הוא סוף-סוף עשה את זה: דומיניק תים, באחד הגרנד סלאמים המוזרים בהיסטוריה, הצליח להיכנס לרשימה המכובדת מאוד של זוכי טורניר גרנד סלאם בטניס אחרי קאמבק אדיר בגמר מול הגרמני אלכסנדר זברב.
- לא רוצים להחמיץ אף כתבה?
כתבות נוספות למנויים:
- הון ולברון: קינג ג'יימס טובע בכסף
- שחקן של מיליארד דולר: האימפריה הכלכלית של פדרר
- 34,000 דולר בשעה - רק משכר: ההון המטורף של כריסטיאנו רונאלדו
הטורניר בניו יורק היה הכול חוץ ממה שאנחנו מכירים: בלי קהל, ללא שניים מהכוכבים הגדולים (פדרר ונדאל) ואחרי שהמדורג ראשון נובאק ג'וקוביץ' נפסל לאחר שכדור שלו פגע בטעות בשופטת קו. אבל האם כל זה צריך לעניין את תים? נראה שלא. האוסטרי המצוין, המדורג שלישי בעולם, לקח הביתה את התואר וגם צ'ק על סך 3 מיליון דולר. לא רע בשביל שבועיים עבודה.
מובן שה-3 מיליון הללו מצטרפים לסכומים גדולים שתים כבר הרוויח בקריירה, אם זה מזכיות ואם מחסויות. סך הפרסים שלו מטורנירים עומד על כ-27 מיליון דולר. מלבד היו.אס אופן הוא זכה בעוד 16 תארים והגיע שלוש פעמים לגמר של גרנד סלאם. הוא כבר בן 27, אבל לאור הדומיננטיות של הטריו ג'וקוביץ', נדאל ופדרר הוא שייך לקבוצה שמסומנת כדור הבא, יחד עם שחקנים כמו זברב, היווני ציציפס והכישרון הקנדי שפובאלוב.
תים אהוב ומוכר מאוד באוסטריה, לא רק בגלל הטניס המעולה אלא גם בשל המראה – צעיר ואטרקטיבי. השילוב הזה הביא לו שורה של חסויות, בין היתר עם אדידס, יצרנית המחבטים באבולט, קיה, רולקס ובנק אוסטריה. שיתופי הפעולה כוללים חסות כספית בהיקף לא ידוע, שימוש בציוד ספורט ייעודי והשתתפות בקמפיינים.
תים גדל אצל המאמן האוסטרי גונתר ברזניק שמכנה את הטניסאי "פרויקט חיי", אך הקשר הסתיים במפתיע בשנה שעברה אחרי 17 שנות פעילות משותפת. תים החליט להמשיך הלאה, והותיר את ברזניק מופתע ומאוכזב. כיום הוא מתאמן תחת חסותו של טניסאי העבר הצ'יליאני ניקולאס מאסו, מה שהפך אותו לפופולרי מאוד בצ'ילה, שם הוא מכונה "הצ'יליאני המאומץ". השינוי הזה תרם לא מעט לתים והוא הצליח להרים את הרמה שלו עוד יותר, עד לזכייה השבוע בגרנד סלאם הראשון שלו.
מבחינת צדקה, תים פעיל בעמותות למען איכות הסביבה ותורם להן. בין היתר הוא תומך בעמותה שמטרתה לשמר את האוקיינוס. בנושא הזה הוא צוטט בעבר כאומר: "זיהום האוקיינוס הוא אחת הבעיות הגדולות שאנחנו ניצבים בפניהן. אני אוהב את הטבע, ומנסה לתמוך בו בכל הזדמנות שיש לי".
תים אינו נשוי. הוא יצא במשך שנתיים עם הטניסאית הצרפתייה כריסטינה מלאדנוביץ', אך השניים נפרדו בשנה שעברה אחרי שהגיעו למסקנה שהלו"ז של תחרויות הטניס אינו מאפשר להם לבלות מספיק זמן יחד ולבסס את הזוגיות. בזמנו הפנוי הוא חובב כדורגל, ומוכר בתור אוהד של קבוצת צ'לסי האנגלית. הוא הקים מועדון חובבים אשר מורכב מחברים ושחקני טניס אחרים, והם נפגשים כמה פעמים בשנה לטורנירים ולמשחקי צדקה.
