משחקי הליגות המקצועניות בענפי הכדור הפופולריים שבו אמנם לפעילות, אבל הספורט הישראלי עדיין משותק בעקבות הסגר שהוטל עקב התפשטות נגיף הקורונה.
בעקבות זאת נשלח היום (ב') מכתב חריף מהוועד האולימפי והפראלימפי, איל"ת (התאחדות הספורט לענפים הלא אולימפיים), איגודי הספורט ומרכזי הספורט בישראל למקבלי ההחלטות בממשלה, הכולל דרישה להחזרה מידות של הספורט המאורגן לפעילות ופירוט לגבי הנזקים שגרמה השבתת הפעילויות באגודות הספורט.
המכתב נשלח לשר הבריאות יולי אדלשטיין ושר הספורט חילי טרופר והעתקים ממנו נשלחו גם למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד התרבות והספורט רז פרויליך ולמשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו.
במכתב צוין: "חודשים של עצירה מוחלטת בפעילות הספורט המאורגן, הביאה לפגיעה אנושה בספורטאים, בצוותי האימון וההדרכה ובתשתיות הספורט בישראל. נזקים שכבר עכשיו ייקח שנים לשקם. לפי הדו"ח האחרון של עמותת על"ם, עמותה המטפלת בנוער בסיכון, הסוקר את השלכות משבר הקורונה בחודשים מרץ-מאי 2020, ניתן ללמוד כי משבר הקורונה הביא רבים מבני הנוער והצעירים/ות לברוח לסמים, לאלכוהול, לרחוב, להפרעות אכילה ולפגיעות עצמיות. הספורט מאבד בכל יום ילדים שקיים סיכון מהותי שלא יחזרו אליו.
"אנו מפצירים בכם לאפשר לנו לפעול למען הספורטאים ולחזור להפעילם באופן אחראי, כך שנמנע או לפחות נצמצם את הנזקים הבריאותיים, הנפשיים והפיזיים המצטברים. אנו מתחייבים לפעול בהתאם לכל ההנחיות ולעמוד בכל הדרישות. תנו לנו לחזור ולפעול. מערכות הספורט, אשר גם בימים כתיקונם עומדות על כרעי תרנגולת, עומדות בפני המשך של הפסקת הפעילות המהווה מכה אנושה, כמו גם אגודות וקבוצות רבות שלא יחזרו לפעול.
"לסיכום, איסור מתמשך לעסוק בספורט מאורגן כאמצעי למניעת הדבקה אינו מידתי וגובה מחירים שאינם מצדיקים את המטרה: פגיעה פיזית ונפשית במושבתים וחשיפתם לסיכונים נוספים, פגיעה כלכלית במפעילים, פגיעה בתשתיות ובהון האנושי ואובדן עניין של ילדים לחזור לפעילות ספורטיבית ככל שהעצירה הכפויה מתמשכת. לפיכך, אנו חוזרים וקוראים לכם לבחון מחדש את מלוא ההשלכות של העצירה המוחלטת של הספורט המאורגן ולאפשר חזרה לפעילות באופן מידי. אנו מבקשים לקיים אתכם פגישה דחופה בנושא".