בשיתוף תנובה

טוסט לחם טחינה

המתכון ללחם של אודי ברקן ואושר אידלמן, שפים ודיאטנים קליניים
5 צפייה בגלריה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
המרכיבים:

ללחם (לכ-20 פרוסות):
1 כפית סודה לשתייה
2 כפות מיץ לימון
4 ביצים
כוס וחצי (360 גרם) טחינה גולמית
2 כפות סילאן
1/2 כוס מים
5 כפות גרעיני חמניה
4 כפות שומשום
כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
למילוי (ל-4 טוסטים):
3 עגבניות פרוסות
4 פרוסות גבינה צהובה 15%
4 גבעולי בצל ירוק חצויים
מעט עלי טימין טרי
מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. לחם: מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים את מיץ הלימון עם הסודה לשתייה בקערית קטנה.
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים את הטחינה והסילאן. מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
  4. מוסיפים את יתר החומרים, כולל תערובת מיץ הלימון והסודה, מערבבים לאיחוד ומעבירים לתבנית.
  5. אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. מקררים.
  6. טוסטים: מניחים פרוסות עגבנייה, פרוסת גבינה צהובה, 2 חצאי גבעול בצל ירוק ומפזרים עלי טימין, מלח ופלפל שחור. סוגרים את הטוסט עם פרוסה נוספת.
  7. מכניסים לטוסטר לחיץ ל-10 דקות עד שהטוסט מוכן.
5 צפייה בגלריה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה

עוד כמה דברים שכדאי לדעת:
*ארוחה המשלבת חלבונים איכותיים עם שומן בריא - השומרת על מערכת העצבים, משביעה ומכילה סידן החיוני לעצמות.
5 צפייה בגלריה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
*לחלבונים תפקיד חיוני עבורנו - הם חשובים לבניית תאים חדשים, לשובע, לגדילה ולתפקוד התקין של הגוף.
*המנה עשירה באומגה 6 ו-9 בזכות הטחינה.
5 צפייה בגלריה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
טוסט על לחם טחינה
*המנה מבוססת על טחינה וביצים, כך שהיא מצד אחד משביעה ומצד שני לא כבדה במיוחד.
*המנה עשירה בסידן בזכות הגבינה הצהובה והטחינה.
*הגבינה הצהובה עשירה במיוחד בסידן וחלבון והיא ללא פחמימות.
ערכים תזונתיים למנה: אנרגיה 412 קק"ל, שומן – 33 גרם, חלבון – 21 גרם, פחמימה – 9 גרם, נתרן – 508 מ"ג, סידן- 240 מ"ג.
בשיתוף תנובה