הקשה, שבה נורו בשוגג שלושה חטופים על ידי לוחמי צה"ל, העלתה מחדש את הקושי והאתגר שמזמנת השכונה, שכל כך קרובה לשטח ישראל. בצוק איתן נפגעו שם לוחמי גולני ב"אסון הנגמ"ש", בשבוע שעבר נפלו בשכונה מפקדים בחטיבה החומה, ובכלל - מדובר באחד המקומות הקשים יותר ללחימה ברצועת עזה.
יחד עם יואב זיתון, כתבנו הצבאי, ניסינו להבין את הלחימה בשכונה שכל כך קרובה לישראל. למה הלחימה בשג'אעיה קשה בהשוואה למקומות אחרים? מדוע הפעם ישראל לא התחילה בשכונה את התמרון הקרקעי? ומה מרגישים החיילים שנלחמים באחד המעוזים הידועים לשמצה?
בין אוסלו למלחמה בדרום
במהלך דיון בכנסת טען ראש הממשלה בנימין נתניהו שהסכמי אוסלו אחראים למספר זהה של קורבנות כמו מתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר. 30 שנה אחרי חתימת ההסכמים בין ישראל לאש"ף, הישראלים עדיין לא בטוחים איך להתייחס אליהם.
יחד עם שמעון שיפר, פרשן "ידיעות אחרונות" שהיה מחושפי ההסכמים, ניסינו להבין למה פתאום כולם חוזרים לאוסלו. האם היה מדובר בטעות? האם נתניהו פעל נגד ההסכמים או שדווקא הרחיב אותם? ואיזה שאלות שיפר מצטער שלא שאל בזמן אמת?
היום שאחרי המלחמה על פי לפיד
שינוי בתפיסה של "צבא קטן וחכם", תוספת מוצבים בגבול הרצועה, שטח מפורז בין העוטף לעזה, שליטה ביטחונית של ישראל ושלטון אזרחי שנתמך בארה"ב ומדינות ערב. שיחה פתוחה עם ראש האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר יאיר לפיד על היום שאחרי המלחמה. מה המשמעות של "מיגור חמאס"? איך מחזירים את הביטחון ליישובי העוטף? ולמה אין סתירה בין האמירה שאבו מאזן לא ישלוט ברצועה לכך שהרשות הפלסטינית תהיה חלק מהשלטון האזרחי?
מאיפה הכסף?
כשנחשפים לכמויות הנשק האדירות שנאגרו ברצועת עזה, ולפרויקט המנהרות הנרחב של חמאס, נשאלת השאלה מאיפה הכסף. התחקירים שפורסמו לאחרונה מצליחים לשרטט לאט לאט את מערכת המימון הנרחבת שהפעיל חמאס, לרוב מתחת לרדאר.
יחד עם ד"ר שלומית ווגמן-רטנר, סמנכ"לית ברפיד ולשעבר ראש הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, וסא"ל (מיל') ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת "צלצל" במוסד, ניסינו לעקוב אחרי הכסף. איך מעבירים כל כך הרבה כסף לטרור בלי להיתפס? מה עלה בגורל יחידת "צלצל"? האם ישראל עשתה הכל כדי למנוע מהכסף להגיע לטרור? וההפתעה של חמאס בשוק הקריפטו.
המלחמה באוקראינה והמערכה בדרום
בזמן שהעולם מקדיש עכשיו את המאמצים במזרח התיכון, ובמשבר הגיאו-פוליטי שנלווה לה, המלחמה באוקראינה נכנסת לחורף השלישי שלה. למרות שזה נראה שהקרבות באירופה נשכחו, יש להם השפעות מרחיקות לכת על המערכה נגד חמאס, ולהפך.
יחד עם יאיר נבות, כתב "ידיעות אחרונות", וד"ר יהושע קליסקי, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), ניסינו להבין את הקשר שבין המלחמה באוקראינה אלינו. עד כמה ההתקדמות הרוסית באוקראינה משפיעה על עמדתה בנוגע לישראל? איזה מסקנות למדנו מהקרבות באירופה? ואיך בסוף מדובר במלחמה בין אותן שתי קבוצות עולמיות?
אתם מוזמנים להאזין לנו כאן ב-ynet, ולעקוב אחרינו בלחיצה על אחת מהאפליקציות שמתחת לנגן, או בכל מקום אחר שבו אתם נוהגים לשמוע פודקאסטים. בכל מקרה את כל הפרקים תוכלו למצוא כאן: עמוד הבית של הכותרת - פודקאסט החדשות של ynet.