"מעולם לא רצינו שפוליטיקה תתערב בענף". כך נכתב, בין היתר, במכתב רשמי ששלח אתמול בלילה (ראשון) האיגוד הבריטי (WTB) לנבחרת ישראל בכדורת דשא. במכתב צוין כי נבחרת ישראל לא תוכל להשתתף באליפות העולם, שתיערך בינואר בבריטניה, ונטען כי עקב התייעצויות עם ספונסרים ושותפים, הוחלט למשוך את הזמנת הכחולים-לבנים משיקולי אבטחה וביטחון.
בסוף המכתב נטען כי ההחלטה הינה סופית בגלל הקרבה לטורניר, בהתאחדות הכדורת הישראלית מבינים שגם אם המילה האחרונה עוד לא נאמרה - הסיכויים שהנבחרת תשתתף בתחרות קטנה מאוד.
איתי רגבי, שחקן הנבחרת שהיה אמור להשתתף בתחרות, סיפור ל-ynet: "הספורט שלנו מקובל בעיקר בבריטניה, אנגליה, ניו זילנד ואפריקה. בארץ רשומים כ-400 ספורטאים ששייכים לארבעה מועדונים. פעם בשנה יש באתר ליד העיר נוריץ' אליפות עולם שנערכת בתוך אולם. כדי להגיע לתחרות הזאת שאותה מארגנת ההתאחדות העולמית WBA צריך לעבור טורניר העפלה בארץ ליחידים וזוגיות. אמנון עמר ואני זכינו בטורניר הזוגות ודני אלונים זכה בקטגוריית היחידים. הכל היה מסודר ומאורגן גם מההתאחדות העולמית שהתקבלנו לטורניר, אבל אתמול הגיע המכתב".
"קיבלתי טלפון מההתאחדות הישראלית שאמרו לי שלא נוכל להשתתף", ממשיך רגבי לספר את השתלשלות האירועים. "אני רואה בזה סיבות פוליטיות. המארגנים טענו שזה לא פוליטי, לא כתבו במפורש שיש איומים ביטחוניים עלינו הישראלים. נחשפתי לדברים שכתבו עליי ארגונים פרו-פלסטיניים מהתקופה שליוויתי את הבת של בת הזוג שלי לבקו"ם, והם השתמשו בתמונה, אמרו שאני חלק מאפרטהייד ורצח עם. אנטישמיות לשמה".
"בשורה התחתונה, הודחנו מהאליפות", מסכם רגבי. "היום זה כדורת, אתמול פריזבי. מחר ידיחו אותנו מהאירוויזיון וזה ימשך למשחקים האולימפיים. אין לזה סוף. אני חלק קטן, עם כל הכאב הספורטיבי שלי כי רציתי להשתתף בתחרות. הסיפור הוא ההתנהלות של הבריטים שקיבלו כנראה איומים או התרעות והחליטו שרירותית להגיב ככה".
צביקה הדר, נציג ה-WTB בישראל, הוסיף: "אני מחכה לתגובה למכתב ששלחנו חזרה, אבל לא כל כך אופטימי לגבי שינוי העמדה שלהם. זה מאכזב, ולא רק מהפן האישי של ההשתתפות שלנו. בסופו של דבר ה-BDS וגופים אחרים שהפעילו לחץ ניצחו. רק לפני חודש אמרו לנו שאין כוונה למנוע את ההשתתפות שלנו, ופתאום מגיע המכתב. כתבתי להם חזרה מכתב די נוקב, אפילו מאיים".
"זאת פעם ראשונה שדבר כזה קורה", מוסיף הדר. "התייעצתי עם קולגות בכירים בענף, שאמרו לי שמבחינתם זה קטסטרופה ונורא ואיום. אני לוחץ עליהם שכמו שהם חוששים מבלגן בנושא הביטחוני, הם צריכים לחשוש מאותו הדבר בתחום העסקי. באתר הזה מתארחים לא מעט יהודים ותומכי ישראל. בשנה שעברה הייתי שם שלושה חודשים אחרי פרוץ המלחמה, וקיבלתי רק חום ואהבה. בארץ חשבו שיסלקו אותי באבנים, וזה לא היה ככה. יש לנו קשר נהדר עם שחקנים ממדינות אחרות, מעולם לא שמעתי מהם מילה אחת רעה על ישראל. זה לא האנשים, הם בסדר".
שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הגיב: "החרמת נבחרת ישראל בכדורת דשא מהתחרות בבריטניה היא חרפה. ההחלטה, שנבעה מלחצים פוליטיים ומתעמולה אנטישמית, היא עוד ניסיון בוטה לערבב ספורט ופוליטיקה ולהפלות את מדינת ישראל בכל מיני תירוצים משונים. יש לפעול באופן מיידי כדי לבטל החלטה שערורייתית זו. אני מצפה מהתאחדויות הספורט העולמיות לגנות בחריפות את ההחלטה ולפעול להשבת הספורטאים הישראלים למשחקים. מדינת ישראל לא תשלים עם מצב שבו ספורטאים ישראלים יהיו מנועים מלהשתתף בתחרויות בינלאומיות".
"זוהי החלטה אנטישמית ברורה", הגיבו גם באיל"ת, המייצגים בישראל את הענף. "לאחר לחצים פרו-פלסטינים רבים החליטו באיגוד WBT להשעות את נבחרת ישראל מהתחרות. באיגוד פתחו עצומה שתבחן את סילוק הספורטאים הישראלים בגלל המלחמה. על העצומה ישנן יותר מ-4,200 חתימות".
אריק קפלן, נשיא התאחדות "אילת" לענפי ספורט שאינם אולימפיים: "צר לנו שוב שהפוליטיקה מנצחת את הספורט, אנו מצפים מכל האומות אך במיוחד מבריטניה שהיא סמל ומופת לדמוקרטיה, לא לתת יד להתנהגות שערורייתית ואנטישמית כלפי ספורטאינו".
חבר הפרלמנט הבריטי, רופרט לאו, זעם אף הוא בחשבון ה-X שלו על המארגנים: "אני באמת נגעל. איזה מסר זה שולח? אם ההמון צורח וצועק, הם יכולים לגרום לאסור כניסה למתחרים בני לאום מסוים? זה טירוף, טירוף טהור. המארגנים פחדנים. הספורט צריך להיות מאחד, והוא צריך להיות מעל הפוליטיקה. בתור חבר הפרלמנט המקומי, אלחם בהחלטה המקוממת הזו".