ב-27 בנובמבר ספרד תשחק מול גרמניה במסגרת בית 5 במונדיאל בקטאר. ככל הנראה, זה יהיה רגע השיא של שלב בתים בו לא מסתמנים קרבות אדירים, ולזה אנחנו צריכים להתרגל בטורנירים הגדולים מעתה ואילך, לעובדה שההתרגשות לא תהיה מספיק משמעותית לפני הנוקאאוט – מאחר שככל שיותר ויותר נבחרות מצטרפות לקערות, והתחרויות גדלות אקספוננציאלית, הבתים מדוללים יותר ועל כל שם גדול יש כמה בינוניים.
זה אירוני, כי דווקא למונדיאל הזה מגיעות בערך 10 נבחרות שונות שיכולות להתמודד ברצינות על הזכייה, אולי הטורניר הפתוח ביותר על הנייר שאפשר לזכור בעבר הקרוב, ועדיין הטירוף האמיתי יתחיל רק שבועיים לתוך השמש הקטארית.
החל מהשמינית, אם לא יהיו הפתעות מיוחדות, נקבל משחקים כמו ספרד או גרמניה נגד בלגיה, מה שאמור להיות גולת הכותרת של 16 האחרונות, וספרד או גרמניה מול קרואטיה, ברבעים כבר אפשר לקבל את הולנד – ארגנטינה, אנגליה – צרפת, וברזיל שבאזור של הספרדים והגרמנים. אם כריסטיאנו רונאלדו יפסיד ללואיס סוארס בשלב הבתים, יש סיכוי טוב שנקבל בשמינית גם את פורטוגל מול ברזיל.
אבל כפי שלמדנו, במיוחד בעשור האחרון, אין שום הבטחה להצלחה לפי הדרג והשם. ולמרות ששלב הבתים נראה מעט חלבי, ישנם מקומות בהם אפשר לזהות אופציה להפתעה מסוימת. אז למי שרוצה להתרגש גם בשבועיים הראשונים, ולא רק מספרד נגד גרמניה, שימו לב לאופציות הבאות:
הסיבה היחידה שישנו היסוס מסוים לגבי בית 3 נובעת מכך שפולין לא עמדה בציפיות בטורנירים האחרונים בהם שיחקה. במונדיאל שעבר, למשל, היא הייתה סוג של פייבוריטית בבית שכלל את קולומביה, סנגל ויפן, אליו הוגרלה מהדרג הראשון, וסיימה במקום האחרון כשהיא כובשת שני שערים בלבד בשלושה משחקים.
אבל פולין מחזיקה בפוטנציאל עצום, ובמשחק בין רוברט לבנדובסקי ללאו מסי יכול לקרות כל דבר. המפתח בבית הזה יהיה בשני המשחקים הראשונים של מקסיקו, מול ארגנטינה ופולין. במונדיאל שעבר ראינו כמה הקהל המקסיקני, הטוב בעולם, מעיף את הנבחרת שלו גבוה (ניצחה את גרמניה בהופעה גדולה), ואם מקסיקו תוציא כמה נקודות משני המשחקים האלה, היא תגיע בעמדה נהדרת לנצח את סעודיה במחזור האחרון ולראות את ארגנטינה ופולין נלחמות על הכרטיס השני. זה לא תסריט מופרך בכלל, ויכול להיגמר בכך שמסי יעוף מוקדם.
בבית 6, בלגיה וקרואטיה חזקות אבל מעבר לשיא של המחזור הנוכחי. יותר מדי קרואטים משמעותיים שיחקו בגמר 2018 והיו מבוגרים כבר אז, ואפשר לזהות שם פתח לפגיעות מסוימת. ההגרלה שלהן יחסית נוחה, אבל הן קיבלו שני מוקשים בלתי צפויים בדמות מרוקו והכוח העולה מקנדה. אל תתפלאו אם אחת מהן תעלה יחד עם בלגיה לשמינית. קרואטיה תהיה חייבת לפתוח חזק, כי המחזור האחרון יפגיש אותה עם בלגיה.
המקום הנוסף בו יש סיכוי לסינדרלה הוא בית 7. ברזיל, שווייץ וסרביה שיחקו יחד באותו בית גם במונדיאל הקודם, והשווייצרים הוציאו תיקו מברזיל ואפילו עשו צעד קדימה מאז. היריבה הרביעית הפעם חזקה יותר מאז, קמרון לעומת קוסטה ריקה, ויש הרגשה כזו שכל תוצאה אפשרית בכל משחק. אמנם ברזיל עלתה למקום הראשון בעולם לפני ההגרלה, אבל היא לא משחקת בקביעות מול אירופיות, וגם אם שווייץ וסרביה לא נכללות בדרג הבכיר, הן מביאות למגרש משהו שהיא לא מנוסה מספיק מולו. יש כאן סיכוי לנפילה למקום שני בבית, כששווייץ היא המועמדת הראשית לזנק לפסגה.
המונדיאל הזה מועד לפורענות יותר מתמיד, בגלל ההכנה הקצרה במיוחד שיעברו הנבחרות שיקפצו למים העמוקים באמצע עונת המועדונים. באליפות אפריקה, למשל, ראינו שלקח לנבחרות הבכירות זמן להסתגל בגלל ההצטרפות המאוחרת של הכוכבים מאירופה. ואם מישהי לא תהיה מוכנה בשני המחזורים הראשונים זה יכול לעלות לה ביוקר.