בשיתוף תנובה
קרואסוני גבינה פטנט מבצק עלים
מתכון של אפרת ליכטנשטט
המרכיבים:
חבילת בצק עלים מופשרת לפי הוראות היצרן
2 חבילות גבינת גאודה פרוסות/ 200 גרם פתיתי גבינת גאודה
1 ביצה טרופה
לפיזור: מעט שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה:
- פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומקררים אותם על מגש/קרש חיתוך במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיו קרים מאוד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק הראשון מהמקפיא ומורחים עליו מעט ביצה טרופה.
- מניחים פרוסות גבינה על כל הבצק / מפזרים פתיתי גאודה בנדיבות.
- חותכים את הבצק לחצי וכל חצי חותכים למשולשים קטנים.
- מגלגלים כל משולש לקרואסון ומעבירים לתבנית, שימו לב שאתם מניחים את החלק של השפיץ כלפי מטה כדי שהקרואסון לא ייפתח באפייה.
- אם הבצק רך מדי לעבודה אפשר להחזיר למקפיא ל-10 דקות להתייצבות ואז להמשיך לגלגל.
- מברישים בביצה ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה