בשיתוף תנובה

קרואסוני גבינה פטנט מבצק עלים

מתכון של אפרת ליכטנשטט
1 צפייה בגלריה
קרואסון גבינה עם פטנט
קרואסון גבינה עם פטנט
קרואסון גבינה עם פטנט
(צילום: ירון ברנר)
המרכיבים:
חבילת בצק עלים מופשרת לפי הוראות היצרן
2 חבילות גבינת גאודה פרוסות/ 200 גרם פתיתי גבינת גאודה
1 ביצה טרופה
לפיזור: מעט שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומקררים אותם על מגש/קרש חיתוך במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיו קרים מאוד.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק הראשון מהמקפיא ומורחים עליו מעט ביצה טרופה.
  5. מניחים פרוסות גבינה על כל הבצק / מפזרים פתיתי גאודה בנדיבות.
  6. חותכים את הבצק לחצי וכל חצי חותכים למשולשים קטנים.
  7. מגלגלים כל משולש לקרואסון ומעבירים לתבנית, שימו לב שאתם מניחים את החלק של השפיץ כלפי מטה כדי שהקרואסון לא ייפתח באפייה.
  8. אם הבצק רך מדי לעבודה אפשר להחזיר למקפיא ל-10 דקות להתייצבות ואז להמשיך לגלגל.
  9. מברישים בביצה ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
היכנסו למתחם "זמן משפחה- טיול משפחתי" לטיפים ורעיונות נוספים לטיול המשפחתי הבא שלכם
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה