בשיתוף תנובה
מקלוני פיצה לילדים
מתכון של אפרת ליכטנשטט
המרכיבים: (25-30 יחידות)
חבילת בצק עלים חמאה מופשרת לפי הוראות היצרן
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת שום
100 גרם פתיתי טריו - מיקס שלוש גבינות
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומקררים אותם על מגש/קרש חיתוך במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיה קר מאוד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק הראשון מהמקפיא ומורחים עליו רסק עגבניות עם מברשת.
- מפזרים אורגנו, בזיליקום, שום ואת פתיתי הגבינות.
- מחזירים למקפיא לעשר דקות להתייצבות.
- בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ (אם רוצים מקלונים יותר קצרים חותכים את הכל ל-2)
- מרימים כל רצועה בזהירות, מסובבים אותה בצורת בורג ומניחים על התבנית, אין צורך לשמור על רווחים גדולים.
- מורחים בביצה ואופים כ-15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים ומשחימים בקצוות.
- חוזרים על כך עם הבצק השני.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף תנובה