עבור רוב הצופים, זו הייתה הוכחה ליכולתו של הספורט, ולו רק לרגע חולף, לקרב בין אנשים - גם כאשר הם חיים משני הצדדים של הגבול שהוא אולי החם ביותר בעולם. אבל נראה שאחת התמונות המפורסמות שיצאו מאולימפיאדת פריז - סלפי על הפודיום של תחרות הזוגות המעורבת בטניס שולחן, שכלל את זוכי המדליות משני צדי חצי האי הקוריאני - גורמת לבעיות עבור הצמד מצפון קוריאה עם חזרתם הביתה.
ברגע נדיר של דיפלומטיית פינג-פונג בסגנון קוריאני, רי ג'ונג סיק וקים קום יונג מהצפון, שזכו במדליית כסף, ושין יובין ולים ג'ונגהון מהדרום, שזכו במדליית ארד, הצלטמו יחדיו לסלפי לאחר קבלת המדליות. גם הזוכים בתחרות, וואנג צ'וצ'ין וסון יינגשה מסין, נכללו בתמונה, שצולמה על ידי לים באמצעות טלפון של סמסונג מתוצרת דרום קוריאה. אחת התמונות פורסמה באינסטגרם הרשמי של המשחקים, שם היא גררה מאות אלפי לייקים, בעוד המגזין "פיפל" בחר בה כאחד מ-12 רגעי הספורט של האולימפיאדה בפריז.
2 צפייה בגלריה
הסלפי של שחקני טניס השולחן
הסלפי של שחקני טניס השולחן
הסלפי הזה יעלה לצפון קוריאנים ביוקר?
(צילום: REUTERS/Kim Hong-Ji)
2 צפייה בגלריה
לים ג'ונגהון מדרום קוריאה מצלם את הסלפי
לים ג'ונגהון מדרום קוריאה מצלם את הסלפי
דרום קוריאה, צפון קוריאה וסין - כולם השתתפו
(צילום: JUNG Yeon-je / AFP)
אבל השבוע פורסם ה-Daily NK, אתר חדשות שעוסק בצפון קוריאה ובסיסו נמצא בסיאול, בירת דרום קוריאה, ציטוט של מקור בכיר בפיונגיאנג, בירת צפון קוריאה, שאמר כי ספורטאים וחברי הוועד האולימפי הצפון קוריאני עוברים "קרצוף אידיאולוגי" בן חודש מאז שחזרו הביתה באמצע אוגוסט - הליך שדווח כי הוא סטנדרטי עבור ספורטאים וספורטאיות שנחשפו לחיים מחוץ למדינה הקומוניסטית.
האתר דיווח כי הספורטאים של המדינה הונחו שלא לתקשר עם מתחרים אחרים ממדינות אחרות, כולל מדרום קוריאה, והוזהרו כי "מתרועעים" עלולים להיענש. שחקני טניס השולחן הועמדו לביקורת מיוחדת בדו"ח שהוגש לפקידים על כך שהם "חייכו" כשהצטלמו לצד ספורטאים ממדינה שהמשטר תיאר כ"אויב מספר 1" שלו.
הסלפי צולם בזמן של מתיחות גוברת בין שתי הקוריאות, שהמלחמה ביניהן בין 1950 ל-1953 הסתיימה בהפסקת אש אך לא בהסכם שלום. צפון קוריאה מחתה לאחרונה נגד תרגילים צבאיים משותפים שכללו כוחות של דרום קוריאה, ארה"ב ויפן, בעוד ששיתוף הפעולה הגובר בין מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג-און, לבין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מעורר דאגה ברחבי האזור.
לא ברור אילו סנקציות, אם בכלל, עלולים שחקני טניס השולחן לספוג. העונש, כפי שנכתב ב-Korea Times, עשוי להיות תלוי בכמה חרטה הם יביעו על התנהגותם. ארגון זכויות האדם "ווטש" הביע דאגה מהמאמצים של צפון קוריאה לשלוט על התנהגות אזרחיה גם מחוץ לגבולותיה וקרא לוועד האולימפי הבינ"ל להתערב בנעשה.
ב-2010 נבחרת צפון קוריאה השתתפה במונדיאל, אבל ספגה 12 שערים והפסידה בכל משחקיה. על פי הדיווחים, שחקניה ננזפו במשך 6 שעות בגלל "בגידה", בעוד המאמן נשלח לעבוד באתר בנייה.