בשיתוף תלמה
חגיגת המונדיאל שליוותה אותנו במהלך נובמבר־דצמבר והסתיימה באחד ממשחקי הגמר הגדולים של כל הזמנים, הייתה עוד סימן לפופולריות העצומה של משחק הכדורגל בכל העולם, אם מישהו עוד היה צריך הוכחה לכך. נבחרת ישראל, כידוע, לא השתתפה גם במונדיאל האחרון. למעשה, מאז השתתפותה במונדיאל 1970, שנערך במקסיקו, לא הצליחה הנבחרת שלנו להעפיל למונדיאל או ליורו, כך שתקוותה הגדולה של ישראל טמונה בדור העתיד של הכדורגל – אותם כישרונות צעירים הצומחים כעת במועדונים בכל הארץ, ואולי יום יבוא והם שייצגו אותנו בטורנירים הגדולים בעולם וישימו גם את הכדורגל שלנו על המפה.
אחד מבני הדור הזה, שחולם להיות בין השחקנים שיגיעו לנבחרת הלאומית, הוא ענבר פאר בן ה־12 וחצי, ששייך למועדון הפועל לב־השרון. ענבר מספר כי הוא מאוד אוהב את המועדון ואת האימונים ומבחינתו כדורגל הוא הכל בחיים. "אני מתאמן ארבע פעמים בשבוע, משתתף במשחקי הקבוצה בשבתות, וגם משחק כדורגל עם חברים כל יום אחר הצהריים", הוא מעיד.
באיזה תפקיד אתה משחק בקבוצה?
"אני מגן ימני".
איך המשפחה מתייחסת לאימונים ולמשחקים התובעניים שלך? בכל זאת, אתה מתאמן ומשחק כמעט במשך כל השבוע.
"המשפחה שלי תמיד תומכת, הם תמיד לצידי. אבא שלי לא מפסיד שום משחק שלי. וזה לא מובן מאליו, כי המשחקים שלנו מתקיימים בכל הארץ. בחצי מהמשחקים אנחנו הקבוצה המארחת אבל בחצי השני אנחנו האורחים, ועד היום היו לנו משחקים בחיפה, קריית־אונו, ראשון לציון, כל פעם מקום אחר – והרבה נסיעות עבור המשפחה".
ענבר מספר כי השאיפה הראשונית שלו, שזהה כנראה לשאיפה של כל שחקן כדורגל צעיר – היא להגיע לקבוצות החזקות בארץ. "בדרך לשם יש הרבה אתגרים, פציעות והפסדים, וכמובן את הצורך לישון מוקדם לפני כל משחק. למרות כל הקשיים אני לא יכול לוותר על זה, גם אם זה דורש המון התמדה ומחויבות", הוא משתף.
איך לפי דעתך הכדורגל תורם לך לחיים?
"הספורט עזר לי להכיר חברים חדשים, הוא עזר לי להתפתח מבחינה גופנית ולהיכנס לכושר והוא גם עזר לי מבחינת לדעת לקחת את החיים ברצינות. כשאני במגרש זה תמיד נותן לי אנרגיה טובה. אני משחק ולא מתעייף. זה פשוט חלום".
במסגרת פרויקט "בוקר טוב יותר" של קבוצת "ידיעות אחרונות" ותלמה, המפגיש בין ספורטאים צעירים למושאי הערצתם, נשאל ענבר מי הספורטאי או הספורטאית שמהווים עבורו מודל לחיקוי. הוא השיב כי עבורו מדובר בשחקן הכדורגל עמרי גאנדלמן, קפטן מכבי נתניה ושחקן נבחרת ישראל. "עומרי משחק שלוש עונות במכבי נתניה ועכשיו הוא גם קפטן הקבוצה", מציין ענבר, "אני אוהב את הפייטריות שלו, אני אוהב את המנהיגות שלו, ואני אוהב לראות איך הוא תמיד נותן את המאתיים אחוז שלו עבור הקבוצה. הוא לא מוותר אף פעם".
אצל עמרי בן ה־22 הספורט זורם בדם – אבל לאו דווקא כדורגל. סבא שלו, רמי, היה מבכירי מאמני הכדורסל בירושלים, גידל שלל שחקנים מצליחים ומאמנים צעירים, והיה אחד משורה של אנשי מקצוע שהפכו את הענף לכה פופולרי בעיר. בנו של רמי ואביו של עמרי, שמוליק, היה שחקן כדורסל מצליח ששיחק כרכז בליגה הראשונה בישראל, שנקראה אז הליגה הלאומית. ואילו עמרי בחר דווקא בכדורגל. הוא החל את דרכו בהפועל הוד־השרון, ובמהלך השנים שיחק במכבי פתח תקווה, הפועל רעננה והפועל פתח־תקווה. בנובמבר 2017 הוא עבר לגרמניה ונקלט בקבוצת הנוער של מועדון ווין ויסבאדן מליגת הבונדסליגה הגרמנית. הוא השתלב שם מצוין, קיבל חוזה לשחק בגרמניה, אך בחר לחזור לישראל, בין השאר על מנת למלא את חובת הגיוס לצה"ל. באוגוסט 2018 החל לשחק בקבוצת הנוער של מכבי נתניה, כבש שמונה שערים והוביל אותה לגמר גביע המדינה. בעונת המשחקים הבאה שימש כקפטן קבוצת הנוער והמשיך להוביל אותה, תוך שהוא משתלב גם בקבוצה הבוגרת. ב־24 בפברואר 2020 חתם על חוזה לארבע שנים במכבי נתניה ובשנת 2021 החל לשחק במדי נבחרת ישראל במוקדמות המונדיאל.
המפגש בין השניים נערך במקום הכי טבעי לשניהם: מגרש הכדורגל. בתשובה לשאלתו של ענבר כיצד הוא מתארגן ומכין את עצמו לקראת משחקים השיב עמרי: "אני מתמקד בפעולות שאני הולך לשים עליהן דגש במשחק, רושם לעצמי בדף מול מי אני הולך למשחק וכיצד אני צריך לנהוג בהתאם לכך. מעבר לזה, בחדר ההלבשה אני אחד שאוהב לדבר, להנהיג, להעיר את החבר'ה סביבו. כל הדברים האלו גורמים לי להרגיש הרבה יותר מוכן למשחק".
בתגובה לדברים ציין ענבר כי גם הוא אוהב לדבר ולהנהיג את הקבוצה. "ברגע שיש לך את זה באופי זה גם ירים אותך למעלה וגם ירים את שאר השחקנים בקבוצה שלך למעלה", חיזק עומרי.
בתשובה לשאלתו של ענבר האם מעבר לעבודה הקשה על המגרש יש לגאנדלמן וחבריו גם רגעי צחוק והומור באימונים, השיב עמרי כי "זה נכון שמאוד חשובה העבודה הקשה וחשובה הרצינות, להגיע לאימונים ולתת את המאה אחוז, אבל זה לא סותר את זה שגם כשאתה עובד הכי קשה, אתה צריך גם ליהנות, לחייך ולצחוק עם החברים שלך. באופן אישי זו הגישה שבחרתי לעצמי מתחילת הדרך ואני ממשיך איתה עד היום. השילוב של עבודה במגרש עם הנאה ממה שאתה עושה עוזר לי גם מנטלית וגם בכל מה שקשור לביצועים הפיזיים".
את המפגש חתם ענבר עם מסר שאותו רצה להעביר לספורטאים צעירים אחרים, או לכאלו הנתקלים בקשיים או בחששות מכניסה לספורט תובעני כמו הכדורגל. "המסר שלי, וזה גם מה שאני אומר לעצמי כל הזמן, זה שאין אפשרות לא להצליח. ככל שתתאמן יותר, כך תצליח יותר ותגיע להישגים. פשוט צריך להיות מוכן להשקיע את כל כולך".
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תלמה