מולי אוקלהאן זכתה בשלוש מדליות זהב בבריכה בפריז, וחברתה לנבחרת אריארן טיטמוס הוסיפה שתיים, כמו חותרת הקאנו היהודייה ג'סיקה פוקס. נינה קנדי התעלתה לזכייה בקפיצה במוט, וגם נבחרת הרדיפה לגברים במסלול האופניים וגולש הלייזר מת'יו וורן עלו לראש הפודיום. עוד לא עבר שבוע מטקס הסיום של המשחקים האולימפיים, והגיבורים האוסטרליים האלה הם כבר חדשות ישנות. הספורטאית היחידה מהמשלחת שממשיכה להסעיר את העולם היא רייגאן.
כבר במהלך האולימפיאדה רייצ'ל "רייגאן" גאן (36) הפכה לוויראלית. ההופעה המחפירה שלה בתחרות הברייקינג, בה הסתובבה על הרצפה בתנועות חסרות פשר והוסיפה קפיצות קנגורו, עוררה לעג בסרטונים וסידרה לה אפס נקודות. היא גם ד"ר לתקשורת ותרבות, מרצה באוניברסיטה, שחקרה בתזה שלה את שאלת המגדר בסצנת הברייקדאנס בסידני. ואם ההשפלה לא הייתה מספיקה, הסיפור רק תפס תאוצה בימים האחרונים, בגלל טענות לפיהן הדרך שלה למשחקים לא הייתה כשרה.
3 צפייה בגלריה
רייצ'ל "רייגאן" גאן
רייצ'ל "רייגאן" גאן
"תנועת חסרות פשר וקפיצות קנגורו. רייגאן בפריז
(צילום: Elsa/Getty Images)
על פי דיווח לא מבוסס שרץ ברשת, רייגאן קידמה את עצמה כנציגת אוסטרליה, מאחר שהיא ובעלה/מאמנה סמואל פרי הקימו את איגוד הברייקינג המקומי (טענה שהופרכה בתקשורת), הכולל רק כ־20 אנשים – לאחר שהיא קיבלה פנייה מאיגוד הריקודים האוסטרלי שחיפש אנשים העוסקים בענף ושמע שהיא רוקדת באופן חובבני וכתבה תזה על הנושא. פרי היה כביכול אחד השופטים בתחרות המבחן באוקטובר, ולאחר מכן זכה גם במינוי כמאמן. בעקבות זאת קרו שני דברים: עצומה הקוראת לחקור את הליך הבחירה ולהאשים את רייגאן בהתנהגות לא אתית, צברה כ־55 אלף חתימות נכון לאתמול, והספורט האוסטרלי התגייס למענה.
איגוד הברייקינג האוסטרלי הצהיר כי רקדנים מוערכים השתתפו בתחרות המבחן, וכי רייגאן ונציג הגברים ג'ף דאן, נבחרו לפי ביצועיהם; הוועד האולימפי המקומי הוסיף: "זה מביש שאדם אלמוני יכול לפרסם שקרים כאלה. מדובר בבריונות, הטרדה ודיבה"; ראש המשלחת לפריז, אנה מירס, זעמה: "מאכזב שנותנים במה לטרולים וגיבורים על המקלדת. רייגאן היא הטובה ביותר במדינה".
3 צפייה בגלריה
רייצ'ל "רייגאן" גאן
רייצ'ל "רייגאן" גאן
מסתמן שהיא נקייה מאשמה. רייגאן מול הרקדנית האמריקאית לוגן אדרה
(צילום: Odd ANDERSEN / AFP)
3 צפייה בגלריה
רייצ'ל "רייגאן" גאן
רייצ'ל "רייגאן" גאן
נציגה של תחרות אולימפית, שממילא נראתה לא שייכת. רייגאן
(צילום: Cameron Spencer/Getty Images)
לבסוף, גם גאן הגיבה אתמול: "אני שמחה שהצלחתי להכניס אושר לחיי האוהדים, אבל גם פתחתי דלת לכמות אדירה של שנאה שהרסה אותי. אני מבקשת מהתקשורת להפסיק להציק למשפחתי, חבריי וקהילת הרקדנים". היא ככל הנראה התכוונה גם לדאן בן ה־16, הנציג בתחרות הגברים שעלה לרקוד למחרת, ולפי הדיווחים התמודד עם לחץ עצום בעקבות ההופעה של רייגאן והפגין יכולת חלשה.
זהו אקורד סיום צורם לתחרות אולימפית שממילא נראתה לא שייכת. האוהדים השאירו כיסאות ריקים, הקהל בבית לא התחבר, וכבר ידוע כי ברייקינג לא יהיה חלק מלוס־אנג'לס 2028. הוועד האולימפי, שהיה להוט "לפנות לקהל צעיר", לא נקי במקרה הזה: לפורמט התחרות ובחירת המשתתפים אחראי איגוד בינלאומי, אבל מאחר שאין גוף מנהל לברייקינג, האחריות ניתנה לאיגוד ספורט הריקוד העולמי, שלא עוסק כמעט בענף הזה ושאף בכלל להכניס את הריקודים הסלוניים לאולימפיאדה. משם, איגודים מקומיים קטנים הונחו לבחור נציגים, וככל הנראה אותה תחרות מבחן בסידני הייתה מועדון סגור של הסצנה המקומית.
מסתמן שרייגאן באמת נקייה מאשמה. האשמים הם כל הבוסים שהיו להוטים לדחוף למשחקים האולימפיים ענף תלוש בלי בסיס, ארגון ומסגרת.
פורסם לראשונה: 01:30, 16.08.24