בשיתוף תנובה

קאפקייקס פיסטוק

מתכון של אפרת ליכטנשטט
1 צפייה בגלריה
קאפקייק פיסטוק
קאפקייק פיסטוק
קאפקייק פיסטוק
(צילום: ירון ברנר)
המרכיבים: (12 יחידות)
3 כפיות מחית פיסטוק
1/3 כוס שמן
1/3 כוס גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4כפית מלח
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים
לציפוי:
50 גרם אבקת סוכר
1-2 כפות מיץ לימון
2 כפות פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים מחית פיסטוק, שמן, גבינת שמנת וסוכר כשלוש דקות.
  3. מוסיפים ביצים ותמצית וניל תוך כדי ערבוב.
  4. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  5. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
  6. בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל עטרת נייר עד 3/4 מגובהה.
  7. אופים כ-20-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש. המנעו מאפיית-יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
  8. לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
  9. ציפוי: בקערה בינונית שמים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב. לאט-לאט אבקת הסוכר תימס ויתחיל להיווצר מרקם של ציפוי. אם תרגישו שהציפוי לא מספיק נוזלי, הוסיפו רבע או חצי כפית של מיץ לימון וערבבו היטב.
  10. מוזגים את הציפוי במרכז כל קאפקייק ועם מרית מכסים את כולו.
  11. מקשטים בפיסטוקים קצוצים.
  12. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר, עד שלושה ימים.
היכנסו למתחם "זמן משפחה- טיול משפחתי" לטיפים ורעיונות נוספים לטיול המשפחתי הבא שלכם
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה