לא הרבה אנשים מתרגשים לקראת סערות, בטח לא מהרוחות החזקות שמלוות אליהן, אבל יש כאלה שכן, ולרוב הם יהיו גולשי הגלים. "במקרה שלנו, בקצה הים התיכון, אנחנו צריכים את הרוח, אנחנו חיים את הרוח", מספר גולש הגלים ארתור רשקובן בריאיון לאולפן ynet על הסערה הנוכחית, הראשונה לעונת החורף.
במדינה שלנו זה לא קורה הרבה, כמה באמת אפשר להתפתח פה בגלישת גלים?
"קשה מאוד להתפתח, כי אין לנו מספיק, אבל בחוף יש לנו יותר הזדמנות, והוכיחו בעבר כל מיני חברים שהצליחו בחו"ל, כולל ענת ליליאור וגולשים אחרים. אבל יש לנו חדשות טובות ומרגשות: בקרוב מאוד תיפתח פה בריכת גלים ברמה בינלאומית. זה הולך לשנות את המצב שלנו משמעותית, כי נוכל ממש ללכת למתקן ולהתאמן. זה הולך לשנות את עולם הגלישה הישראלי בטוח, למרות ההצלחות שכבר יש לנו בחו"ל. הולך להיות פה מצב מאוד מאוד מעניין, הבריכה תיפתח במרץ, וזה יהיה מהפכני לחלוטין לאזור שלנו".
אז עד שהמהפכה הזו באמת מתרחשת, בואו נדבר על הבריכה הטבעית, שזה הים.
בחורף יש לנו בערך בין עשר ל-15, אולי 20 סערות שמתחילות להיכנס בערך מנובמבר עד סוף אפריל, וביניהם גם יש ימים שהם באים בצורה ממש נקייה, כמו הגלים שאנחנו רואים בחו"ל, מסערות שמתקיימות בחו"ל. במרחק של מאות קילומטרים בעומק הים, ושולחות רק את הגלים, ואז לפעמים יש פה ימים יפיפיים באמצע החורף, בלי גשמים ובלי רוחות, אבל לרוב אנחנו חיים פה ברוחות ומחכים להן. ככה אנחנו חיים מיום ליום".
מה הגל הכי גבוה שגלשת עליו כאן בישראל?
"יש מקומות שיכולים לאחוז את גובה הגלים, גם בחוף הילטון, גם באשדוד, גם בחיפה ואולי גם בנהריה, מקומות שיכולים להכיל את המסה הזאת, כי היא בדרך כלל נשברת בגלל הסערה. אני חושב שהגלים הכי גבוהים שגלשו עליהם באמת בארץ זה גלים בגובה של שתי מטר, אבל הפנים של הגל זה גובה כפול, אז זה בעצם לפעמים נראה כמו ארבע מטר אם מודדים את זה ברגע אחד מסוים. אבל אז הגל קורס לתוך עצמו והופך לחצי מהגובה".