האתגרים והסודות של לבנון

עוד לפני שלבנון תגיע לאיזשהו הסכם עם ישראל, היא צריכה קודם כל להגיע להסכם פנימי. השכנה מצפון מורכבת משבטים שונים, שכל אחד מנסה להוביל ולקחת את השליטה - כשאחד החזקים בהם הוא השבט השיעי של חיזבאללה. המתחים בין העדות השונות דרדרו את לבנון למצב כלכלי קשה מאוד, בין היתר בעקבות חיסולים פוליטיים, אבל עם מטעני חבלה וירי.
הכותרת
לא רק חיזבאללה: האתגרים והסודות של לבנון | סמדר פרי
31:09
יחד עם סמדר פרי, פרשניתנו לענייני ערבים, קפצנו לביקור בלבנון. איך ארץ הארזים הפכה למדינה כושלת? עד כמה לחיזבאללה יש חלק במצב הכלכלי הגרוע? ומה הסיכוי באמת להגיע להסדר כלשהו בין ישראל ללבנון?

אזור חיץ או רצועת ביטחון?

במקביל ללחימה המתמשכת ברצועת עזה, צהל כבר מתכונן ליום שאחרי. במרחק של מאות מטרים מעוטף עזה פועלים הכוחות ליצירת אזור חיץ חדש בין הרצועה לתושבי ישראל. פעילות שגם גובה את חייהם של לוחמים. אזור חיץ, שטח מפורז, רצועת ביטחון או מרחב אבטחה הם שמות שונים לאותו הפתרון - להרחיק את האיומים ולהחזיר את התושבים בבטחה.
הכותרת
אזור חיץ או רצועת ביטחון?
25:10
יחד עם אל"מ במיל' ד"ר שאול אריאלי, מומחה לסכסוך הישראלי-פלסטיני וגבולות ישראל, נכנסנו אל אזור החיץ. מה אופי הפתרון שצה"ל מכין ברצועת עזה? עד כמה הוא שונה מאזורי חיץ או מרחבי אבטחה קודמים בהיסטוריה הישראלית? ואילו אתגרים הפעילות הנוכחית מביאה לישראל?

כך הפכה פולין למעצמה אזורית

בזמן שבמזרח התיכון מתמקדים במלחמה נגד חמאס, באירופה עדיין מסתכלים בדאגה על רוסיה. לצד אוקראינה, שנמצאת בלחימה מתמשכת, עולה קרנה של השכנה פולין, שמחזקת את מעמדה ביבשת. אבל גם בוורשה לא ממש רגוע. אחרי שמפלגת "חוק וצדק" העבירה מהפכה בגופי השלטון במדינה, ועוררה ביקורת נרחבה, היא הפסידה בבחירות - וכעת מנסים לבטל את מה שנעשה.
הכותרת
למרות המהפכה: כך הפכה פולין למעצמה אזורית במזרח אירופה
28:06
יחד עם יאיר נבות, עיתונאי ופרשן "ידיעות אחרונות", וד"ר ענת הוכברג מרום, מומחית לגיאופוליטיקה ומשברים בינלאומיים, צללנו אל המעמד והבעיות של פולין. איך שינתה המהפכה של השלטון הקודם את המצב במדינה? עד כמה זה השפיע על המעמד העולמי שלה? איך פולין הפכה להיות מעצמה אזורית במזרח אירופה? ואיך זה ישפיע על המלחמה ברוסיה, ואולי גם עלינו?

למה חמאס תקף את עורקי החמצן לרצועה?

במהלך חודש ספטמבר ערכו במתאם פעולות הממשלה בשטחים כנס עבור יבואנים פלסטיניים. בערך חודש אחר כך, ואנשי מנהלת הקישור שבמחסום ארז התעוררו למתקפה רצחנית של מחבלי חמאס על הבסיס. למרות המחיר הכבד שהמלחמה גבתה מאנשי התיאום והקישור, העבודה לא נעלמה אלא שינתה צורה וגברה.
הכותרת
למה חמאס תקף את עורקי החמצן של הרצועה?
19:46
יחד עם כתבתנו ליאור בן ארי, וסא"ל (מיל') משה אבי, לשעבר סגן ראש מנהלת התיאום והקישור עזה, צללנו לפעילות של המנהלת. מה היו העקרונות שהובילו אותם לפני המלחמה? איפה כשלו בהבנת הרחוב העזתי? ואיך מתמודדים עם המשימות החדשות אחרי שאיבדו חברים לשירות?

מצוקת המילואימניקים

כבר יותר ממאה ימים שלוחמי המילואים נמצאים בשירות מתמשך. גם אלה שכבר שוחררו הביתה, עשו זאת עם כוכבית - בעוד חודש-חודשיים הם צריכים לעלות שוב על מדים. בינתיים, המילואימניקים נאלצים להתמודד עם הקשיים אחרי תקופה ארוכה מאוד של מילואים - מהעבודה ועד לבית.
הכותרת
נקרעים בין שדה הקרב למשפחה: מצוקת המילואימניקים
25:20
יחד עם יואב זיתון, כתבנו הצבאי, נכנסו אל האתגרים של המילואימניקים. עם איזה קשיים מתמודדים הלוחמים שחוזרים הביתה? למה התוכנית הממשלתית לא מספיק מסייעת למילואימניקים והמשפחות? ואיך מתמודדים עם העובדה שעוד מעט הם יעלו שוב על מדים?
אתם מוזמנים להאזין לנו כאן ב-ynet, ולעקוב אחרינו בלחיצה על אחת מהאפליקציות שמתחת לנגן, או בכל מקום אחר שבו אתם נוהגים לשמוע פודקאסטים. בכל מקרה את כל הפרקים תוכלו למצוא כאן: עמוד הבית של הכותרת - פודקאסט החדשות של ynet.