בשיתוף תנובה

קוביות פולנטה עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית

מתכון של אפרת ליכטנשטט
1 צפייה בגלריה
קוביות פולנטה עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית
קוביות פולנטה עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית
קוביות פולנטה עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית
(צילום: דנה קופל)
המרכיבים: (8-9 מנות)
4 כוסות (1 ליטר) חלב
1/2 1 כפיות מלח
כוס (200 גרם) קמח פולנטה
1/4 כפית פלפל שחור
50 גרם חמאה
50 גרם פתיתי פרמזן
להגשה:
100 גרם עגבניות שרי חצויות
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת
אורגנו טרי
צנוברים קלויים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים חלב בסיר ומוסיפים את הפולנטה בהדרגה בזרזוף עדין תוך כדי טריפה מתמדת.
  2. כשהפולנטה מתחילה לבעבע מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מתמיד. אם הפולנטה נראית יבשה מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים/ חלב.
  3. מוסיפים את החמאה וטורפים עוד דקה.
  4. מכבים את האש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
  5. מעבירים את הפולנטה החמה לתבנית בגודל 25/38 ס״מ מרופדת בנייר אפייה משומן, ומיישרים בעזרת סכין פלטה.
  6. אופים כ-20 דקות עד שהפולנטה יציבה.
  7. מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
הרכבה והגשה: מניחים על כל צלחת עגבניות, פטה ואורגנו. מוסיפים כמה קוביות פולנטה ועליהן צנוברים ומעט שמן זית.
היכנסו למתחם "זמן משפחה - טיול משפחתי" לטיפים ורעיונות נוספים לטיול המשפחתי הבא שלכם
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה