בשיתוף תנובה
קאפקייקס פיסטוק
מתכון של אפרת ליכטנשטט
המרכיבים: (12 יחידות)
3 כפיות מחית פיסטוק
1/3 כוס שמן
1/3 כוס גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4כפית מלח
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים
לציפוי:
50 גרם אבקת סוכר
1-2 כפות מיץ לימון
2 כפות פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים מחית פיסטוק, שמן, גבינת שמנת וסוכר כשלוש דקות.
- מוסיפים ביצים ותמצית וניל תוך כדי ערבוב.
- מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
- בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל עטרת נייר עד 3/4 מגובהה.
- אופים כ-20-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש. המנעו מאפיית-יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
- לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
- ציפוי: בקערה בינונית שמים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב. לאט-לאט אבקת הסוכר תימס ויתחיל להיווצר מרקם של ציפוי. אם תרגישו שהציפוי לא מספיק נוזלי, הוסיפו רבע או חצי כפית של מיץ לימון וערבבו היטב.
- מוזגים את הציפוי במרכז כל קאפקייק ועם מרית מכסים את כולו.
- מקשטים בפיסטוקים קצוצים.
- שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר, עד שלושה ימים.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה