בשיתוף תנובה
תפוחי אדמה מוקרמים
מתכון של אפרת ליכטנשטט
המרכיבים:
4 תפוחי אדמה שלמים, עם קליפה, שטופים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות טריות קצוצה
1 שן שום כתוש
1/2 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
200 גרם פתיתי גבינת גאודה/ טריו מיקס שלוש גבינות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את התפוחי אדמה על תבנית ואופים כ-45 דקות עד שהם רכים מאוד.
- בינתיים במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים עד שהפטריות רכות.
- בקערה מערבבים את תערובת הפטריות עם הגבינה.
- חוצים כל תפוח אדמה ומוציאים קצת מהבפנים ויוצרים גומה. מוסיפים את מה שהוצאנו לתערובת הגבינות.
- מניחים את התפוחי אדמה בתבנית.
- ממלאים את תפוחי האדמה במילוי, ומפזרים עוד קצת גבינה מעל.
- אופים כ-15 דקות או עד שהגבינה מבעבעת.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה