בשיתוף תנובה
לכולנו יש רגעים שמתחשק לנו משהו טעים שלעיתים גם עשיר בקלוריות, אז איך עוברים את המשברים האלו ואוכלים משהו שגם טעים לנו וגם משביע?
"אפשר ליהנות מאוכל טעים ומשביע גם בלי שיהיה מפוצץ בקלוריות וברכיבים פחות בריאים", מסבירה גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה. מלח, סוכר ושמן אומנם תורמים מאוד לטעם, אבל מומלץ להפחית בהם ועדיין אפשר לקבל מנה טעימה ומשביעה בעזרת כמה שיטות:
מלח - רצוי לצמצם ובמקומו לשים עשבי תיבול, בצל ולימון שמפצים על ההפחתה בטעם המלוח.
סוכר - ניתן להפחית בהדרגה בכמויות. החך שלנו יתרגל לזה די מהר. אפשר גם להעצים את המתיקות בצרה טבעית על ידי תוספת של קינמון או מקל וניל.
בחרו בשיטת בישול בריאה, כמו בישול, אפיה, אידוי או הקפצה והפחתה בטיגון עמוק. אפילו שניצל אפשר לאפות.
כדי שנהיה שבעים, דאגו שבכל ארוחה יהיו גם סיבים שמגיעים מירקות ומפחמימות מלאות, כמו לחם מלא, קינואה, ועוד וחלבון שתורם לשובע ולטעם ונמצא בקטניות, דגים ובשר וגם במוצרי חלב, כמו גבינות ויוגורטים שעשירים באופן טבעי בחלבון איכותי.
4 צפייה בגלריה
גלית שניר ותמרה אהרוני
גלית שניר ותמרה אהרוני
גלית שניר ותמרה אהרוני
אז מה נכין? תמרה אהרוני, בלוגרית אוכל ומתכונאית, ורות אופק, בלוגרית אוכל ועורכת דין, מכינות יחד במטבל של "בית בריא", הפרויקט המשותף ל-ynet ותנובה, סלט שהוא ארוחה שלמה.

סלט בטטה אפויה וגבינת פטה ברוטב

סלט עשיר שמהווה ארוחה שלמה בקערה אחת עם ירקות, בטטה אפויה וגבינת פטה ברוטב
4 צפייה בגלריה
סלט שהוא ארוחה שלמה
סלט שהוא ארוחה שלמה
סלט שהוא ארוחה שלמה
המרכיבים:
לסלט:
1 בטטה בינונית
2 עגבניות
2 מלפפונים
1/2 כוס ארוגולה
4 עלי חסה קיסר
100 גרם גבינת פטה עזים 5%
4 צפייה בגלריה
הרכיבים למתכון
הרכיבים למתכון
הרכיבים למתכון
לרוטב:
1 גביע יוגורט מועשר בחלבון
3 כפות שמן זית
1/2 כוס עלי נענע
1/4 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס פטרוזיליה
1/4 כוס עירית
1 כף מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפ' של 200 מעלות.
  2. עוטפים את הבטטה בנייר כסף ואופים כ-30-40 דק עד שהבטטה מתרככת.
  3. מוציאים את הבטטה מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומניחים בצד להתקרר.
  4. הרוטב: במעבד מזון מרסקים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. הסלט: פורסים את הרוקט והחסה לרצועות דקות ושמים בקערה גדולה.
  6. קולפים את הבטטה, חותכים אותה לקוביות ומוסיפים לקערה.
  7. חותכים את העגבניות, והמלפפונים ומוסיפים לקערה.
  8. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, יוצקים על הסלט את הרוטב ומפוררים מעל הכל גבינת פטה.
4 צפייה בגלריה
רות אופק ותמרה אהרוני
רות אופק ותמרה אהרוני
רות אופק ותמרה אהרוני
כיצד משנים את הרגלי התזונה המשפחתיים, מה צריך לאכול בשביל תחושת שובע לאורך זמן ואיך מתמודדים עם ארון הממתקים? יש לכם שאלות על התזונה שלכם, של הילדים שלכם ושל המשפחה? שלחו את השאלה לכתובת: askbaitbari@gmail.com – השאלות הנבחרות יקבלו מענה בפאנל מומחים של "בית בריא"
בשיתוף תנובה