בשיתוף תנובה
אפרת ליכטנשטט, בלוגרית אוכל ומטיילת משפחתית ויעל טוקר, מדריכת הורים, מרצה ויזמית בתחום ההורות, נפגשו במסגרת פרויקט "זמן משפחה – טיול משפחתי" המשותף ל-ynet, "ידיעות אחרונות" ותנובה, בו תוכלו לקבל כלים לתכנון חופשה משפחתית מצוינת.
השאלה העיקרית וזו שמעניינת את רוב ההורים היא: איך מתארגנים לטיול כמשפחה מגייסים את כולם לטיול ולהכנות? יעל הסבירה שדבר ראשון, חשוב לקחת בחשבון שמלכתחילה גילם השונה של בני הבית השונים, מכתיב את ההבדל בגישה אליהם. "למשל, עם מתבגרים לא קל אף פעם, אבל לפני טיול דווקא הייתי משנה גישה מולם ומגייסת אותם לפי החוזקות שלהם", היא אומרת. "ילדים בכל הגילים אוהבים להחליט ולקבוע. יש משימות פשוטות ומורכבות – במטבח וגם בטיול. תנו להם להכין את מה שהם טובים בו ותנו להם לבחור את המקום שיהיו בו ויחליטו עליו. כשהם מובילים תהליכי הכנה, הם מגויסים לתהליכים בין אם זה בישול או טיול או כל דבר אחר.
ואם המתבגר בכלל לא רוצה לבוא לטיול? "רגע לפני שנכנסים לאמוציות, יש לזכור שזה לא קשור אלינו. זו משימה התפתחותית שעומדת בפני המתבגר. המשימה שלהם כרגע היא הישרדות חברתית. הם עסוקים יותר בקבוצת השווים שלהם ופחות בנו כמשפחה וזה טבעי", אומרת יעל, "צריך להבין קודם מה עובר עליהם ולא לקחת דבר באופן אישי. זו תקופה. ככל שאהיה אמא יותר משחררת הוא יותר ירצה לבוא איתנו ואם נגדיל ראש ואפילו ניתן למתבגר להחליט על יעדים מתוך בחירות שנציב לו או לה, מה טוב. למשל, תגידו לו או לה שאם יש יותר מקומות שבא להם לראות, אתם תזרמו איתם", היא אומרת. ומה עם המטבח? ובכן, טיול או מטבח, הכללים אותם כללים, הן מסכימות.
אפרת ויעל הכינו יחד בורקס תרד ופטה פשוט להכנה, לבד או עם הילדים, עבור הפיקניק או הטיול המשפחתי.
מאפה במילוי תרד ופטה
המרכיבים:
לשכבת התרד:
2 כפות שמן זית לטיגון
בצל קצוץ דק
חבילת תרד טרי
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית בהרט/ראס אל חנות
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
לתערובת הגבינות:
250 גרם פטה 5%
250 גרם קוטג׳
200 גרם פתיתי גאודה
2 ביצים
3 כפות קמח כוסמין
1 חבילת בצק עלים מופשרת לפי הוראות היצרן
שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית בגודל 23/23 או בגודל דומה.
- שוטפים היטב את התרד, וקוצצים דק דק.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים כרבע שעה את הבצל עד שהוא מזהיב ומעט משחים.
- מוסיפים שום ואת כל התבלינים ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את התרד ומטגנים כדקה נוספת.
- מכבים את האש. מצננים.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינות.
- מניחים בתחתית התבנית עלה של בצק בדיוק בגודל התבנית ודוקרים אותו עם מזלג.
- מניחים על העלה את תערובת התרד, ועל התרד את תערובת הגבינות.
- מכסים בעוד עלה של בצק, דוקרים אותו מבעוד מעד כשהוא על משטח העבודה.
- חותכים את הבצק לקוביות.
- אופים 40-50 דקות או עד שהמאפה שחום וריחני.
- ממתינים שיצטנן, חותכים לקוביות ואורזים לטיול המשפחתי.
בשיתוף תנובה
פורסם לראשונה: 09:53, 18.09.22