ארטיום דולגופיאט עלה לגמר הקרקע מהמקום הראשון. עם סיום יום התחרויות, המתעמל הישראלי מוליך את דירוג המתעמלים עם ציון של 15.2 נקודות.
טוקיו 2020 ב-ynet - מתחם מיוחד
בתחרות עצמה משתתפים 96 מתעמלים, שחולקו, כאמור, לשלוש קבוצות. הם ערכו את תרגילי המוקדמות בשישה מכשירים: מקבילים, מתח, קרקע, סוס הסמוכות, טבעות וסוס הקפיצות. 24 בעלי הניקוד המצטבר הגבוה ביותר יעפילו לגמר הקרב-רב.
בנוסף (וזה הדבר החשוב עבור המשלחת הישראלית), שמונה הראשונים בכל מכשיר (עם הגבלה של שני מתעמלים למדינה) העפילו לששת הגמרים הבודדים. דולגופיאט, כאמור, הבטיח את מקומו בשמינייה המובילה בסיום התחרות עם התרגיל הנהדר שלו.
אגב, קרלוס יולו מהפיליפינים, אלוף העולם בקרקע, שסומן כאחד היריבים העיקריים של דולגופיאט על המדליות - איכזב בסבב השלישי במוקדמות עם תוצאה חלשה (13.566) ונותר מחוץ לגמר, מה שמגדיל משמעותית את סיכוייו של דולגופיאט בגמר שייערך ביום ראשון הבא (1 באוגוסט).
דולגופיאט ואלכס שטילוב השתתפו בחלק הראשון של המוקדמות, שם שובצו לקבוצה מעורבת מספר 6, ביחד עם מתעמלים מיפן, דרום קוריאה, הולנד וברזיל. שטילוב היה זה שפתח את הופעות הישראלים באולם ההתעמלות והשיג 13.5 נקודות - תוצאה שלא תספיק לו לגמר. דולגופיאט, שעלה מיד אחריו, הרשים עם ציון שיכול להיות שווה אפילו מקום על הפודיום, אם ישחזר אותו בגמר.
בעוד שטילוב סיים את יום התחרויות, דולגופיאט המשיך גם לסוס הסמוכות, שם הציג תרגיל לא טוב. הוא נפל פעם אחת והשיג ציון של 12.766, שלא אמור להקנות לו מקום בגמר על המכשיר הזה.
עבור דולגופיאט (24) זוהי אמנם הופעת בכורה במשחקים האולימפיים, אבל הוא מגיע כאחד המתעמלים הבכירים אחרי שהשיג שתי מדליות כסף בתרגיל הקרקע באליפות העולם (2017 ו-2019) ושלל מדליות באליפות אירופה, כולל זהב בשנה שעברה. "הרגשתי מעולה היום", הוא סיפר בסיום. "התרגשתי מאוד בהתחלה והתכווץ לי כל הגוף, אבל עשיתי את העבודה על הצד הטוב ביותר ואני שמח על כך. אני משתדל לא להסתכל על מה שקורה מסביב, היה לי חשוב לעשות את תרגיל הקרקע שלי על הצד הטוב ביותר וזה מה שקרה”.
שטילוב (34), מוותיקי המשלחת, משתתף באולימפיאדה רביעית בקריירה המפוארת - וכנראה האחרונה שלו. הוא העפיל לגמר בבייג'ינג 2008 ולונדון 2012, אך לא הצליח להשיג מדליה. בריו 2016, סיים את דרכו כבר בשלב המוקדמות.
פורסם לראשונה: 06:58, 24.07.21