זוכת טורניר הנשים נאומי אוסקה היא סיפור מיוחד בפני עצמו. בעידן שבו סבב הנשים יצטרך להמציא את עצמו מחדש אחרי שסרינה וויליאמס תפרוש, לאוסקה יהיה כנראה תפקיד חשוב מאוד בבנייה מחדש, ובניסיון לזכות באהדת הקהל הרחב שמחפש שחקניות עם כריזמה ואישיות.
היפנית שמתגוררת בארה"ב היא טיפוס לא שגרתי שלא רק משחקת מעולה, אלא גם לא חוששת להביע עמדות מחוץ למגרש. בשבועיים האחרונים היא עלתה לכותרות לא רק אחרי הזכייה ביו.אס אופן, אלא גם לאחר שהחליטה לקחת חלק בעצירת טורניר סינסינטי, וזאת בהזדהות עם מאבק האפרו-אמריקנים בארה"ב. בנוסף, היא הופיעה לכל משחק ביו.אס אופן עם מסכה שעליה היה רקום שמו של אפרו-אמריקני שנהרג בתקרית של אלימות משטרתית.
האישיות של אוסקה לא נעלמה מעיני המפרסמים. בעידן שאחרי שראפובה וסרינה רבים מחפשים את הפנים הבאות של סבב הנשים, והיפנית נהנית מלא מעט חסויות. בין היתר יש לה חוזים עם נייקי, שעוני סיטיזן, מאסטרקארד, חברת המזון ניסין, פרוקטר אנד גמבל, חברת התעופה ניפון, יונקס, ניסאן ועוד כמה מותגים יפנים מקומיים.
הסיפור של נייקי מעניין במיוחד: החברה גברה במאבק צמוד על אדידס לאחר שהסכימה לעלות את ההצעה שלה ל-10 מיליון דולר עבור חוזה שיימשך לפחות עד 2025. החברה משיקה ביפן ליין ביגוד מיוחד של לבוש קז'ואל שימותג תחת אוסקה, אך דווקא לא תתמקד בביגוד טניס.
במאי האחרון פרסם מגזין "פורבס" שאוסקה עברה את וויליאמס, והיא מוגדרת כספורטאית המרוויחה ביותר בעולם בשנה אחת. על פי המגזין, היא הרוויחה כ-37.4 מיליון דולר בשנה מתחרויות ומחסויות, יותר אפילו מסרינה וויליאמס שלרוב מככבת בטבלאות המרוויחות. דיוויד קרטר, מומחה בעסקי הספורט, אמר למגזין כי "עבור הקהל הרחב אוסקה היא פנים רעננות שנושאת איתה סיפור מצוין. היא צעירה ורב-תרבותית, ואלה תכונות רלוונטיות מאוד כשאתה מנסה למשוך קהל צעיר וגלובלי - והתוצאה היא הפיכתה לאייקון ספורט ואופנה".
הסיפור המצוין שאליו מתייחס קרטר הוא המוצא המעורב שלה - היא בת לאם יפנית ולאב אמריקני מהאיטי. המטען הזה הוא שמסייע לה לבלוט מעל השאר, כאשר מצד אחד היא מייצגת את יפן ומודעת לתרבות המקומית ומצד שני, לאחר שגדלה בארה"ב, היא נתפסת כגלובלית ומחוברת לערכים מערביים מוכרים. אוסקה יכלה לבחור לייצג את יפן או את ארה"ב, אך ההחלטה שלה לבחור ביפן הייתה כנראה הנכונה לאחר שהיא הפכה לאייקון מקומי במדינה ונבחרה לאחת הפרזנטוריות לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו, שבינתיים נדחו ל-2021 בגלל הקורונה.
מכיוון שההיקף של רוב החסויות לא מתפרסם, קשה לחשב במדויק כמה שווה אוסקה, אך ההערכות הן שהיא נעה קרוב ל-40 מיליון דולר. חלק קטן מהכסף בוזבז על מותרות, כמו בית בלוס אנג'לס בשווי 6.9 מיליון דולר ומיני קופר מיוחדת בשווי 40 אלף דולר. מבחינת פעילות חברתית לקחה אוסקה חלק בטורניר צדקה מיוחד שנועד לגייס כסף לשיקום לאחר השריפות באוסטרליה. לאחרונה היא לקחה חלק בפרויקט נוסף שבו עיצבה מסכות לשימוש נגד הקורונה, כאשר כל ההכנסות נועדו לפעילות לקידום ילדים ובני נוער משכבות חלשות ביפן באמצעות ארגון יוניצף.