בסיומו של השבוע האמוציונלי ביותר בקריירת ההתעמלות שלה, הכוכבת האמריקאית סימון ביילס נהנתה מרגע מתוק כשזכתה במדליית הארד במכשיר הקורה, הגמר היחיד בטוקיו בו השתתפה באופן מלא.
טוקיו 2020 ב-ynet - למתחם המיוחד
למרות הסערה הרגשית שעברה השבוע כשהודיעה על פרישה מחמישה גמרים בגלל קשיים מנטליים, ביילס הפגינה ביטחון לכל אורך התרגיל שלה על הקורה, מכשיר שלא נחשב לאחד מהחזקים שלה, וזכתה לציון נאה של 14.0. היחידות שהקדימו אותה היו נציגות סין צ'נצ'ן גואן שזכתה במדליית הזהב עם 14.633 ושיג'ינג טאנג שסיימה שנייה, 14.233.
ביילס שיחזרה למעשה את ההישג שלה על מכשיר הקורה מאולימפיאדת ריו לפני חמש שנים. אז כשהייתה בשיאה זכתה גם כן במדליית הארד בקורה. ביילס תיפרד מאולימפיאדת טוקיו עם שתי מדליות, כסף מהגמר הקבוצתי (למרות שפרשה באמצע היא זכאית למדליה) וארד מהקורה. אף אחד אמנם לא חזה שהשלל שלה יהיה כל כך דל, אך בהתחשב בסערה הנפשית שעברה עליה, היא בהחלט יכולה להיות גאה באופן שבו התאוששה והציגה ביטחון ויכולת גבוהה בגמר הקורה.
האולימפיאדה הסוערת של ביילס
ביילס הגיעה לטוקיו במעמד של סופרסטארית - ומי שאמורה להיות הכוכבת הגדולה של המשחקים. כשהיא בכושר טוב, ביילס נחשבת למתעמלת ברמה אחרת מהענף - ולאחת מגדולות המתעמלות בהיסטוריה. היא זכתה בארבע מדליות זהב אולימפיות בריו ובאמתחתה לא פחות מ-19 מדליות זהב מאליפויות העולם.
עם זאת, מתחילת האולימפיאדה אפשר היה לראות שמשהו לא כשורה אצל ביילס. ההופעה שלה במוקדמות הייתה חלשה ביחס לרמתה הרגילה - והיא נראתה מאוד לא מרוצה מעצמה. השיא היה במהלך התחרות הקבוצתית, תחרות שנבחרת הנשים של ארה"ב אמורה הייתה לנצח בקלות. ביילס נעלמה לפתע מהאולם - ולאחר חזרתה הודיעה על פרישה והחלפתה במתעמלת אמריקאית אחרת. למרות חרושת שמועות על פציעה, ביילס הסבירה במסיבת עיתונאים לאחר מכן כי היא כשירה פיזית - אך סובלת מקשיים מנטליים שאינם מאפשרים לה להתחרות.
בהמשך היא הודיעה על פרישה מתחרות הקרב-רב שבה נחשבה כפייבוריטית הברורה לזהב, וגם משלושה גמרים אישיים אליהם העפילה (קרקע, קפיצות ומקבילים מדורגים). אתמול הודיע איגוד ההתעמלות האמריקאי בחגיגיות כי ביילס בחרה להשתתף בגמר הקורה - ולמרבה השמחה היא גם הצליחה לסיים אותו עם מדליה על צווארה.
מהלך התחרות
המתעמלת הקנדית אליזבת' בלאק פתחה את התחרות עם תרגיל יפה וביצעה כמה אלמנטים מורכבים באופן חלק למדי. עם זאת, מספר תזוזות מיותרות הורידו לה מהציון שנקבע על 13.866. אחריה הייתה זו שיג'ינג טאנג הסינית שביצעה תרגיל נקי מאוד שהעניק לה 14.233 נקודות.
סימון ביילס הייתה הבאה להופיע. למרות כל מה שעבר עליה, היא הפגינה המון ביטחון על הקורה וביצעה תרגיל נהדר, כמעט חף מטעויות. השופטים העניקו לה 14.0 נקודות שהציבו אותה זמנית במקום השני.
אחרי ביילס הבאה לעלות על הקורה הייתה בת ארצה סוניסה לי, אלופת הקרב-רב שביצעה תרגיל לא טוב עם טעות קריטית - והוציאה את עצמה מתמונת המדליות. הציון: 13.866. גם המתעמלת הבאה אורארה אושיקאווה היפנית לא עקפה את ביילס וקיבלה 13.733. ולדיסלבה אורזובה מהוועד האולימפי של רוסיה ביצעה תרגיל חלש עליו קיבלה 12.733 וקירבה את ביילס עוד צעד למדליה. טעות גדולה של פלביה סרייבה הברזילאית פגעה בציון שלה - שהסתכם ב-13.133 נקודות. בנקודה זו ביילס הבטיחה זכייה במדליה והשאלה היחידה שנותרה הייתה הצבע.
אחרונה להתחרות הייתה צ'נצ'ן גואן שהתמודדה היטב עם תרגיל קשה במיוחד וזכתה ב-14.633 שהעניקו לה את מדליית הזהב ודחקו את ביילס ברגע האחרון אל המקום השלישי.
עוד לפני גמר הקורה, נערך גמר המקבילים לגברים בו ניצח ג'ינגיואן זו הסיני, פעמיים אלוף העולם במכשיר הזה. זו עם ציון של 16.233 הקדים משמעותית את יתר המתחרים. לוקאס דאוזר הגרמני זכה במדליית כסף עם 15.7 ופרהאט אריקאן הטורקי סיים שלישי, 15.633.
לפני האולימפיאדה היפנים קיוו למדליית זהב במתח של הכוכב המקומי קוהיי אוצ'ימורה בהופעתו האולימפית האחרונה. אוצ'ימורה התרסק אמנם במוקדמות ולא העפיל לגמר - אך יפן זכתה בכל מקרה בזהב במכשיר הזה.
דאיקי האשימוטו, אלוף הקרב-רב, זכה בזהב שני בטוקיו כשניצח בגמר המתח עם 15.066. טין שרביץ' הקרואטי סיים שני עם 14.9. ניקיטה נאגורני מהוועד האולימפי של רוסיה זכה במדליית הארד - 14.533.