איך להסיר את האיום החות'י?
פחות מיממה אחרי הפגיעה ביפו של טיל הבליסטי ששיגרו החות'ים, פתח צבא ארצות הברית יחד עם הקואליציה הבינלאומית בים האדום, בתקיפות אוויריות מדויקות נגד מחסן טילים ומתקן פיקוד ושליטה המופעלים על ידי החות'ים בבירת תימן כלק מהניסיון לפגוע בתשתיות המבצעיות שלהם.
התקיפה מגיעה אחרי תקיפת חיל האוויר הישראלי השלישית במספר שיצאה באותו הלילה שבו פגע הטיל שנורה מתימן, בבית ספר ברמת אפעל. הטיל הנוסף שנשלח בליל המחרת ופגע בגן ביפו, אולי מצביע על כך שהתקיפות אינן מרתיעות מספיק את ארגון הטרור.
למעשה, ובמיוחד מאז חיסולו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, המנהיג החות'י עבד אל-מלכ בדר א-דין אל-חות'י רואה עצמו כגורם המרכזי בציר ההתנגדות, הפועל באופן עצמאי ומשפיע לא רק על המתרחש בתימן, אלא גם בזירה העולמית. באמצעות חסימה של תנועת הסחר בים האדום, כולל התקפות על נתיבי השיט הבינלאומיים, החזקת כלי שיט בני ערובה ושיתופי פעולה עם ארגוני טרור בסומליה, החות'ים יוצרים איום כלכלי עולמי וגובים מחיר גבוה מכלכלת הסחר של מדינות רבות, בהן גם חברות בציר ההתנגדות כמו רוסיה וסין, וממשיכים לבסס את מעמדם.
ביחד עם ד"ר אלי כרמון, חוקר בכיר במכון למדיניות נגד טרור מאוניברסיטת רייכמן, ניסינו להבין אילו לקחים ניתן להפיק מהמערכה הנוכחית, מה מסביר את כושר העמידה של החות'ים, אילו פעולות ישראל יכולה לעשות כדי לחסל את האיום ומהם האינטרסים האמריקנים והרוסים בתימן?
// מגישה: שרון כידון
// תחקיר, הפקה ועריכה: עדן דוידוב וגיא סאלם