בשיתוף תלמה
עבור ספורטאים צעירים רבים מהווים ספורטאים בוגרים מהם את מקור ההשראה לקשיים וההקרבה אותה דורשת הפעילות האינטנסיבית בה בחרו. דוגמה לכך הם צמד השייטים הצעירים, בני ה-16, אריאל גל ורוי לוי המתאמנים בשיט תחרותי על מפרשית 470 - הדגם הראשון שבו מתחרים זוגות מעורבים. השניים נחשבים לצמד מבטיח ובשנתיים האחרונות זכו במדליות ארד וכסף באליפויות עולם לנוער.
במסגרת פרויקט "בוקר טוב יותר" המשותף ל-ynet, "ידיעות אחרונות" ותלמה המפגיש בין ספורטאים צעירים למודלים שלהם לחיקוי בתחום, נשאלו השניים מי מעוררים בהם השראה ועם מי היו רוצים להיפגש - תשובתם המיידית הייתה זוג השייטים נועה לסרי (23) וניתאי חסון (24) הנחשבים לצמד השייטים המוביל בישראל במפרשיות 470 המתכוננים כעת במרץ לאליפות העולם בשייט שתתקיים בשדות-ים. הצמד הבוגר אף יפגוש באליפות את אריאל ורוי הצעירים שנבחרו עם עוד שייטי נוער להשתתף בתחרות.
"כתושב קיבוץ שדות ים הגעתי לענף השיט דרך מועדון הספורט של הקיבוץ. התחלתי עם כמה חברים שלי מהקיבוץ, בסוף רק אני נשארתי ואהבתי את זה - ואני ממשיך להתמיד", מספר רוי על הגעתו לתחום. אריאל מוסיפה ומציינת כי היא אמנם אינה מתגוררת בקיבוץ אך סבתה כן "וכך הייתי רואה פה את כל הילדים יוצאים לים ומתאמנים התחלתי לברר על זה באזור שלי והצטרפתי גם."
מה זה בעצם שיט תחרותי ועד כמה האימונים אינטנסיביים ומאתגרים?
רוי: "שייט תחרותי זה בעצם מערכת ספורטיבית שבה אנחנו יוצאים לים, יש קו זינוק בו כל הסירות מתקבצות ומזנקות בזמן מסוים, ועלינו להקיף מצופים בזמן הכי מהר שאנחנו יכולים. מי שחוצה ראשון מסיים ראשון וכך הולכות הנקודות אחורה.
"למרות הקושי, השייט נותן לי מלמד אותי דברים טובים לחיים האישיים, כמו התמודדות עם הפסד, איך לעלות מהפסד, איך לשמור על המוטיבציה וכמובן להישאר בכושר. כל החלק המנטלי עוזר גם ממש בלימודים. יש לזה השפעה חיצונית גדולה מחוץ לשייט".
אריאל: "התחרות דורשת הרבה אימונים והרבה השקעה. צריך לצבור ניסיון ושעות ים. אנחנו מתאמנים בין חמישה לששה אימונים בשבוע ובסופו של דבר אנחנו באים לתת בתחרות את כל מה שאנחנו עובדים עליו במהלך השנה. הענף דורש הרבה זמן השקעה של אימוני כושר, עבודה על הסירה שדורשת הרבה תחזוקה. בנוסף, יש התמודדות עם קושי מנטלי וצריך לדעת להתמודד עם לחצים בתחרויות."
באילו תחרויות יצא לכם כבר להשתתף יחד?
רוי: "אני ואריאל השתתפנו כצמד במספר תחרויות בינלאומיות. השתתפנו באליפות העולם לנוער שהתקיימה באומן באוקראינה ובאליפות נוער נוספת, שהתקיימה בקיץ האחרון בהולנד."
אריאל: "בתקופה האחרונה אנחנו משקיעים את כל כולנו לאליפות העולם שהחלה ב-21 באוקטובר. זו החשיפה הראשונה שלנו בדגם הבוגרים בתחרות בינלאומית, שבמקרה מתקיימת פה בישראל, בקיבוץ שדות ים. המטרה שלנו היא לעשות את הכי טוב שאפשר וליהנות מזה כמה שנוכל."
מה החלום הגדול שלכם?
אריאל: "החלום שלי הוא לצבור מספיק ניסיון ולייצג את ישראל באולימפיאדה, בתקווה שגם נזכה שם במדליה."
רוי: "בעוד 10 שנים מהיום אני רואה את עצמי אחרי זכייה במדליית זהב במשחקים האולימפיים ב-2028 ממשיך להפליג וליהנות מהחיים."
השניים בחרו, כאמור, כמודל לחיקוי את ניתאי חסון ונועה לסרי, אלופי אירופה לבוגרים בשנה הקודמת. "הם עובדים מאוד מאוד קשה וכל הזמן עושים אימונים ואני שואף להגיע לרמה הזו", מסביר רוי את הבחירה בשניים, "אנחנו באמת רואים את כל העבודה הקשה שהם עושים ביחד כצוות. הם טסים לתחרויות בחו"ל, מתחרים ומביאים גם הישגים מאוד מרשימים. אריאל מוסיפה ואומרת "אנחנו מאוד מעריכים את התקשורת הצוותית שלהם ואת עבודת הצוות שהם משקיעים בה מאוד. זה משהו שחשוב מאוד גם לי ולרוי כצוות."
המפגש בין הזוגות נערך בחוף קיבוץ שדות ים וניכר היה שהצמד הבוגר התרגש מהבחירה בהם. "זה ממש נותן לנו גאווה ואנחנו ממש שמחים שצוותים צעירים מצליחים להעריך את העבודה הקשה שאנחנו עושים במשך השנים ושרוצים להיות כמונו. זה נותן לנו מלא מוטיבציה להמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים", אמר ניתאי. "אני רוצה שתזכרו שגם אם בהתחלה לא הולך הכי טוב, לא מרימים ידיים ממשיכים ונלחמים על כל נקודה עד הסוף".
נועה מוסיפה ומסכמת: "בסוף צריך לקחת הכל בפרופורציות. אנחנו יודעים שאתם טובים ולכן כשאתם יוצאים לים באליפות העולם תתנתקו מכל מה שהולך מסביב ותחזרו לבייסיק - לכוון מפרשים ולבדוק את הזוויות במצפן. אנחנו בטוחים שתצליחו."
פרויקט "בוקר טוב יותר" מאמין שכל הילדים אלופים
טניס, כדורגל, ריקוד, כדורסל או אולי אתלטיקה קלה - פרויקט "בוקר טוב יותר" המשותף ל-ynet "ידיעות אחרונות" ותלמה, מאמין שכל הילדים אלופים, כל אחד ואחת בתחומו/ה. לכן, אנחנו מזמינים אתכם ההורים, לספר לנו במה הילדים שלכם עוסקים ולמה הם אלופים, ואולי הילדים שלכם יזכו בפרס.
בשיתוף תלמה