הספורטאים הישראלים סיימו עוד יום באולימפיאדת טוקיו. אשלי בונד השתתפה בגמר קפיצות הסוסים, וסיימה במקום ה-11 והמכובד מתוך 30 רוכבים ורוכבות. דוד ליטבינוב סיים את תחרות הרמת המשקולות במקום החמישי בקבוצה B. נויה ברעם ושחר טיבי דורגו במקום השמיני הכללי במפרשיות בדגם 470.
בונד הגיעה לגמר יחד עם הסוס שלה, דונטלו, אחרי שדורגה במקום השלישי במוקדמות. היא הייתה הרוכבת ה-28 מתוך 30 שעלתה למסלול וידעה שכדי להעפיל לסיבוב על המדליות היא חייבת קודם כל לא לפסול.
לצערה היא פסלה, וגם קיבלה עונש על כך שלא סיימה את המסלול תוך 88 שניות. בעקבות כך היא דורגה, כאמור, במקום ה-11. לעומת בונד, הישראלים טדי ולוק ואלברטו משען לא צלחו את שלב המוקדמות ולא התחרו בגמר.
ליטבינוב השיג הבוקר תוצאות של 176 ק"ג בסגנון ההנפה ו-205 ק"ג בסגנון הדחיקה, ובכך הגיע ל-381 ק"ג בסיכום הכללי של שני הסגנונות בהופעתו בקטגוריה מעל 109 ק"ג בטוקיו 2020. קבוצה B נחשבת לחלשה יותר והספורטאים הטובים יותר המועמדים למדליות יתחרו מאוחר יותר.
ליטבינוב היה הספורטאי שהתברג אחרון במשלחת הישראלית למשחקים האולימפיים ביפן, בעקבות פסילתו של מתחרה ברזילאי. שיאו הישראלי בהנפה עומד על 188 ק"ג ובדחיקה 217 ק"ג. בשקלול שני הסגנונות עומד שיאו האישי על 401 ק"ג.
ברעם וטיבי סיים את שיוט המדליות בדגם 470 במקום השלישי, ואת התחרות כולה במקום השמיני. זה היה השיוט המשותף האחרון של ברעם וטיבי, מכיוון שהחל מפריז 2024 דגם ה-470 הופך להיות דגם מעורב עם צוותים שיורכבו מגבר ואישה.
14:22: בונד איבדה סיכוי למדליה וסיימה במקום ה-11
הרוכבת אשלי בונד סיימה עם ארבע פסילות את המסלול, וכמו כן קיבלה פסילה נוספת לאחר שסיימה אותו ביותר מ-88 שניות (88.02) ולכן איבדה סיכוי לזכות במדליה. היא סיימה במקום ה-11 הכללי. "זאת האולימפיאדה הראשונה שלי, וגם פעם ראשונה של ישראל", אמרה בונד בסיום. "אני מרוצה, הסוס שלי היה מצוין. לא יכולתי לבקש יותר, אני מאוד שמחה".
על העובדה שלא הייתה רחוקה מסבב המדליות, הוסיפה בונד: "הסוס שלי נזהר, כנראה יותר מדי". לגבי המשך האולימפיאדה, אמרה הרוכבת: "התוכנית היא להמשיך לתחרות הקבוצתית. יש לנו נבחרת טובה, אנחנו יכולים לעשות דברים טובים, אבל כל אחד מאיתנו יצטרך להופיע להיות טוב. נראה מה יהיה".
14:01: ארבעה רוכבים כבר לא פסלו
שלושה רוכבים שבדים כרגע לא פסלו יחד עם פוקושימה היפני. המשמעות עבור בונד ברורה: היא חייבת לסיים ללא פסילה כדי להגיע לסיבוב המדליות בין כל הרוכבים שלא פסלו, שייערך לאחר מכן.
13:14: בינתיים שני רוכבים לא פסלו
עד שאשלי בונד תעלה למסלול יש עוד קצת זמן, אבל בינתיים יש כבר שני רוכבים, הנריק וון אקרמן משבדיה ודאיסוקה פוקושימה, שלא פסלו. השבדי ראשון אחרי שסיים את המסלול בזמן של 85.48 שניות.
13:00: גמר קפיצות הסוסים יצא לדרך
אשלי בונד הישראלית תנסה להדהים ולזכות במדליה. כזכור, במוקדמות היא סיימה במקום השלישי. בונד תהיה הרוכבת ה-28 מתוך 30 שתעלה על המסלול בטוקיו.
