בשיתוף תנובה
כך תכינו נשנושים משביעים למבוגרים. צפו
לפעמים בא לנו משהו קטן לנשנש באמצע היום בעבודה מול המחשב, או בערב מול הטלוויזיה. אנחנו מתפתים לחטוף משהו שלא תמיד בריא או מלא שומן. אז נכון שרצוי לא לאכול בין ארוחות ועדיף לאכול מסודר, אבל לפעמים אנחנו פשוט זקוקים לזה. אז איך עושים את זה נכון ומה עדיף לנשנש?
"לכולנו מתחשק לפעמים לנשנש", אומרת גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה. "אם אנחנו מרגישים שזה מה שאנחנו זקוקים לו זה בסדר רק כדאי לעשות זאת בצורה נכונה ובריאה יותר". כך תעשו זאת:
איך אוכלים? לא מול מחשב, טלפון או טלוויזיה וגם לא מהסיר או שאריות מהצלחת של הילדים. אכילה בהיסח הדעת גורמת לנו להרגיש פחות שבעים, לאכול יותר ובסופו של דבר גם לעליה במשקל. לכן, גם כשמנשנשים חשוב להתרכז באוכל שבחרנו ולאכול במודעות, ככה גם נהנה יותר מהאוכל.
מה אוכלים? נשנוש בריא יכלול כמה שפחות סוכר, הרבה ירקות ופירות וחלבון, כמו מוצרי חלב שעשירים באופן טבעי בחלבון ויעזרו לשבוע וגם לא יקפיצו את רמת הסוכר בדם. אפשר ליהנות מירקות עם מטבל אבוקדו או גבינה, יוגורט עם פרי וכמה אגוזים או שקדים, פרוסת לחם מלא עם גבינה, טחינה או חמאת בוטנים טבעית או דייסת שיבולת שועל.
4 צפייה בגלריה
גלית שניר ותמרה אהרוני
גלית שניר ותמרה אהרוני
גלית שניר ותמרה אהרוני
והנה עוד דוגמה לנשנוש מצוין, עשיר בחלבון וטעים: גלידוניות יוגורט ופירות שתמרה אהרוני, בלוגרית אוכל ומתכונאית, מכינה יחד עם אירה דולפין במטבח של "בית בריא", הפרויקט המשותף של ynet ותנובה.

גלידוניות יוגורט ופירות

קינוח שנשמע מושחת לגמרי, אבל בעצם הוא קינוח מופחת קלוריות ובריא
4 צפייה בגלריה
גלידוניות יוגורט ופירות
גלידוניות יוגורט ופירות
גלידוניות יוגורט ופירות
המרכיבים:
3 גביעי יוגורט (לא פחות מ3% ועדיף יותר אם אפשר)
4 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס פירות חתוכים שאוהבים
50 גרם שוקולד מריר איכותי

4 צפייה בגלריה
הרכיבים למתכון
הרכיבים למתכון
הרכיבים למתכון

  1. אופן ההכנה:
  2. בקערה מערבבים את היוגורט, שמנת ווניל.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה או ניילון נצמד.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים אותה כך שתכסה בשכבה אחידה את תחתית התבנית.
  5. מפזרים את הפירות על שכבת היוגורט.
  6. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לכ-5 שעות לפחות.
  7. ממיסים שוקולד (במיקרו או בסיר אדים כפול).
  8. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעזרת מזלג מזלפים מהשוקולד המומס על היוגורט.
  9. מכניסים למקפיא לחצי שעה נוספת.
  10. מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ושוברים בצורת חופשית.
4 צפייה בגלריה
תמרה אהרוני ואירה דולפין
תמרה אהרוני ואירה דולפין
תמרה אהרוני ואירה דולפין
כיצד משנים את הרגלי התזונה המשפחתיים, מה צריך לאכול בשביל תחושת שובע לאורך זמן ואיך מתמודדים עם ארון הממתקים? יש לכם שאלות על התזונה שלכם, של הילדים שלכם ושל המשפחה? שלחו את השאלה לכתובת: askbaitbari@gmail.com – השאלות הנבחרות יקבלו מענה בפאנל מומחים של "בית בריא"
בשיתוף תנובה