ז'ואאו לוקאס דה סילבה הוא הטניסאי המקצועני הראשון שיוצא מהארון. הברזילאי בן ה-24 (367 בעולם) פרסם בעמוד האינסטגרם שלו, במהלך סוף השבוע שעבר, תמונות משותפות עם בן זוגו כשהשניים חוגגים שנה לזוגיות בריו דה ז'ניירו. "שנה שמחה, אני אוהב אותך מאוד", כתב השחקן.
בעולם טניס הגברים אין תקדים לטניסאים מוצהרים, מלבד מקרה בודד של גוטפריד פון קרם בשנות ה-30 של המאה הקודמת, שנכלא בשל כך על ידי המשטר הנאצי, אף על פי שהוא עצמו מעולם לא הצהיר בפומבי על נטייתו.
בטניס הנשים מדובר בתופעה יותר מקובלת. לפני כשנתיים הייתה זאת הרוסייה דריה קסטקינה, שיצאה מהארון במהלך ראיון שהעניקה לבלוגר ויטה קרבצ'נקו. המדורגת 9 בעולם, אף פרסמה לאחר מכן תמונות בחשבון האינסטגרם שלה עם בת זוגה, המחליקה האמנותית נטליה זביאקו.
בריאיון החושפני סיפרה קסטקינה כי "בלתי אפשרי להיות הומו או לסבית ברוסיה" וכי "הרעיון שמישהו ירצה לצאת מהארון במדינה הזו הוא מגוחך. אני חושבת שאין דבר בעולם קל יותר מאשר להיות סטרייט. אם אפשר היה לבחור, אף אחד לא היה בוחר להיות הומו ואף אחת לא הייתה בוחרת להיות לסבית. זה הופך את החיים להרבה יותר קשים, במיוחד ברוסיה, אז למה שמישהו יבחר בזה?".
בהקשר הזה, עולם הטניס סער השנה בעקבות קיום גמר סבב הנשים לריאד, סעודיה. מרטינה נברטילובה וכריס אוורט, אלופות הסבב לשעבר, עוד ניסו לשנות את ההחלטה כששיגרו לפני כשנה מכתב מחאה בנושא להנהלת ה-WTA. "אנו מעריכות היטב את החשיבות של כיבוד תרבויות ודתות מגוונות", כתבו השתיים. "בגלל זה, ולא למרות זאת, אנו מאמינים שהאפשרות לתת לסעודיה לארח את גמר ה-WTA אינה תואמת לחלוטין את הרוח והמטרה של טניס הנשים, ועם ה-WTA עצמו.
"ה-WTA נוסד על הוגנות ושוויון כדי להעצים נשים בעולם שנשלט על ידי גברים. ה-WTA צריך לייצג ערכים העומדים בניגוד מוחלט לאלה של ממלכת סעודיה - מדינה שבה נשים לא נהנות משוויון זכויות אלא אף רודפת (חוקית) את קהילת הלהט"ב".
כזכור, הטורניר התקיים בסופו של דבר בריאד והמדורגת 3 בעולם, קוקו גוף, סיימה כמנצחת הגדולה.