פשוט מטורף, אין דרך אחרת להגדיר את זה. בלסינג אפריפה הביא הלילה (ו') מדליית זהב לישראל בריצת 200 מ' באליפות העולם עד גיל 20 באתלטיקה, כאשר חצה ראשון את קו הסיום בתוצאה דמיונית של 19.96 שניות - שיא אליפות חדש, שיא ישראלי חדש, והפעם הרביעית בלבד בהיסטוריה שרץ מתחת לגיל 20 יורד מ-20 שניות - שאחד מהם הוא יוסיין בולט! אחד ההישגים הגדולים בתולדות הספורט הישראלי, ומדובר בבחור בן 18 בלבד שהרגע סיים תיכון.
באליפות העולם בניירובי בשנה שעברה אפריפה סיים במקום השביעי, עם תוצאה של 21.03 שניות. תוך שנה הוא חתך יותר משנייה שלמה מהתוצאה, כשבאליפות הנוכחית בקולומביה הוא פירק את השיא שלו שלוש פעמים - מ-20.55 ל-20.37 במוקדמות, אחרי מספר שעות 20.17 בחצי הגמר, ועכשיו תוצאה שנוגדת את ההיגיון עבור הישראלי, ובסך הכל 59 מאיות תוך קצת יותר מ-24 שעות.
המועמד הראשי לזכייה היה האלוף הטרי ב-100 מטר, לטסילה טבוגו מבוצואנה, שקבע שיא עולם בחצי המרחק (9.91 שניות) ובמוקדמות סיים בזמן של 19.99 שניות. הוא הוביל לאורך כמעט כל הריצה, אבל ב-50 המטרים האחרונים אפריפה נדבק אליו, ובפיניש יוצא מהכלל עבר אותו ממש במילימטר האחרון לפני קו הסיום. אחרי כחצי דקה הוא קיבל את האישור הרשמי לזהב.
ניקי פאלי היה הישראלי הראשון שזכה במדליה באליפות העולם עד גיל 20, כאשר סיים עם מדליית הכסף בקפיצה לגובה ב-2006. בשנה שעברה הגיע הזהב האדיר של יונתן קפיטולניק, גם הוא בקפיצה לגובה. כעת מגיעה הפעם הראשונה שישראל מביאה הישג יוקרתי שכזה בריצות קצרות.
בכך נמשך הקיץ המדהים של האתלטיקה הישראלית. אחרי אליפות ישראל איכותית במיוחד, הגיעה מדליית הארד של לונה צ'מטאי סלפטר במרתון באליפות העולם באורגון. זו הייתה תחרות בה קפיטולניק הרשים עם עלייה לגמר (סיים במקום ה-11), ורץ המרתון מארו טפרי דורג גם הוא 11.
"היום ראינו תוצאה נוספת של התמדה וכוח רצון", אמר יו"ר איגוד האתלטיקה עמי ברן. "אפריפה ומאמנו איגור בלון הוכיחו היום שאם תחלום על זה, תוכל להגיע לאן שאתה רוצה. אני כל כך גאה בהם ובכל האתלטים והמאמנים הנמצאים באליפות הזו. להסיר בפניהם את הכובע על המאמצים והגאווה שהם מביאים למדינת ישראל ולספורט הישראלי".
אגב, התוצאה שהשיג הלילה אפריפה הייתה נותנת לו את המקום השישי בגמר באליפות העולם לבוגרים שהסתיימה לאחרונה ביוג'ין שבארה"ב, והחמישי באולימפיאדת טוקיו לפני כשנה.
נלחם עבור האזרחות
אפריפה נולד בישראל לעובדים זרים שהגיעו לארץ מגאנה והשתקעו כאן. אחותו מרסי, הצעירה ממנו בשלוש שנים, נחשבת גם היא לאצנית מוכשרת. הוא נאבק זמן רב כדי לקבל אזרחות, מה שהיה מסובך לפי החוקים: הוא קיבל ב־2010 יחד עם משפחתו מעמד של תושבי קבע, בעקבות החלטת ממשלה שלא לגרש ילדי עובדים זרים שנולדו בישראל ועומדים בקריטריונים מסוימים, והחזיק בתעודת זהות כחולה – אך לא יכול היה לייצג את המדינה.
באותם ימים הוא אמר ל"ידיעות אחרונות": "אני ישראלי, גדלתי כאן, החברים שלי מכאן ואני לא מכיר שום אפשרות אחרת. אני גם לא שונה בכלום מהחברים שלי שהם אזרחי הארץ. אני רוצה לייצג את ישראל ולהביא מדליות".
האזרחות הוענקה לו לבסוף לפני שנתיים, בגיל 16, בעזרת עו"ד תומר ורשה, על-ידי שר הפנים דאז אריה דרעי. מאז הוא זכה פעמיים ברציפות בדאבל באליפות ישראל לבוגרים בריצות 100 ו-200 מטר.
אחרי שסיים לאחרונה את לימודיו בתיכון "אהל שם" בר"ג אמור אפריפה להתגייס לצה"ל בעוד כחודשיים. בראיון ל"ידיעות אחרונות" שהעניק בחודש יוני, סיפר אפריפה על הגאווה הגדולה שהוא חש לקראת ההגעה לבקו"ם: "הייתי ממש מאושר לקבל את הודעת הגיוס. ככה אהיה כמו כל ישראלי צעיר, ואוכל להחזיר למדינה על כל מה שנתנה לי. ארגיש כמו שווה בין שווים".
אפריפה הוסיף באותו ראיון: "לפני שהתאזרחתי הייתי במצב רוח באסה לגמרי. תמיד הייתי שונה ונמנעו ממני תחרויות רשמיות. האזרחות תרמה לי מנטלית ועשתה ממני ספרינטר שרוצה להגיע לעוד ועוד הישגים, לטרוף את החיים ואת המסלול. היום אני אדם גאה, מאוד מחובר למדינה. מאמין שאנסה לשבור שיאים בכל תחרות".