בשיתוף תנובה
לא פעם אנחנו מרגישים שאנחנו נמצאים במרוץ, מרוץ החיים. הריצות בין העבודה, הנסיעות בפקקים, הילדים הכביסות הכלים ועוד ועוד מטלות של היום יום. בסוף היום אנחנו מגיעים לביתנו עם הלשון בחוץ עייפים ורעבים ואז פשוט מתחילים לזלול את מה שיש בבית. אבל עם קצת תכנון ומחשבה אפשר לאכול נכון גם כשסדר היום עמוס ומעייף.
"גם כשיש לנו סדר יום מטורף ומעייף זה לא סיבה להזניח את הבריאות שלנו", אומרת גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה. הנה כמה כללים שכדאי להקפיד עליהם:
1. הקדישו זמן לאכילה ואל תדלגו על אכילת ארוחות מסודרות: בוקר, צהריים ומשהו קטן לפני שמגיעים הביתה כדי לא להגיע מורעבים ולאכול ללא שליטה.
2. הכינו מראש ובכמות גדולה דברים שיעזרו לכם לאכול בריא: ירקות ופירות שטופים, רוטב לסלט, קטניות מבושלות וחלבונים זמינים, כמו: עוף, דגים, יוגורט וגבינות שעשירים באופן טבעי בחלבון.
3. כדאי גם שיהיו במקרר מול העיניים.
4. המנעו מארוחות גדולות מדי ועתירות סוכרים ופחמימות שאחריהן מרגישים עייפות גדולה. העדיפו ארוחה מאוזנת שתכיל ירקות בשלל צבעים, פחמימות מלאות בכמות מתונה וחלבון, כמו קטניות או מוצרי חלב.
5. לא פחות חשוב: בערב או אפילו בזמן הפסקה קצרה במהלך היום, צאו להליכה, עלו במדרגות וכל פעילות שאפשר תשפר את תחושת החיוניות והאנרגיה.
אז מה נכין לאכול? תמרה אהרוני מארחת את בן סלע, שחקן טלוויזיה ומרצה בארגונים על התלהבות מהחיים (ד"ר התלהבות) במטבח של "בית בריא", הפרויקט המשותף ל-ynet ותנובה, ויחד עם מכינים קציצות ירק וגבינה עם מטבל יוגורט.
קציצות ירק וגבינה עם מטבל יוגורט
קציצות עשירות בירק, בחלבונים וגבינה. הן האלה אפויות בתנור, מאוד קלות להכנה ומזמינות אותנו - גם כשממש אין לנו כוח לבשל - להיכנס למטבח ולהכין אותן
המרכיבים:
לקציצות:
1 זוקיני, מגורר דק וסחוט מנוזלים
2 שיני שום כתושות
1 כוס עלי תרד, קצוצים דק
1/2 צרור עירית, קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/4 כוס כוסברה, קצוצה דק
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 ביצים
100 גרם גבינה מלוחה
2 כפות קמח כוסמין
1/4 כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית להברשה
לרוטב יוגורט:
1 גביע יוגורט
1 כפית שמן זית
2 כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- שמים בקערה זוקיני, תרד, שום, עשבי תיבול ופלפל חריף ומערבבים.
- מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת למקרר לכ-30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים על הנייר מעט שמן זית.
- בידיים משומנות במעט שמן זית, יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות.
- מסדרים את הקציצות על נייר האפייה.
- מורחים את צדן העליון של הקציצות במעט שמן זית.
- אופים כ-15 דק, הופכים ואופים כ-5-10 דק נוספות, עד שהקציצות זהובות.
- רוטב יוגורט: בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הקציצות עם רוטב יוגורט וסלט ירקות.
כיצד משנים את הרגלי התזונה המשפחתיים, מה צריך לאכול בשביל תחושת שובע לאורך זמן ואיך מתמודדים עם ארון הממתקים? יש לכם שאלות על התזונה שלכם, של הילדים שלכם ושל המשפחה? שלחו את השאלה לכתובת: askbaitbari@gmail.com – השאלות הנבחרות יקבלו מענה בפאנל מומחים של "בית בריא"
בשיתוף תנובה