בשיתוף תנובה
טוסט לחם טחינה
המתכון ללחם של אודי ברקן ואושר אידלמן, שפים ודיאטנים קליניים
המרכיבים:
ללחם (לכ-20 פרוסות):
1 כפית סודה לשתייה
2 כפות מיץ לימון
4 ביצים
כוס וחצי (360 גרם) טחינה גולמית
2 כפות סילאן
1/2 כוס מים
5 כפות גרעיני חמניה
4 כפות שומשום
כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
למילוי (ל-4 טוסטים):
3 עגבניות פרוסות
4 פרוסות גבינה צהובה 15%
4 גבעולי בצל ירוק חצויים
מעט עלי טימין טרי
מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- לחם: מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים את מיץ הלימון עם הסודה לשתייה בקערית קטנה.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים את הטחינה והסילאן. מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
- מוסיפים את יתר החומרים, כולל תערובת מיץ הלימון והסודה, מערבבים לאיחוד ומעבירים לתבנית.
- אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. מקררים.
- טוסטים: מניחים פרוסות עגבנייה, פרוסת גבינה צהובה, 2 חצאי גבעול בצל ירוק ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל שחור. סוגרים את הטוסט עם פרוסה נוספת.
- מכניסים לטוסטר לחיץ ל-10 דקות עד שהטוסט מוכן.
עוד כמה דברים שכדאי לדעת:
*ארוחה המשלבת חלבונים איכותיים עם שומן בריא - השומרת על מערכת העצבים, משביעה ומכילה סידן החיוני לעצמות.
*לחלבונים תפקיד חיוני עבורנו - הם חשובים לבניית תאים חדשים, לשובע, לגדילה ולתפקוד התקין של הגוף.
*המנה עשירה באומגה 6 ו-9 בזכות הטחינה.
*המנה מבוססת על טחינה וביצים, כך שהיא מצד אחד משביעה ומצד שני לא כבדה במיוחד.
*המנה עשירה בסידן בזכות הגבינה הצהובה והטחינה.
*הגבינה הצהובה עשירה במיוחד בסידן וחלבון והיא ללא פחמימות.
ערכים תזונתיים למנה: אנרגיה 412 קק"ל, שומן – 33 גרם, חלבון – 21 גרם, פחמימה – 9 גרם, נתרן – 508 מ"ג, סידן- 240 מ"ג.
בשיתוף תנובה