בשיתוף תנובה
פריטטה אנטיפסטי
מתכון של אפרת ליכטנשטט
המרכיבים: (לתבנית בגודל 23/23)
5 ביצים
50 גרם פתיתי גאודה
100 גרם גבינת פטה כבשים
שני ענפי בצל ירוק קצוצים
2 כפות קמח -אפשר גם קמח ללא גלוטן כמו קמח חומוס/ קמח עדשים
לירקות:
1/2 ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
1 בטטה מקולפת חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
3 כפות שמן זית/ כמה התזות מתרסיס שמן
לשימון התבנית: 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים על הנייר את כל הירקות בקבוצות.
- מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח על הירקות ומערבבים קלות בעזרת הידיים.
- אופים 25 דקות עד שהירקות רכים.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים ביצים, גבינות, בצל ירוק וקמח.
- מוסיפים את הירקות הקלויים.
- משמנים היטב את התבנית ומעבירים אליה את התערובת.
- אופים כ-30 דקות עד שהפריטטה יציבה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לה לנוח חמש דקות לפני שפורסים.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה