בשיתוף תלמה
כשרואים את שני רענן בת ה-12 ואת חברותיה משחקות כדור-שער, יש תחושה שמדובר בקצה גבול היכולת האנושית הספורטיבית.
שני היא שחקנית קבוצת העתודה (נבחרת הנוער לבנות) בכדור-שער. "מדובר במשחק קבוצתי שמיועד אך ורק ללקויי ראייה ועיוורים", היא מסבירה, "הוא מתקיים על משטח בגודל של מגרש כדורעף, כשלכל קבוצה יש את החצי שלה ורק הכדור עובר בין צד לצד. בכדור יש שני פעמונים וככה אפשר לשמוע אותו. על המגרש יש סימונים בולטים שאפשר להרגיש עם הידיים. כך אנחנו יודעות בכל רגע נתון איפה אנחנו ואיפה הכדור. מטרת המשחק היא להכניס כמה שיותר גולים".
מדובר במשחק שדורש ריכוז מאוד גבוה, יכולת תקשורת גבוהה וסיבולת גופנית, שכן השחקניות צריכות לעצור את הכדור באמצעות גופן. "הכדור מגיע מאוד מהר וצריך להיפתח ולהגן על השער", מסבירה שני, "זה היה ממש מפחיד בהתחלה, אבל אחרי שמתרגלים לא מרגישים כאב כמעט בכלל. אני מאוד אוהבת את הספורט הזה. כולן פה לא רואות, אז אני מרגישה פה שווה לכולן". מדובר בעיסוק תובעני. "אני מתאמנת שש פעמים בשבוע, שלוש פעמים עם נבחרת העתודה ושלוש פעמים עם מועדון באר שבע", היא מספרת.
מי שכבר הצליחה להגשים את שאיפותיה בענף כשחקנית בוגרת היא ליהי בן דוד (27), שחקנית נבחרת ישראל הבוגרת, שייצגה את המדינה במשחקים הפארלימפיים בריו ובטוקיו ונחשבת לכובשת המצטיינת של הנבחרת. "מגיל 11 אני משחקת בנבחרת", היא מספרת, "אנחנו יוצאות לתחרויות בינלאומיות בערך ארבע פעמים בשנה". היא מסבירה כי כדור-שער הוא "ענף ספורט מאוד חזק ואגרסיבי. יש בו המון אלמנטים של כוח מתפרץ ושל זריזות, מה שדורש שעות של אימונים ומעטפת ענקית של מאמן כושר, תזונאית, שלושה מאמנים מקצועיים ואנליסט".
שני התחילה לשחק כבר בגיל שבע. ליהי היא המאמנת שלה. "הכי חשוב לי זה שהיא תיהנה מהדרך", היא אומרת, ומסבירה את קסמו של הענף: "יש לנו שחקנים מכל התפוצות והגילים. יש פה בני 60 ובני 12. מה שמחבר אותנו זו האהבה למשחק. זו ממש משפחה שנייה. אנשים לא מתחלפים. כולם נשארים פה לאורך הרבה שנים".
כולם יכולים להיות אלופים ואלופות!
גם אתם רוצים להפוך לחלק ממשפחה ספורטיבית שכזאת? חולמות להיות ספורטאיות אך חוששות בשל המגבלה? לא בטוחים באיזה ענף ספורט לבחור? ההתאחדות הישראלית לספורט נכים בשיתוף תלמה וקבוצת "ידיעות אחרונות" מזמינים ילדים וילדות בני 18-7, עם מוגבלות פיזית ו/או לקות ראייה ו/או עיוורון, להירשם ליום היכרות עם ענפי הספורט הפראלימפי השונים. הענפים שבהם תוכלו להתנסות הם כדורסל כיסאות גלגלים, בדמינטון (כדור נוצה), בוצ'יה, טניס כיסאות גלגלים וריצה, הכל בליווי מדריכים מקצועיים. באירוע תזכו לפגוש ספורטאים פראלימפיים מובילים, צעירים ובוגרים, וגם את לינוי אשרם, אלופה אולימפית בהתעמלות אמנותית.
האירוע יתקיים ביום שלישי, 14 בנובמבר, בין השעות 19:30-16:30, בבית ספר יצחק שמיר – קריית חינוך הרצוג, הרצליה. המקום נגיש. ההשתתפות מותנית ברישום מוקדם. ההרשמה פתוחה עד 4 בנובמבר. האירוע יצולם ויתפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות", באתר ynet ובפלטפורמות נוספות. רוצים להירשם? היכנסו לקישור.
לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם ההתאחדות הישראלית לספורט נכים בטלפון: 03-6493132 או במייל: office@isad.org.il.
בשיתוף תלמה