אליפות העולם בג'ו-ג'יטסו שנערכה בכרתים שביוון ננעלה הערב (שני), כאשר בקטגוריית הגילאים של עד גיל 14 נרשם אירוע חריג בקרב על מדליית הזהב. דניאל בוארון, מתחרה ישראלי ובנו של מאמן הנבחרת אמיר, הגיע עד הגמר מול מתחרה מאיחוד האמירויות. האמירתי ניצח, אלא שבמקום ללחוץ את ידו של בוארון, עוד לפני שהשופט הספיק להכריז עליו כמנצח, פנה היריב אל הקהל ועשה תנועה של שחיטה.
לאחר תלונות מהקהל, שהיו מגובות בסרטונים, השופטים בדקו את הווידאו ופסלו את הנער האמירתי. "מהיום הראשון של התחרות המתחרים מהמדינות המוסלמיות כמו קזחסטן, ערב הסעודית וקטאר התנהגו אלינו לא יפה, לא לחצו ידיים, שריקות בוז מהקהל, צעקות 'פרי פלסטין', משחזר אמיר. "איחוד האמירויות התנהגו יותר יפה, ויצא שמהמדינה הזו היה מתחרה בגמר. היריב ניצח את דניאל בשתי נקודות וישר סימן לקהל כאילו הוא שוחט, זאת התנהגות לא הולמת והשופטים פסלו אותו מהפודיום".
הנער האמירתי מבצע תנועת שחיטה לעבר הקהל הישראלי
2 צפייה בגלריה
דניאל בוארון ואביו אמיר עם המדליה
דניאל בוארון ואביו אמיר עם המדליה
דניאל בוארון ואביו אמיר עם המדליה
(צילום פרטי)
הרגעים האלה בחדר השופטים היו מאוד קריטיים עבור המשלחת הישראלית, שיודעת עד כמה רגיש להתחרות בימים אלה. גם המתחרה האמירתי הגיע והתנצל כשהבין את גודל המעשה, טוען שלא עשה זאת בכוונה, אלא מתוך התרגשות שעלתה מהניצחון.
"אמרתי לו שאני מקבל את הסליחה", אומר אמיר. "אבל יש את הכללים של האיגוד העולמי. האיגוד של איחוד האמירויות והוא רצו שנוותר על הזהב. אני לא הסכמתי, אמרתי ללכת לספר החוקים. התגובות של המשלחת שלהם? אמרו שאין אצלם בעיות עם הישראלים, זה בדיוק ההיפך, מארחים אותנו בצורה יפה. בתור ספורטאי יש חוקים ואם אתה מתנהג ככה אתה לא צריך לזכות בזהב".
"ברגע שהפסדתי הייתי מאוד עצוב ואז ראיתי את התנועה שהיריב שהתחריתי מולו עשה", מספר דניאל על המקרה מהעיניים שלו. "זה היה כאילו הוא הורג אותי, שוחט אותי. היו צעקות מהקהל. בזמן שהמאמנים הלכו לערער, הייתי גם מבואס על ההפסד וגם עצבני על מה שהוא עשה. לא ידעתי איך להגיב לזה באותו רגע".
2 צפייה בגלריה
דניאל בוארון על הפודיום
דניאל בוארון על הפודיום
דניאל בוארון על הפודיום
(צילום פרטי)
"הייתי בעננים כששינו את ההחלטה על הקרב. הרגשתי שהוא עושה את זה נגדי, כי אני מישראל", מוסיף דניאל. "בתחרות הבאה אני בא לנצח אותו. ארים לו את היד ואז אלחץ לו אותה, מה שהוא לא עשה איתי. הדברים האלה לא צריכים להיות הספורט, אסור לערב את זה. כש'התקווה' נוגנה פחדתי שיצעקו לי באמצע ההמנון 'פרי פלסטין' ועוד כל מיני דברים. היינו כולנו בשוק ממה שקרה. יקח לי זמן לעכל את זה".
"חשוב להראות לכולם שאנחנו מגיעים לתחרויות בעולם, מניפים את הדגל, משמיעים את ההמנון", מסכם אמיר. "אנחנו מלמדים את הדור הצעיר שלמרות ההתנהגות של הספורטאים מהמדינות המוסלמיות, אנחנו מנסים ללחוץ ידיים להם ולמאמנים שלהם. המאמנים שלהם ישר קמים. אנחנו ממשיכים עם ההתנהגות הכי טובה שלנו".
אריק קפלן, נשיא התאחדות "אילת", תחתיו פועל הענף בישראל אמר: "מאוד עצוב שממשיכים לערב פוליטיקה בספורט, אני מאוד גאה בישראלים ובספורטאים שלנו שלא לוקחים חלק בדבר הזה, אלא, נוהגים בספורטיביות מופתית כלפי כל המתחרים. אני מאוד שמח שהשופטים בחרו בהחלטה הערכית והראו שאין מקום למי שפוגע ביופי ובמהות הבסיסית של טוהר הספורט".