בשיתוף תנובה
פנקייקס בננה
המרכיבים:
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס חלב דל לקטוז 2%
1/2 כוס מים
סוכר (לפי הטעם)
1 כפית סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
2 בננות בינוניות/ גדולות (או 3 קטנות)
2 קוביות שוקולד מריר, מגורר
שמן
אופן ההכנה:
- מכניסים למיקסר את המרכיבים למעט שוקולד מריר ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים בעזרת כפית.
- מחממים מחבת, מוסיפים שמן, מוזגים מהתערובת למחבת החמה ליצירת פנקייקס ומטגנים עד להופעת בועיות. הופכים ומטגנים עד להשמחה.
עוד דברים שכדאי לדעת:
יש לא מעט אנשים הרגישים ללקטוז, שהוא הסוכר הטבעי שבחלב. בישול באמצעות חלב דל לקטוז יכול לפתור את הבעיה ועדיין מאפשר ליהנות מהחלב בקפה, בתה ובמתכונים נוספים.
• שיבולת שועל, מצרך מזון פשוט, שניתן להכין ממנו ארוחה מהירה ומזינה המכילה סיבים הנדרשים לתחושת שובע ולפעילות עיכול תקינה.
• חלב דל לקטוז מתאים לרגישים ללקטוז ומכיל סידן וחלבון כמו חלב רגיל , רכיבים חיוניים לבניית עצם ושריר. הוא מכיל לקטוז בצורה מפורקת וכתוצאה מכך הוא יותר מתקתק מחלב רגיל מבלי שהוסיפו לו סוכר או ממתיק כלשהו. החלב יכול לשמש למגוון מתכונים כדוגמת פנקייק, שייקים או וופל אמריקאי, הוא מכיל ויטמינים וסידן.
• ארוחת בוקר מעולה, משביעה, מרגיעה ואינה מכילה ביצים ודלה בלקטוז.
• מומלץ לאכול 1/3 מהכמות עם 6 אגוזי מלך לאיזון רמות הסוכר.
בשיתוף תנובה