בשיתוף תנובה
קוביות פולנטה עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית
מתכון של אפרת ליכטנשטט
המרכיבים: (8-9 מנות)
4 כוסות (1 ליטר) חלב
1/2 1 כפיות מלח
כוס (200 גרם) קמח פולנטה
1/4 כפית פלפל שחור
50 גרם חמאה
50 גרם פתיתי פרמזן
להגשה:
100 גרם עגבניות שרי חצויות
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת
אורגנו טרי
צנוברים קלויים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים חלב בסיר ומוסיפים את הפולנטה בהדרגה בזרזוף עדין תוך כדי טריפה מתמדת.
- כשהפולנטה מתחילה לבעבע מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מתמיד. אם הפולנטה נראית יבשה מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים/ חלב.
- מוסיפים את החמאה וטורפים עוד דקה.
- מכבים את האש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים את הפולנטה החמה לתבנית בגודל 25/38 ס״מ מרופדת בנייר אפייה משומן, ומיישרים בעזרת סכין פלטה.
- אופים כ-20 דקות עד שהפולנטה יציבה.
- מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
הרכבה והגשה: מניחים על כל צלחת עגבניות, פטה ואורגנו. מוסיפים כמה קוביות פולנטה ועליהן צנוברים ומעט שמן זית.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה