פליקס אוז'ה־אליאסים הקנדי ניצח במערכה הראשונה את ג'ק דרייפר הבריטי, דרייפר ניצח בשנייה, ובמצב של 4:5 ו־30:40 לטובתו, דרייפר הגיש לנקודת ניצחון. אוז'ה־אליאסים חבט חזרה, דרייפר הצליח להחזיר כמעט מרגליו, הכדור נשק לרשת וצנח על חלק המגרש של הקנדי. אוז'ה־אליאסים נע לכיוון קו הרוחב כשהוא בטוח שהכדור נגע בחלק המגרש של דרייפר לאחר שנגע במחבט שלו, נקודה לזכותו. אבל השופט הכריז: משחקון, מערכה וניצחון במשחק לדרייפר.
השעה כבר הייתה אחרי חצות בסינסינטי. שני השחקנים עמדו עדיין משני צדי הרשת. הקנדי ניסה לשכנע את השופט שהוא חייב להסתכל בווידיאו ולתת לו את הנקודה. "זה איום מה שהחלטת, לא ראית שהכדור קפץ אצלו?" הוא טען בפני השופט. דרייפר טען כי עיניו היו על היריב והוא לא ראה שהכדור פגע בחלק המגרש שלו, אבל אמר שהוא מוכן לשחק נקודה חוזרת אם השופט ישנה את החלטתו. השופט גרג אלנסוורת' לא האמין שזה קורה לו. שוב.
רק ביום שלישי, בסיבוב הראשון של אותו טורניר, אלנסוורת' היה מעורב בשערורייה דומה, כשפסק על נקודה חוזרת במשחק בין האמריקאים ברנדון נקאשימה וטיילור פריץ. הכדור של נקאשימה היה בבירור בחוץ, אבל בעיה טכנית עם טכנולוגיית "עין הנץ" מנעה את הפסיקה הנכונה. אלנסוורת' הפסיק את הנקודה באמצע, ולמרות שהודה בפני פריץ שהוא ראה את הכדור בחוץ, הוא החליט על נקודה חוזרת. לפי החוקים, אם פריץ היה מפסיק לשחק, השופט היה מחויב להסתכל על הנקודה בווידיאו. פריץ המשיך לשחק, הכדור היה בבירור בחוץ. להטיל עליו את האחריות לעצור את המשחק זה קצת יותר מדי. לא לתת לו את הנקודה אחרי שהיה ברור שהכדור בחוץ היה פשוט מגוחך. "מדובר באלרגיה לשכל הישר", צייץ אנדי מארי לגבי ההחלטה.
המפקח על השופטים הוזמן למגרש, אבל טען בפני אוז'ה־אליאסים כי אינו יכול לשנות את החלטת השופט. הווידיאו הראה בבירור שהכדור נגע בחלק המגרש של דרייפר אחרי הוולי שלו, והנקודה הייתה צריכה להיפסק נגדו. דרייפר ניצח, אבל אוז'ה־אליאסים, האוהדים במגרש, אוהדי הטניס בכלל ואפילו השופטים הפסידו שוב. לאחר שתי החלטות דומות נגד קוקו גוף ברולאן גארוס, שם לא משתמשים ב"עין הנץ", ואחרי שערורייה דומה בטורניר מונטריאול שבוע קודם לכן, עולם הטניס דורש שהענף יתאים את עצמו לעידן הטכנולוגי.
טעות לעולם חוזרת
התאחדות הטניסאים המקצוענים (ATP) הודיעה כבר ביום חמישי על עדכון לפיו אם שופט מקבל החלטה (נניח רואה שהכדור בחוץ) והמערכת לא עובדת, תינתן בידיו האפשרות להחליט על גורל הנקודה. אבל לשחקנים בסבב זה לא מספיק. "אם אתה מכה את הכדור החוצה אתה מפסיד את הנקודה… החלטה פורצת דרך", הגיב פריץ בציניות להודעה.
השופט אלנסוורת' לא אשם, אלו החוקים. "אם אראה אחרי המשחק שטעיתי, אודה בטעותי", הוא אמר לאוז'ה־אליאסים. "זה כבר יהיה מאוחר מדי", ענה הקנדי. אגב, ב־2005 ברומא אנדי רודיק, במחווה ספורטיבית נדירה, העניק נקודה לפרננדו ורדאסקו הספרדי לאחר טעות שיפוט. לרודיק היו באותו רגע שלוש נקודות משחק, והוא הפסיד בסופו של דבר. "אם אני מכה כדור והוא נופל בחלק של המגרש שלי, אני ישר יודע שזה קרה", צייץ רודיק לאחר התקרית.
אבל כמעט עשרים שנה עברו מאז. החל מ־2025 כל הטורנירים של ה־ATP יהיו מחויבים להשתמש בטכנולוגיית "עין הנץ". באליפות ארה"ב הפתוחה יהיה שימוש, זו השנה השנייה ברציפות, בהילוך חוזר לקביעת החלטת שיפוט (בהחלטות שאינן על כדור בחוץ או בפנים). בשנה שעברה השתמשו בטכנולוגיה בחמישה מגרשים והשנה בשמונה (כמעט 75 אחוז מהמשחקים), מה שאומר שהטורניר לא ישוחק תחת אותם תנאים לכל השחקנים. כמו בתהליך הנוכחי, גם בבקשה לבדיקה חוזרת בווידיאו יינתנו לכל שחקן שלוש הזדמנויות בכל מערכה ועוד אחת במקרה של שובר שוויון, כאשר רק הערעורים שנכשלו נספרים.
"זו פשוט בושה שאנחנו לא יכולים להשתמש בווידיאו כדי לקבוע באופן מוחלט החלטות מעוררות מחלוקת", הגיב נובאק ג'וקוביץ' על הנקודה במחלוקת בסינסינטי, "השימוש בטכנולוגיה הזו צריך להיות הרבה יותר נפוץ וסטנדרטי. אנחנו חייבים להבטיח שהנונסנס הזה לא יחזור על עצמו. כל צופה טלוויזיה יכול לראות בדיוק מה היה שם".
פורסם לראשונה: 01:30, 20.08.24