בשיתוף תנובה

פריטטה אנטיפסטי

מתכון של אפרת ליכטנשטט
1 צפייה בגלריה
פריטטה אנטיפסטי
פריטטה אנטיפסטי
פריטטה אנטיפסטי
(צילום: ירון ברנר)
המרכיבים: (לתבנית בגודל 23/23)
5 ביצים
50 גרם פתיתי גאודה
100 גרם גבינת פטה כבשים
שני ענפי בצל ירוק קצוצים
2 כפות קמח -אפשר גם קמח ללא גלוטן כמו קמח חומוס/ קמח עדשים
לירקות:
1/2 ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
1 בטטה מקולפת חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
3 כפות שמן זית/ כמה התזות מתרסיס שמן
לשימון התבנית: 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים על הנייר את כל הירקות בקבוצות.
  3. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח על הירקות ומערבבים קלות בעזרת הידיים.
  4. אופים 25 דקות עד שהירקות רכים.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
  6. בקערה גדולה טורפים ביצים, גבינות, בצל ירוק וקמח.
  7. מוסיפים את הירקות הקלויים.
  8. משמנים היטב את התבנית ומעבירים אליה את התערובת.
  9. אופים כ-30 דקות עד שהפריטטה יציבה.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים לה לנוח חמש דקות לפני שפורסים.
היכנסו למתחם "זמן משפחה- טיול משפחתי" לטיפים ורעיונות נוספים לטיול המשפחתי הבא שלכם
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה