עוד סערה מגדרית בעולם האגרוף: האלופה האולימפית לין יו-טינג פרשה מתחרות בבריטניה לאחר שהועלו ספקות נוספים לגבי המגדר שלה. מצד שני, מארגני התחרות טוענים כי היא הייתה יכולה להשתתף ובכלל לא נרשמה.
לין, אשר יחד עם המתאגרפת האלג'יראית אימאן חליף עמדה במרכזה של סערה, הייתה אמורה להתחרות בגביע העולם באגרוף בשפילד שהתחיל ביום רביעי. התחרות החדשה מאורגנת על ידי ארגון האגרוף העולמי, אשר נוסד ב-2023 ומונה 55 מדינות, כולל טייוואן.
2 צפייה בגלריה
לין יו טינג
לין יו טינג
שוב עומדת במרכז הסערה. לין יו-טינג
(צילום: REUTERS/Peter Cziborra)
זאת הייתה אמורה להיות התחרות הבינלאומית הראשונה של לין מאז פריז, אך היא פרשה לאחר שארגון האגרוף העולמי העלה ספקות באשר למגדר שלה - כך נטען מטעם רשות הספורט בטייוואן.
"היא אישה, עומדת בכל קריטריוני הכשירות, והשתתפה באולימפיאדה בה זכתה במדליית זהב", נאמר בהודעה. "למרבה הצער, הוועדה הרפואית של ארגון האגרוף העולמי טרם גיבשה נהלי חיסיון מוצקים להגנה על המידע הרפואי שהוגש על ידי טייוואן בנוגע ללין יו-טינג".
לין הציעה לעבור "בדיקה רפואית מקיפה" מקומית בבריטניה, אך ארגון האגרוף העולמי לא הסכים לכך. כדי למנוע "נזק" נוסף ללין, המאמן והגורמים הספורטיביים הטייוואנים "החליטו לפרוש מהאירוע באופן יזום".
2 צפייה בגלריה
לין יו טינג
לין יו טינג
לין יו-טינג במהלך האולימפיאדה
(צילום: Richard Pelham/Getty Images)
מצד שני, ארגון האגרוף העולמי אמר מאוחר יותר כי המדיניות שלו בנוגע למגדר לא הייתה אמור למנוע מיו-טינג להשתתף בתחרות. "המתאגרפת כלל לא נרשמה לאירוע", נמסר, "אנחנו מכירים את החששות בנוגע למגדר. הוועדה הרפואית עובדת על מנת לבחון כל היבט בתחום זה. בטיחות המשתתפים קודמת לכל".
ארגון האגרוף העולמי מנהל משא ומתן עם הוועד האולימפי הבינלאומי כדי לקחת על עצמו את ניהול הספורט במשחקים האולימפיים באולימפיאדת לוס אנג'לס 2028. כאשר כרגע בכלל לא בטוח שיהיה אגרוף בלוס אנג'לס, הוועד האולימפי אמר שהוא יקבל החלטה בנושא ב-2025 בשל השחיתות בענף בשנים האחרונות.
כזכור, לין וחליף הודחו מאליפות העולם אשתקד - שנוהלה על ידי האיגוד הבינלאומי לאגרוף (IBA) בראשות רוסיה - אך הן קיבלו אישור מהוועד האולימפי הבינלאומי להתחרות בפריז. נשיא IBA, הקשור לקרמלין, אומר קרמלב, טען כי שתי הנשים עברו "בדיקות גנטיות המראות כי אלה גברים". הוועד האולימפי סיים את ההתקשרות עם ה-IBA בגלל שחיתות, שכללה גם הטייה לכאורה של תוצאות.
הוועד האולימפי הבינלאומי מיהר להגן על שתי המתאגרפות, כאשר נשיאו תומאס באך אמר כי הן נולדו וגדלו כנשים, ויש להן דרכונים המעידים על כך. שתיהן זכו בזהב בפריז.