בשיתוף תנובה
כולנו מכירים את "הטיולים" של הילדים וגם שלנו למגירת הממתקים, בא לנו משהו מתוק ושום דבר לא יעצור בעדנו, בעיקר עכשיו כשאנחנו חוגגים את חג החנוכה והסופגניות קורצות לנו מכל פינה. אז מה אפשר לעשות מול הצורך הזה ומה כדאי להכין שייתן לנו את המתיקות הרצויהבצורה מאוזנת?
גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, מסבירה כי אחד האתגרים הכי גדולים שלנו, כשאנחנו רוצים לשמור על שגרה בריאה, הוא החשק למתוק. זה יכול לקרות לנו כשאנחנו עייפים, מלחץ או מתח או סתם כי זה זמין לנו מול העיניים כמו למשל סופגניות בחנוכה שנמצאות בכל מקום.
יש כמה טיפים שיכולים לעזור לנו בדיוק במצבים האלו:
צריך לזכור שאנחנו אוכלים עם העיניים ולכן מחקרים הראו שככל שיהיה לנו מגוון מצומצם יותר ומנות בגודל קטן יותר של מתוקים כך נאכל פחות.
בנוסף רצוי להוציא מטווח הראייה שלנו מה שיכול להפיל אותנו, למשל, לשים את העוגה במקרר ולא להשאיר על השיש ככה אנחנו מיישרים אותה בלי לשים לב.
להיזהר מטריגרים, כמו עייפות, שעמום, לחץ ומתח שאצל הרבה מבוגרים וילדים מובילים לאכילת מתוקים. להיות עירניים למצבים כאלו ולהתרחק מהמטבח. למשל, לצאת להליכה או לעשות מקלחת שמרגיעים אותנו.
אפשר גם ליהנות מדברים שאנחנו אוהבים גם אם הם פחות בריאים, אבל לקחת במידה - להכין מראש כמות מדודה ולאכול רק אותה ולא לנשנש מתוך שקית משפחתית של חטיפים.
וטיפ אחרון – להכין חלופות בריאות. למשל עכשיו בחנוכה, להכין סופגניות אפויות ולא מטוגנות וכדי להפחית את המתיקות שבהן וגם להעשיר אותן בחלבון לשלב בפנים חלב וגבינה שמכילים חלבון איכותי באופן טבעי.
וזה בדיוק מה שמכינים תמרה אהרוני, בלוגרית אוכל ומתכונאית, ורון יוחננוב, בלוגר מזון במטבח של "בית בריא" - סופגניות אפויות במילוי גבינה.
סופגניות אפויות במילוי גבינה
המרכיבים:
1 ק"ג קמח כוסמין
1/2 1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/4 כוס שמן
2 כוסות חלב פושר
250 גרם גבינה לאפייה ובישול
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
מעט מלח
להגשה:
ריבה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, מבריק וגמיש.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לכשעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק לכדורים, כשכל כדור במשקל 70 גרם, מכדררים לכדור עגול וחלק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת בד את התבנית ומתפיחים כ-30-45 דקות נוספות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
- אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהכדורים זהובים.
- בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים חריץ קטן בתחתית של כל סופגניה, מזריקים לכל סופגנייה ריבה (בעזרת מזרק או שק זילוף).
- לפני ההגשה בוזקים את הסופגניות במעט אבקת סוכר.
בשיתוף תנובה