10:00: נויה ברעם ושחר טיבי סיימו במקום השמיני הכללי
צמד השייטות הישראליות הציג יום נפלא בשיוט המדליות במפרשיות 470. השתיים סיימו אותו במקום השלישי ודורגו בסופו של דבר במקום השמיני הכללי. כזכור, הן הגיעו לשיוט המדליות מהמקום העשירי מבלי שהיה להן סיכוי לזכות במדליה.
השייטת הצרפתייה קמיל לקונטר, זוגתו של שייט העבר הישראלי גידי קליגר, זכתה במדליית ארד אולימפית שנייה ברציפות. האנה מילס הבריטית זכתה בזהב שני ברצף (יש לה גם מדליית כסף מלונדון 2012), מה שהופך אותה לאגדה של ממש בתחום שייט המפרשיות. היא עשתה זאת יחד עם שותפתה אלידה מקינטייר. השתיים הקדימו את מתחרות מפולין, וכאמור צרפת סיימה שלישית.
09:01: ליטבינוב לא הצליח לדחוק 210 ק"ג גם בניסיון השלישי
כמה מעצבן. הישראלי כבר החזיק את המשקולות מעל לראשו בניסיון השלישי, אבל השופטים פסלו אותו בטענה שלא החזיק אותן מספיק זמן ופסקו שנכשל. הישראלי הגיש ערעור וסימן לעברם באצבעו בחוסר שביעות רצון, אבל הערעור לא התקבל. בעקבות זאת הוא סיים את התחרות עם תוצאה כללית של 381 ק"ג ודורג חמישי בסיכום הכללי בקבוצה B. המתחרים מהונגריה, ספרד, ארה"ב ואוסטריה סיימו לפניו. מדובר בקבוצה הפחות טובה והמתחרים מקבוצה A האיכותיים יותר ייכנסו למעגל התחרות בהמשך.
ליטבינוב, שקיבל לפני התחרות זריקת וולטרן בגבו, הגיב: “באופן אישי אני לא מרוצה מהתוצאה שעשיתי, יכולתי להוציא מעצמי יותר. ההכנה הקצרה שהייתה לי פגעה בי במובן מסוים היו לי רק שבועיים בפועל להתכונן לתחרות, כי הודיעו לי שאני מתחרה בטוקיו רק כמה ימים לפני פתיחת המשחקים, אבל אני לא מתרץ. זה לא שהפסקתי להתאמן, פשוט הורדתי עומס כדי להתכונן להיות בשיאי רק בעוד שלושה חודשים, כך שלא הגעתי לפה בכושר תחרותי בפועל ולא עשיתי הכנה טובה, אבל בגלל שאני בכושר בסדר ניסיתי להוציא את המקסימום שאני יכול. ההופעה הזו לא מראה את היכולות האמיתיות שלי. אהיה במשחקים באולימפיים הבאים בפריז ואעשה שם הופעה שתצדיק את הגעתי לשם”.
08:59: דוד ליטבינוב לא הצליח להרים 210 ק"ג בדחיקה
כמה חבל. המתחרה הישראלי ניסה להשיג בניסיון השני תוצאה שתשפר את מיקומו בדירוג. הוא החזיק יותר מדי זמן את המשקולות לפני הניסיון הסופי להשלים את הדחיקה, והפיל אותן לבסוף מבלי שהצליח לדחוק 210 ק"ג.
08:51: דוד ליטבינוב השיג 205 ק"ג בדחיקה
פתיחה טובה למרים המשקולות הישראלי בסגנון הדחיקה. הוא השיג תוצאה של 205 ק"ג בניסיון הראשון. הוא ינסה להניף 210 ק"ג בניסיון השני.
08:27: ליטבינוב נכשל גם בניסיון השלישי להניף 181 ק"ג
כמה חבל. הישראלי נותר עם תוצאה של 176 ק"ג אחרי שנכשל גם בניסיון השלישי להניף 181 ק"ג. שוב הוא ביצע את אותה הטעות כשניסה להניף מהר מדי את המשקולות והפיל אותן. בעקבות זאת הוא דורג שלישי בקבוצה B. כעת הסתיים סגנון ההנפה והמתחרים ימשיכו לסגנון הדחיקה.
08:26: דוד ליטבינוב לא הצליח להניף 181 ק"ג
הישראלי ניסה להניף 181 ק"ג בניסיון השני, אבל לא הצליח והפיל את המשקולות.
08:15: דוד ליטבינוב הצליח להניף 176 ק"ג
דוד ליטבינוב פתח את התחרות בסגנון הנפה והצליח להניף משקל של 176 ק"ג. כעת הוא ינסה להניף 181 ק"ג בניסיון השני, במטרה לחלוף בדירוג על פני הספרדי מרקוס רואיס ולאסקו, אשר הצליח להרים משקל זה.
פורסם לראשונה: 08:04, 04.08.21