קצת פחות מארבע שנים חלפו מאז לינוי אשרם הדהימה את העולם עם זכייה במדליית הזהב באולימפיאדת טוקיו ונשיאת איגוד ההתעמלות האמנותית הרוסי, אירינה וינר, עדיין מסרבת לקבל זאת.
וינר, הידועה כאחת הנשים המפורסמות והחזקות בענף, כבר הורחקה על ידי התאחדות ההתעמלות הבינלאומית (FIG) לשנתיים בשל התנהגותה לאחר המשחקים האולימפיים בטוקיו. וינר כזכור תקפה אז בחריפות את האיגוד בעקבות ההחלטה של השופטים להעניק את מדליית הזהב לאשרם, על חשבון האחיות אברינה, אותן אימנה אז. דינה אברינה סיימה במקום השני אחרי אשרם.
3 צפייה בגלריה
לינוי אשרם
לינוי אשרם
אשרם על הפודיום בטוקיו
(צילום: רויטרס)
3 צפייה בגלריה
דינה אברינה
דינה אברינה
אברינה אחרי שהבינסה שסיימה במקום השני בגמר
(צילום: AFP)
בריאיון שהעניקה לערוץ היוטיוב "נזדזה סטרטלס", אמרה וינר כי "זה היה מקובל לחלוטין שאמריקאים ואוסטרלים מנצחים שוב ושוב בשחייה, אבל נחשב בלתי מתקבל על הדעת שאותה מדינה תנצח כל הזמן בהתעמלות אמנותית. לינוי אשרם לא עשתה תרגיל מספיק טוב. היא איבדה את המכשיר האחרון ותפסה אותו כשהייתה כבר על ארבע. זה לא מקובל עבור אלופה אולימפית. ובכל זאת, הזוכה בזהב הייתה אשרם ולא דינה אברינה, שביצעה את כל התרגילים שלה בצורה מבריקה".
וינר הוסיפה: "ספורטאית חזקה מאוד לא יכולה לאבד מכשיר, לתפוס אותו על ארבע ולהפוך לאלופה אולימפית. לינוי תמיד הייתה ספורטאית חזקה, הצבתי אותה כדוגמה לבנות שלי בהרבה מובנים. אבל היא מעולם לא הייתה הטובה בעולם".
3 צפייה בגלריה
אירנה וינר-אוסמנובה
אירנה וינר-אוסמנובה
ממשיכה להכפיש. וינר
(צילום: AP)
וינר היא עדיין האישה החזקה ביותר בענף ברוסיה, המדינה ששלטה בהתעמלות האמנותית לאורך עשרות שנים. מאז אטלנטה 1996 רוסיה זכתה בזהב האולימפי בקרב-רב, רצף שנשבר בטוקיו. למעשה אשרם היא הראשונה אי פעם שלא שייכת לאחת ממדינות ברית המועצות לשעבר (מלבד לורי פונג הקנדית ב-1984, שעשתה זאת כשהגוש המזרחי החרים את המשחקים בלוס אנג'לס). כך שהזכייה של הישראלית, או אם תרצו ההפסד של רוסיה, עוררו אז (ומסתבר גם היום) דרמה והדים במדינה שרגילה לראות את המתעמלות שלה זוכות בזהב.